Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Higgadtság és magabiztosság

2007. november 29. 17:44

Három nappal a világbajnokság kezdete előtt a német válogatott szövetségi kapitánya, Armin Emrich összegezte a felkészülés tapasztalatait, valamint beszélt csoportbeli taktikájukról is.

Higgadtság és magabiztosság
- Röviddel a világbajnoki start előtt mit jósolna a torna végkimenetelével kapcsolatban?
Armin Emrich: A világelit hihetetlenül szorosan egymásra torlódott, ezt láthatjuk majd Franciaországban is. Úgy gondolom, a következő két hétben a napról-napra mutatott aktuális forma lesz az, ami a meglepetésekről gondoskodik. Mindent összevetve egyértelműen azt láthatjuk most is, hogy az utóbbi években a nőikézilabda mekkora mértékben fejlődött. Emellett a végső győzelem és az érmes helyek várományosainak a száma is jelentősen megnőtt.

- Gondolom, magukat is közéjük sorolja…
Emrich: Egyelőre ne szaladjunk ennyire előre! Köztudott, hogy az olimpiai ezüstérmes Dél-Koreával, a bronzérmes Ukrajnával és Paraguay-jal egyetemben mi alkotjuk az úgynevezett „halálcsoportot”. Pontosan ezért kell nekünk realistának maradnunk, és minden esélyünket kihasználni ahhoz, hogy a középdöntőkörbe kerülhessünk. Elsőként ezzel a tervvel utazunk Franciaországba.

- A tavalyi svédországi Európa-bajnokságon elért negyedik helyükkel a négy legjobban figyelt és esélyes csapat közé került a német nőikézilabda-válogatott.
Emrich: Akinek akár csak egy leheletnyi ilyen gondolata támadna, nagyon gyorsan és kíméletlenül a padlóra kerülhet. Ukrajna és Dél-Korea kitűnő csapatok. Az ukránok ugye Dániát búcsúztatták a selejtezőben, míg a koreaiaknak van a legjobb 3-3-as védekezésük a világon. Sokszor gyorsabban mozog a lábuk, mint ahogy a labda repül. Ezért sem engedhetünk meg magunknak támadásban említésre méltó mennyiségű technikai hibát.

- Miképp is állnak akkor jelenleg a dolgok?
Emrich: Vidáman és nagy kedvvel kézilabdáznak lányaim. A barsinghauseni edzőtáborból és a svédek, valamint a hollandok elleni mérkőzésekből mind időben, mind pedig tartalmilag teljes mértékben kihoztuk a maximumot. Azt mondhatom, minden játékosom megtalálta a helyét a csapatban.

- Hogy látja, mennyiben fejlődött a válogatott a legutóbbi megmérettetések alatt?
Emrich: Sokkal tapasztaltabbak lettek. A játékosaim tudják, mit miért tesznek. Már képesek arra, hogy a világversenyek előtti izgalmakat miként hagyják maguk mögött, és hogy hova becsüljék képességeiket és teljesítményüket. Természetesen a csapat az egyéni teljesítményekben is sokat fejlődött. Ehhez adódik még hozzá a külföldön légióskodó játékosok tovább szélesített látóköre és szemléletmódja. Ez a csapat egészen biztosan meg fog tudni birkózni a nehéz csoportkörrel.

- Magabiztosan hangzik.
Emrich: Miért is ne tudnánk ezt megvalósítani? Nagyon nehéz a feladatunk, hiszen már a csoportfordulóban a túlélésért kell küzdenünk. Amikor vasárnap pályára lépünk Ukrajna ellen, két azonos tudású csapat fog egymással szembenézni.

- És…?
Emrich: Nagyon higgadtak és koncentráltak leszünk. Ukrajna a megfelelő ellenfél, a megfelelő időpontban. Ezen a világbajnokságon minden egyes mérkőzés döntő fontosságú lesz, a lányaim viszont ehhez hozzá vannak szokva.

- Ez mit jelent pontosan?
Emrich: Egy teljesen normális mérkőzés lesz. S ha mi erre a normális játékra megfelelően felkészülünk, egy egészen normális és jó játékot hozhatunk ki magunkból. Minden más csak egy indokolatlan forgatókönyvet és idegeskedést szül. Egyszerűen egy magas koncentráltságú és sportszerű küzdelemre lenne szükségünk.

- Milyen esélyeket adna maguknak?
Emrich: Csak egy kis abszolút pozitív drukk van bennem. Teljesíteni fogjuk a feladatot, ehhez kétség sem férhet, habár nagyon nehéz dolgunk lesz.

- Mik a távolabbi kilátásai?
Emrich: Egyelőre csak a csoportkörrel foglalkozom. Ez azt jelenti, hogy mérkőzésről-mérkőzésre gondolkodunk.

- Ennek ellenére biztosan kitűzött magában egy célt!
Emrich: Természetesen el szeretnénk jutni Párizsig, és ott olyan helyezést elérni, ami a lehető legközelebb visz minket olimpiai álmainkhoz, de az ezekhez a kívánságokhoz vezető út még túl messze van az aktuális feladatunkhoz képest. Vasárnap Ukrajna vár ránk, csak ez számít, egészen a második mérkőzésig.

Forrás: Német Kézilabda Szövetség
Fordítás: handball.hu (jj)

Vb 2007 - további hírek

2008. március 15. 10:55

Trefilov diktátorszerepben

2008. január 23. 7:34

Németh: Tiszta a lelkiismeretem

2008. január 7. 7:53

Tadici lemond az olimpia után

2007. december 24. 9:08

Boldog ünnepet Mindenkinek!

2007. december 20. 22:42

Egy második, egy nyolcadik

2007. december 19. 10:36

Csak NE így tovább, Lányok!

2007. december 18. 16:13

Megvan a győztes!

2007. december 18. 15:22

Egyetlen taktika nem volt elég

2007. december 16. 17:31

Görbicz az All Star csapatban!

2007. december 16. 17:12

Az oroszoké maradt a cím

2007. december 16. 14:58

„2012-ben olimpiát akarunk nyerni”

2007. december 16. 14:02

Küzdeni tudásból jeles

2007. december 16. 12:30

Tóth: Nem tudtunk harcolni

2007. december 16. 12:19

Igazi harc az 5. helyért

2007. december 16. 8:47

Párizs, a kínok városa

2007. december 15. 20:44

Ellenfélnéző: Angola

2007. december 15. 18:17

Újra orosz-norvég döntő

2007. december 15. 15:41

Orosz lecke a döntőért

2007. december 15. 11:31

Dél-Korea küzdhet az 5. helyért

2007. december 15. 11:20

Vajon a hetedik hely összejön?