Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Sugár Tímea: "Jó úton járunk"

2005. március 24. 1:12 © handball.hu

A Magyarország-Szlovákia mérkőzés után rövid értékelésre kértük az ellenfél edzőjét (Tibor Starsích) és legjobb játékosát (Alzbeta Tóthová), valamint magyar oldalról Németh Andrást, Szűcs Gabriellát, Vérten Orsolyát, Balogh Beatrixot, Ferling Bernadettet és Sugár Tímeát.

Sugár: jubileumhoz méltó játék
Sugár: jubileumhoz méltó játék
Németh András (magyar szövetségi kapitány): Előzetesen a dánok elleni videókat elemeztük ki, a szlovákokra nem készültünk külön. Róluk annyit mondtam a lányoknak, hogy nincsen átlövőjük, tehát egy zártabb védekezésre készüljenek. A dánoknál kifejezetten nagy lövőkkel találkoztunk az elmúlt három mérkőzésen, most pedig egy más stílusra kellett átállnunk. Úgy gondolom, hogy egy ennyire passzívan támadó csapattal nem fogunk találkozni az élvonalban.

Tibor Starsích (a szlovák válogattot edzője): Mindig nagy öröm Magyarországon játszani, és bár légiósaink nem jöttek el, kipróbálhattam a szlovák bajnokságban szereplő fiataljaimat. Alapjátékosaink - akik válogatottunk magját adják - a Ferencvárosban, a Nürbergben és a Lipcsében játszanak. Velük bizonyára jobban megszoríthattuk volna a magyarokat.

Alzbeta Tóthová: Nagyon csalódott vagyok, hiszen borzasztóan játszottunk. A meccsről nem is tudok mit mondani. Bár sok gólt szereztem, a saját formámmal sem vagyok elégedett. A külföldön szereplő játékosaink - elsősorban Uhraková és Mravíková - nagyon hiányoztak.

Vérten Orsolya: Ismét jól játszottunk, és igazi csapatot alkottunk. Az első félideji védekezésünkkel elégedettek lehetünk, hisz ekkor mindössze nyolc gólt kaptunk. A második félidő kicsit nehezen indult, de aztán belelendültünk. Támadásban jól játszottam, de a védekezésemen szerintem van még mit javítani. A közönségünk szuper volt, bár győri játékosként ezt már megszoktam.

Szűcs Gabriella: Nagyon boldog vagyok, hogy ezúttal ki tudtam használni a szövetségi kapitánytól kapott lehetőséget. Élveztem a játékot, mert ez a közösség egyszerűen fantasztikus, nagyon jól érzem magam köztük. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család!

Ferling Bernadett: Akárcsak az eddigi három mérkőzésünkön, egy nagyon jó szellemű csapat játszott a pályán. Jó látni azt, hogy mindenki így küzd és hajt a magyar válogatott mezében. Mivel én vagyok az egyik "nagy öreg", ráadásul az irányító poszton játszom, Németh András vezéregyéniségnek jelölt ki, akárcsak Görbicz Anitát. A lehetőséggel megpróbálunk élni, és jólesik, hogy a fiatalok hallgatnak ránk és megpróbálják megcsinálni, amit kérünk tőlük. A Bajnokok Ligájával kapcsolatban elmondhatom, hogy a legjobb négybe jutott csapatok mindegyike borzasztóan erős, így tehát teljesen mindegy, hogy kit kaptunk. Az egy kicsit nehéz, hogy a visszavágót idegenben játsszuk, mindenesetre nagyon várjuk már a Slagelse elleni elődöntőt, amelyre átköltözünk a Jégcsarnokba, ahol pokoli hangulatra számítunk! Azt hiszem, a sok gond még jobban összekovácsolt minket.

Balogh Beatrix: A meccsre úgy készültünk, hogy tudtuk, a szlovákok a dán válogatottnál jóval gyengébb játékerőt képviselnek. Ezért a lehető legnagyobb különbséggel szerettünk volna győzni, ami szerencsére sikerült is. Mi nagyon élveztük a játékot, remélem a közönség is! Jól esett, hogy sok aranyos gyerek szurkolt nekünk, akikkel egyébként tegnap már találkoztunk itt Győrben, a Balázs-kupán. A formámmal elégedett vagyok: egy éve szültem, de most érzem magam a legjobban lelkileg és fizikálisan is.

Sugár Tímea (aki ma ünnepelte 75. válogatottságát): Elárulok egy titkot: a dánok elleni felkészülési meccsen jubiláltam, de mivel akkor idegenben játszottunk, kézenfekvőbb volt hazai pályán ünnepelni. Megint bebizonyítottuk, hogy nagyon lelkes csapat vagyunk, és az edzők által adott taktikai utasításokat maximálisan be tudjuk tartani. Ez a válogatott nagyon sokra hivatott, és ha ilyen lelkesek maradunk és így küzdünk tovább, akkor nagyon szép eredmények állhatnak előttünk. Ráadásul egyelőre veretlenek vagyunk! Bár ez még csak egy hosszabb folyamat eleje, azt hiszem, jó úton járunk.

Megjegyezzük, tudomásunk szerint Balogh Bea szintén ünnepelt Dániában, mégpedig a 125. válogatottságát.

handball.hu (bee)

Németh Andrással hamarosan egy hosszabb interjút közöl a handball.hu.

Vb 2005 - további hírek

2007. december 8. 20:34

"Ferling beállítása döntött"

2007. december 8. 17:28

Görbicz: Volt tartozásunk...

2007. december 6. 20:35

Az első feladat kipipálva

2007. december 4. 23:49

Elég-e a másfél hetes felkészülés?

2007. december 2. 0:01

Új külső - régi lendület

2006. január 18. 14:54

Németh Andrással mindenki elégedett

2006. január 18. 12:02

A nyertes átvette a fődíjat

2006. január 9. 10:36

Magyarország vezeti a világranglistát

2005. december 29. 23:24

Ez történt 2005-ben

2005. december 24. 13:25

Boldog Karácsonyt!

2005. december 20. 10:26

"Ismét megőriztük a presztízsünket"

2005. december 20. 7:55

Megérkezett a csapat

2005. december 19. 20:13

"A biztató kezdet után csak így tovább!"

2005. december 19. 18:33

"A harmadik hely önmagáért beszél"

2005. december 19. 9:52

Olvasóink szerint is Görbicz a legjobb

2005. december 18. 16:40

Az aranyérmes Oroszország lett

2005. december 18. 15:50

Görbicz a legjobbak között

2005. december 18. 14:10

Megvan a bronzérem!

2005. december 18. 11:54

Hollandia szerezte meg az 5. helyet

2005. december 18. 10:52

"Az ellenfél plusz két emberrel játszott"