Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Botlott a Csaba

2009. november 4. 19:51

Második vereségét könyvelhette el a Békéscsaba, miután hat góllal bizonyult jobbnak nála a Vác együttese. Az FTC a Népligetben ütötte ki a Hunniát, a Siófok jól tartotta magát a Győrrel szemben, az Alcoa pedig otthon verte a HNKC-t.

Kezd összeállni Németh András csapata
Kezd összeállni
Németh András csapata
NB I., 9. forduló
Váci NKSE
29 (19)
Mondi-Békéscsabai ENKSE
23 (12)
Váci Városi Sportcsarnok, 800 néző
Játékvezetők: Dobrovits Csaba, Dr. Tájok Péter
Tóth Tímea
Uhrakova Lucia
Temes Bernadett
Baross Zsuzsa
Barján Bianka
Farkas Veronika
Bagócsi Barbara
Vaszari Virág
Klivinyi Kinga
10(5)
5
4(1)
3
2
2
1
1
1
Nikolayenko Olha
Szekeres Klára
Tóth Katalin
Takács Bernadett
Kelemen Éva
Laluska Eszter
Cifra Anita
Bódi Bernadett
Rácz Emese
8(2)
6(1)
2
2
1
1
1
1
1
Hétméteresek: 7/6 Hétméteresek: 4/3
Kiállítások: 4 perc Kiállítások: 10 perc

A játékot lendületesen kezdték a vendéglátó váciak, s rövid idő alatt meg lett az eredménye. A félidő felénél már dupla annyi találattal büszkélkedhetett a Németh András vezette hölgykoszorú főként Tóth Timinek és Lucia Uhrakovának köszönhetően. Ekkor 8-4 volt az állás. Az előny a szünetig tovább nőtt és a Pest megyeiek már 19-12-es állással vonulhattak pihenőre.

A második félidőre aztán már a Békés megyeiek is pályára hozták megszokott, jó formájukat az öltözőből. Sorra szórták a gólokat a csabai lányok és a második félidő felére - jelentősen ledolgozva hátrányukat – mindössze egy találat-különbség volt a vendégek hátránya. A váci csapat gyorsan megrázta magát és sikerült ismét növelni az előnyt. A mérkőzés végül 29-23-as eredménnyel záródott. Nagy érdeme volt ebben Herr Orsinak (képünkön), aki zseniálisan védett a hazai kapuban. A hálóőrön kívül dicséret illeti a kilenc gólos Tóth Timit és a csapat minden tagját. A váciak mostani győzelmükkel bebiztosították negyedik helyüket. Innen várják a folytatást: legközelebb november 15-én 18 órakor, a Fradi ellen lépnek pályára a fővárosban.

Forrás: www.vaconline.hu



Hunnia KSK - FTC-RightPhone 15-41 (5-19)
Kőbányai úti Olimpiai Központ
Vezette: Bóna Szabolcs, Miskei Balázs
Hunnia KSK gólszerzői: Bodó Dorottya 6, Lázár Szilvia 3, Nagy Izabella 2, Ökrös Bernadett 2, Rózsahegyi Kitti 1, Selenka Szilvia 1
FTC RightPhone gólszerzői: Emberovics Míra 9, Dajka Bettina 7(1), Szabó Edina 5, Szádvári Krisztina 5, Németh Csilla 4, Szamoránsky Anikó 4, Szucsánszki Zita 2, Zsigmond Fruzsina 2, Bari Nagy 2, Balogh Barbara 1
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/0, ill. 1/1



Győri Audi ETO KC - Siófok KC 33-25 (20-11)
Magvassy Mihály Sportcsarnok, 1200 néző
Vezette: Hargitai I. Gábor, Markó Gábor
Győri Audi ETO KC gólszerzői: Vérten Orsolya 8(1), Amorim Eduarda 7, Kovacsics Anikó 5(3), Spiridon Simona 4, Bradeanu Aurelia 4(1), Szegedi Orsolya 2, Deáki Dóra 1, Mravikova Katarina 1, Hornyák Ágnes 1
Siófok KC gólszerzői: Sterbik Andrea 6, Tóth Mária 5, Kovács Adrienn 4(3), Valovics Nóra 3, Barna Éva 2, Szepesi Ivett 2, Kiss Olívia 2, Vasas Edina 1
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 7/5, ill. 3/3

A mérkőzés előtt mindkét szakvezetőnek akadhatott problémája, ugyanis a hazaiak részéről Tomori Zsuzsanna lázas megbetegedése miatt dőlt ki az utolsó pillanatban, míg siófoki oldalon Varga József nem számíthatott ezúttal sem a műtét után lábadozó Tóth Zsuzsanna játékára, aki még egy jó darabig sajnos a maródiak listáját erősíti a csapat helyett. Illetve az SKC mezét már nem öltötte magára Gyánó Kinga, akivel a Siófok november 1-i hatállyal közös megegyezéssel szerződést bontott, információink szerint a szélsőt az NBI/B, Nyugati-csoportjában szereplő Nagyatádi NKK szeretné szerződtetni.

Esélyeshez méltóan a hazaiak kezdtek jobban, alig három perc után 3-0-s vezetést könyvelhettek el. Az első balatoni találatra az 5. minutumig kellett várni, ekkor egy szemnek is tetszetős akció végén Kovács Adrienn talált Vig Vivien ketrecébe. Ha már szóba került a fiatal hálóőr neve, akkor hozzáfűzhetjük, hogy az ex-siófoki portás állt hatvan percig a győri gólvonal előtt.

A folytatásban egyre nagyobb mértékben hízott a házigazdák előnye, a 14. minutumban 10-3 arányban vezettek Deáki Dóráék, de ez nem lehet meglepő, ugyanis a "cápalányok" rengeteg apró hibával, temérdek lépéshibával kézilabdáztak, s nagyon úgy tűnt, hogy az SKC igencsak lámpalázas volt a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. Hogy eme csorba viszonylag gyorsan kiküszöbölésre kerüljön, annak érdekében Varga József szinte azonnal időt kért, mely után együttese védekezése előrelépett a "nagyon jó" kategóriájába, apró hiba már csak pusztán az volt, hogy a támadásokat nem sikerült góllal - gólokkal befejezni, míg ezzel szemben a győriek valamennyi lövésében - lövési kísérletében benne volt a találat lehetősége az első félidő hajrájában, amely végül 20-11-es hazai vezetéssel ért véget, de mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy Lajtos Nóra ezúttal is remekül tette a dolgát a háló előtt, ezzel megakadályozva, hogy a Rába-partiak nagyobb előnybe kerüljenek, igaz, egy Győri Audi ETO KC ellen már egy kilencgólos hátrány is tetemesnek mondható...

A szünetben Valovics Nóráék megfogadták a mester tanácsait, szavait, s egy felpörgött, lényegesen jobb tempóban, pontosabban játszó Siófok KC jött ki a folytatásra, ezt bizonyítja egyrészt Sterbik Andrea villámgyors kettő, illetve Tóth Mária egy találata, melyekkel valamelyeset sikerült felzárkózni, de a győriek hamarosan ismét tudatosították, hogy ki a jobb csapat.

A mérkőzés hátralévő részében - egészen a 48. percig - csak nőtt a különbség a felek között, majd a hajrára a zöld-fehérek kicsit kiengedtek, visszább vettek a tempójukból, míg a Siófok ahogy tudott rákapcsolt, ez pedig egy 33-25-ös végeredményhez volt elegendő.

Bár az SKC kikapott, vélhetően ezután a találkozó után nem lesz túlzottan nagy csalódottság a Balaton partján, hiszen Magyarország legjobb, valamint a világ egyik legerősebb klubjának otthonában maradtak alul nyolc találattal, mely eredmény az erőviszonyokat, illetve mindent összevetve szépnek mondható. Kovács Adriennék teljesítették a célt, a tisztes helytállást, a szoros eredményt. Folytatás november 14-én, szombaton hazai pályán a Hunnia KSK ellenében, amely összecsapáson egyértelműen kötelező megszerezni a két pontot.

Forrás: www.siofokkc.hu



Alcoa FKC - ASA-Consolis HNKC 36-29 (18-17)
VOK csarnok, 300 néző
Vezette: Bujdosó Zoltán, Tomecskó Tamás
Alcoa Fehérvár KC gólszerzői: Trishchuk Kristina 12(2), Kovács Angéla 6, Tilinger Tamara 6(2), Vincze Melinda 5, Bernataviciute Laima 3, Németh Krisztina 2, Rádl Tímea 2
ASA-Consolis-HNKC gólszerzői: Wolf Alexandra 11(6), Ghionea Renata 5, Tamás Krisztina 4, Sopronyi Anett 3, Kudor Kitti 3, Gaál Adrienn 2, Fülöp Andrea 1
Kiállítások: 12, ill. 14 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 7/6

A meccs után Dankó Ervin megbízott hódmezővásárhelyi vezetőedző nyilatkozatában többek között szó esett a hatosfallal szembeni veszélytelen játékról és Tamás Krisztina bemutatkozásáról:

"Többet nyújtottunk, mint az előző mérkőzéseken. A kispadon ott voltam eddig is, így tisztában vagyok a csapat teljesítményével. A Fehérvár és a Vásárhely között az volt elsősorban a különbség, hogy hosszabb volt a hazaiak kispadja, valamint erőtartalékokban jobbak voltak nálunk. Taktikailag nem okozott meglepetést számunkra az Alcoa FKC, azt kaptuk, amire készültünk, viszont ahogy fáradtunk, lekéstünk, hiába tudtuk a dolgunk. Nem érzem megalázónak a vereséget, de nem érzem azt sem, hogy ekkora különbség lett volna a két csapat között, mint ami a végén kialakult."

A második félidő közepén húzott el a Fehérvár, mi okozhatta ezt?
"Az nagyban közrejátszott, hogy mi könnyebben tudtunk játszani az 5-1-es védekezés ellen, a második félidőben viszont állandósították a hatosfalas védekezést. Mivel nálunk Sopronyi Anett szinte veszélytelen volt kívülről, nem tudtuk megbontani a falat, más klasszikus lövőnk pedig nem is nagyon van. A Fehérvár lerohanás gólokat tudott szerezni."

Egy új igazolás is bemutatkozott ma a vásárhelyi csapatban; mennyire volt elégedett Tamás Krisztina játékával?
"Megmondom őszintén, abszolút elégedett voltam vele. Nagyon sokat hozott rajtunk, mivel egy igazi hiányposztunk volt eddig a jobbszélső; eddig a szélsőnk mindig visszahozta a labdát, így nem tudtuk széthúzni az ellenfél falát jobb oldalról. Amit kértem Krisztitől, hogy próbáljon meg visszarendeződni Vincze Melindával, abból nagyon sokat megvalósított. Bátran vállalkozott, a lövőszázaléka 4/8 lett, ami benne van egynapos tréning után, ráadásul úgy, hogy az utóbbi egy-két hétben nem is edzett."

Forrás: www.fkc.hu, Lőkös Zsolt (www.hnkc.eu

Tamás Krisztina Vásárhelyen
A VOK-ban az Alcoa
Nyolc csapatért szoríthatunk

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi