DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYRVHdRF' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Hétfőn négy csapat csatlakozik | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Hétfőn négy csapat csatlakozik

2007. május 31. 19:30 © handball.hu

A jelenleg tizenkét biztos vb-résztvevő válogatotthoz hétfőn újabb négy csapat csatlakozik. A most kezdődő pán-amerikai bajnokságban nyolc csapat küzd meg a négy vb-helyért a Dominikai Köztársaságban. A jövő hét végén egy óceániai csapat is bekerül a legjobbak közé, s a fennmaradó hét európai hely sorsa is eldől. A vb-csoportok sorsolását június 20-án tartják Párizsban.

Hétfőn négy csapat csatlakozik
Ma kezdődik, és hétfőn ér véget a Dominikai Köztársaság fővárosában, Santo Domingóban megrendezésre kerülő pán-amerikai nőikézilabda-bajnokság. A nyolc csapat két csoportban küzd egymással: az A csoportban Argentína, Uruguay, a Dominikai Köztársaság és Mexikó, a B csoportban Brazília, Kanada, az Amerikai Egyesült Államok és Paraguay válogatottjai küzdenek egymással. A csoportmeccsek után az elődöntők, döntők illetve a helyosztók következnek.

További egy hely kiadó az óceániaknak: a Handball Pacific Cup keretében rendezendő világbajnoki kvalifikációs tornán az ausztrál és két új-zélandi (New Zealand Handball Federation és Handball New Zealand) csapat játszik a vb-re jutásért.

Az európai kvalifikációk oda-visszavágós mérkőzései e hét szombaton kezdődnek, és tíz nap múlva végződnek:
Hollandia - Horvátország (június 3. és 10.)
Spanyolország - Törökország (június 2. és 9.)
Svédország - Románia (június 3. és 9.)
Lengyelország - Szerbia (június 2. és 9.)
Szlovénia - Ausztria (június 3. és 8.)
Macedónia - Fehéroroszország (június 3. és 10.)
Dánia - Ukrajna (június 3. és 9.)


Biztos vb-résztvevők
Oroszország (címvédő)
Franciaország (rendező ország jogán)
Norvégia, Németország és Magyarország (fentieken kívül a 2006-os Eb legjobb helyezettjei)
Angola, Tunézia és Kongó (Afrika-bajnokság érmesei)
Dél-Korea, Kína, Japán és Kazahsztán (Ázsia-bajnokság helyezettjei /és résztvevői/)

A világbajnoki csoportok sorsolására 2007. június 20-án kerül sor Párizsban, a Musée des Arts Forains-ban.

handball.hu (bghb)

További hírek