Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Nyolc csapatért szoríthatunk

2009. november 4. 8:04

Négy bajnoki mérkőzést rendeznek a bajnokság 9. fordulójának szerdai játéknapján. Ezek közül két találkozó sem az eredeti helyszínen kerül megrendezésre.

A Fradi sportcsarnoka
A Fradi sportcsarnoka
NB I., 9. forduló

18.00 Hunnia KSK - FTC-RightPhone
Kőbányai úti Olimpiai Központ
Vezeti: Bóna Szabolcs, Miskei Balázs

Figyelem! A mérkőzést nem a Vasas pályán, hanem a Ferencváros Kőbányai úti otthonában rendezik meg.



18.00 Váci NKSE - Mondi-Békéscsabai ENKSE
Városi Sportcsarnok
Vezeti: Dobrovits Csaba, Dr. Tájok Péter

Nehéz mérkőzés vár a békéscsabaiakra, hiszen az állandó rivális Vác otthonába utazik a csapat. Németh András csapata most kezd igazán összeállni, s eredményeik alapján is jó eséllyel pályáznak a felsőház valamelyik pozíciójára. Az eddigi lejátszott nyolc mérkőzés után kilenc pontot gyűjtöttek, ezzel a negyedik helyen állnak. Több, a Fradit megjárt válogatott játékos erősíti a váci gárdát, Tóth Tímea és Lucia Uhráková, hogy csak néhányat említsünk.

A tavaly még Békéscsabán játszó Baross Zsuzsa Vácon folytatta pályafutását, ahol jelenleg csapata egyik meghatározó és gólerős szélsője: "Nagyon szoros mérkőzésre számítok. Bár jól összeállt a békéscsabai csapat, igazolja ezt az is, hogy csak a Győrtől kaptak ki, így a második helyen állnak. Hazai győzelmet várok, bár mindig háromesélyes egy mérkőzés, mégis azt gondolom, hogy a Vác munkája is most kezd beérni. Mindenki egészséges és tettre kész a csapatban, jól összeállt a Vác is."

A legutóbbi Hunnia KSK elleni mérkőzés óta gőzerővel készül Mátéfi Eszter a lányokkal a Vác elleni összecsapásra. Jó szakaszban van a Békéscsaba, fontos lenne, hogy ez a széria folytatódjon, hiszen ezen a találkozón kívül a hétvégén játsszák le mindkét EHF-kupa-mérkőzést a harmadik fordulóban a BM Parc Sagunt ellen: "A váciak a Debrecen ellen egy nagyon jó meccset játszottak. Úgy gondolom, Németh András munkája most kezd beérni a lányokkal, arra vagyok kíváncsi, hogy a két azonos értékű csapat milyen eredménnyel fog megmérkőzni egymással szerdán. Az elmúlt héten Tóth Zsanett és Mózes-Rácz Emese beteg volt, ezért nem is játszottak a Hunnia ellen, de pénteken már mindketten edzettek, egészségesek lesznek szerdára. Megpróbáljuk a legjobb formánkat hozni, remélem, szerdáig sérülések sem sújtják majd a felkészülésünket."

Takács Bernadett, a békéscsabaiak csapatkapitánya szintén erős meccsre számít: "Jó csapat a Vác, kiváló játékosokból áll. Már csütörtöktől elkezdtünk készülni ellenük, hétfőn videóztunk, megnéztük a Debrecen - Vác mérkőzést. Mindenképpen két pontot várok."

Forrás: www.elorenkse.hu



18.00 Győri Audi ETO KC - Siófok KC
Magvassy Mihály Sportcsarnok
Vezeti: Hargitai I. Gábor, Markó Gábor
Élő közvetítés: www.cunder.hu

"Meg kell próbálnunk olyan játékkal előrukkolni, mely igazolja az eddig elért eredményeinket" - mondta Varga József, a Siófok szakmai igazgatója. "Négy sikerünk mellett beszélhetünk a Debrecen, vagy a Fradi elleni meccsünkről is, hiszen a vereségek ellenére ezekkel az együttesekkel is partiban tudtunk lenni. Ha valaki előzetesen azt mondja, hogy nyolc forduló után nyolc pontunk lesz, akkor elfogadom. Igaz, utólag azért van már bennem némi hiányérzet, hiszen a Ferencváros ellen nyerhettünk volna. Szerdán azt várom a lányoktól, hogy ne legyenek megilletődve, és adják ki magukból a tudásukat, emellé pedig megpróbálunk egy olyan stratégiát kidolgozni, mely szoros eredményhez vezethet."

Forrás: www.siofokkc.hu



18.00 Alcoa FKC - ASA-Consolis HNKC
VOK csarnok
Vezeti: Bujdosó Zoltán, Tomecskó Tamás

A Dunaújvárostól elszenvedett hazai vereség (24–26) után nem sokat búsulhatnak az ASA-Consolis HNKC SE élvonalbeli női kézilabdásai. Ma 18 órakor az Alcoa Fehérvár vendégeként lépnek pályára, s Farkas József távozása után Dankó Ervin ezen a találkozón debütál vezetőedzőként. A klubvezetés a játékosokkal szembeni szankciót, pénzbüntetést is tervez az eredménytelenség, a váratlanul elhullajtott pontok miatt. Ha hozzáállásban pozitív változást tapasztalnak, és az pontokban is jelentkezik, nem kell fizetni a lányoknak.

– Az a legfontosabb, hogy a motiváció változzon – mondta Dankó Ervin –, bár az eredményességről sem mondunk le, bravúrokkal szeretnénk visszaszerezni az elhullajtott pontokat. A hátralévő három mérkőzésre szól a megbízatásom, tárgyaltam a vásárhelyi és a dorozsmai klubelnökkel, vagyis Mihucz Tiborral és Pusztai Lajossal, ennek értelmében a HNKC mellett a Dorozsma szakmai munkáját is továbbviszem. Ha folytathatom a munkát, újra leülünk egyeztetni. Most fel kell rázni a társaságot, minden gólért „harapni", harcolni kell. NB I-es vezetőedzőként még tapasztalatlan vagyok, első lépésként azzal is megelégednék, ha szoros meccset játszanánk Fehérváron. De én mindig nyerni akarok...

Figyelem! A mérkőzést a Videoton Oktatási Központban rendezik!

Forrás: www.delmagyar.hu, Lőkös Zsolt (www.hnkc.eu)

Tamás Krisztina Vásárhelyen
A VOK-ban az Alcoa

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi