Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Róth szeretne magyar-román vb-döntőt...

2005. december 12. 19:40 © handball.hu

Szakkommentátorunk, Róth Kálmán elmondta: a magyar-horvát mérkőzést klasszisokkal kevesebb lelkesedéssel követte, mint a múlt heti összecsapásokat, hiszen Tóth Tímeán kívül válogatottunkból szinte senki sem tudta a tőle elvárható teljesítményt nyújtani.

Szűcs Gabriella és Simona Gogirla
Szűcs Gabriella és
Simona Gogirla
Róth Kálmán: Sótlannak tűnt a mérkőzés: rendkívül tompán játszottunk, hiányzott belőlünk a frissesség, szerencsére az ellenfél is hasonlóan teljesített. A végjátékot kivéve eléggé alacsony színvonalú meccset játszottunk, egyik csapat se kápráztatott el minket. A magyar válogatott jobb csapat, míg a horvátok nem sokkal többre képesek, összességében tehát a mi játékunk elmaradt a várakozástól. Ennek ellenére azt mondom, hogy egy jó csapatnak az az ismérve, hogy gyenge játékkal is győzni tud. Ezt most mi bebizonyítottuk. Tóth Tímea kiváló teljesítményén túl, Mehlmann Ibolyán kívül - akinek inkább csak felvillanásai voltak - talán csak Vérten Orsolya játszott elfogadhatóan. A többiek eléggé közepesen teljesítettek. Szerintem most jött ki rajtunk a fáradtság, kicsit talán azt hittük, hogy túl könnyű az ellenfél.

handball.hu: Szerinted lesznek ennél nehezebb pillanataink is a világbajnokságon?
Róth Kálmán: Lehet, hogy egy-két játékosunknál most jött el a holtpont, illetve a Dél-Korea és Norvégia elleni mérkőzés most hozta ki a kulcsjátékosainkból a fáradtságot. Mindezek ellenére rendkívül fontos mérkőzést nyertünk meg, majdhogynem zsebünkben van az elődöntő, de sokmindenben lényegesen kell javulnunk. A védekezéssel kapcsolatban voltak fenntartásaim: nem oldottuk meg a belső védelmet. Annak ellenére, hogy a taktikánk arra épült, hogy középen tömörülünk, rengeteg gólt kaptunk innen. Nagyon könnyen eltűrtük a horvát beállók elzárásait, akik nagy területet tudtak nyitni a lövőknek, és sok gólt kaptunk közelről, valamint olyan helyzetekből, amelyekre szerintem készült a csapat. Ebből a rossz védekezésből sajnos a lerohanásaink se voltak olyan eredményesek, mint amilyenek lenni szoktak. Ilyen előfordul egy csapat életében, ezen túl kell tennünk magunkat.

handball.hu: Ezek után mit várhatunk a hollandok ellen, akik valamivel jobb eredménnyel jutottak a középdöntőbe, mint a horvátok?
Róth Kálmán: Ennek ellenére nem hiszem, hogy jobb csapat. Most már még nyugodtabban játszhatunk, de mindenképpen formajavulásra, frissességre és pörgősebb játékra lesz szükségünk, és stabilizálni kell a védekezésünket is. Most nem abban a ritmusban kézilabdáztunk, amit tudunk, ezen változtatni kell. De mindenképp úgy gondolom, hogy simán fogunk nyerni.

handball.hu: Az oroszok ötgólos, sima győzelmet arattak a koreaiak ellen. Szerinted a norvégok képesek lehetnek holnap legyőzni a házigazdákat?
Róth Kálmán: Igen, a norvég csapat bármire képes, hiszen ellenünk is mindössze 20 gólt kaptak. Ennek ellenére szerintem az oroszok ennek a mérkőzésnek is toronymagas esélyesei. Amellett, hogy hazai pályán játszanak, valószínűleg minden lehetséges támogatást megkapnak, s nagyon jó csapatuk is van.

handball.hu: Az oroszok elleni meccsbe akár még a taktikázás is belefér?
Róth Kálmán: Igen, bár egy csapatnak szerintem soha ne mondja meg az edzője, hogy mennyivel kell nyerni, avagy kikapni... Ez alapvetően rossz felfogás, mert ez a játékosokban elindíthat bizonyos fenntartásokat. Egy csapatnak mindig nyernie kell, a sport erről szól. Lehet, hogy az oroszok előbb variálnak, mint mi, de szerintem Németh András nem fog taktikázni. Egyébként is, ha a másik ágat nézzük, bármelyik csapat veszélyes lehet, hiszen a papírforma szerint a dán és a román csapat fog továbbjutni.

handball.hu: Klubcsapatodból három-három játékost delegáltál mind a magyar, mind pedig a román válogatottba. Milyen útravalókkal láttad el őket?
Róth Kálmán: Amikor az utolsó bajnoki mérkőzés után elbúcsúztam a játékosaimtól, azt mondtam a román légiósainknak, hogy szeretnék olyan magyar-román vb-döntőt látni, ahol a magyarok nyernek...

handball.hu (bee)

Vb 2005 - további hírek

2007. december 8. 20:34

"Ferling beállítása döntött"

2007. december 8. 17:28

Görbicz: Volt tartozásunk...

2007. december 6. 20:35

Az első feladat kipipálva

2007. december 4. 23:49

Elég-e a másfél hetes felkészülés?

2007. december 2. 0:01

Új külső - régi lendület

2006. január 18. 14:54

Németh Andrással mindenki elégedett

2006. január 18. 12:02

A nyertes átvette a fődíjat

2006. január 9. 10:36

Magyarország vezeti a világranglistát

2005. december 29. 23:24

Ez történt 2005-ben

2005. december 24. 13:25

Boldog Karácsonyt!

2005. december 20. 10:26

"Ismét megőriztük a presztízsünket"

2005. december 20. 7:55

Megérkezett a csapat

2005. december 19. 20:13

"A biztató kezdet után csak így tovább!"

2005. december 19. 18:33

"A harmadik hely önmagáért beszél"

2005. december 19. 9:52

Olvasóink szerint is Görbicz a legjobb

2005. december 18. 16:40

Az aranyérmes Oroszország lett

2005. december 18. 15:50

Görbicz a legjobbak között

2005. december 18. 14:10

Megvan a bronzérem!

2005. december 18. 11:54

Hollandia szerezte meg az 5. helyet

2005. december 18. 10:52

"Az ellenfél plusz két emberrel játszott"