Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"A négy gólra nem lehet ráülni"

2012. február 10. 23:51

Négygólos előnnyel érkezett meg Zaječarba az Alcoa FKC csapata, amely szombaton este a helyiekkel játszik a KEK nyolcaddöntőjének visszavágóján. A handball.hu Siti Beával beszélgetett.

"A négy gólra nem lehet ráülni"
handball.hu: Miért keltetek útra már csütörtökön a kinti mérkőzés helyszíne felé?
Siti Bea: Egyrészt az időjárási viszonyok miatt indultunk korán, hiszen tizenkét órát számoltunk az útra, másrészt azért, mert az út utáni napon nincsenek jó állapotban az izmok, s ezért úgy gondoltuk, hogy ez így ideális.

handball.hu: Mit vártok a visszavágótól a négygólos előny ismeretében?
Siti: Azt gondolom, hogy ez a négy gól az embernek jó érzést adhat, de nem megnyugvást. Gyakorlatilag arra készülünk, hogy az ingyen belépők miatt kétezer-ötszáz ember előtt játszunk majd. Az első meccs konklúziója, hogy nem jól reagáltunk a nyitott védekezésükre, a zavaró emberfogásra. Ezért számítunk arra, hogy hazai pályán ugyanezzel a nagyon kemény, nyitott védekezéssel szereznek három-négy labdát, és akkor tíz perc után 0-0-ról indul a találkozó. Az is elképzelhető, hogy a hátrányt hatvan perc alatt próbálják behozni. Úgy kell gazdálkodni az idővel, hogy a négy gólra nem lehet ráülni. Arra készülünk, hogy a támadásainkat pontosan vigyük végig, de ha hibázunk, akkor is komoly, gyors visszarendeződéssel szeretnénk a gyors indításaikat megakadályozni.

handball.hu: Konkoly Csaba érkezésével lekerült a válladról a teher?
Siti: Igen. Szerda délután meg tudta tartani az első edzését, és erre óriási szükség volt. Van egy-két játékosunk, akik ismerték, a többiek pedig majd megismerik. Nekem pedig most még apró feladatok jutnak, aztán majd meglátjuk, Csaba mennyire szeretne önállóan dolgozni. Neki a győri munkahelye miatt is kell segíteni, de nyilvánvaló, hogy a vezetőedzői posztja, a szakmai vonala kell, hogy érvényesüljön, és új impulzusként végigmenjen a csapaton, és ezáltal az én munkámon is.



A közlekedéssel kapcsolatos félelem alaptalannak bizonyult, az Alcoa FKC kézilabdázói napsütéses időben, szárazra takarított úton tudták le a Székesfehérvár - Zaječar közötti hatszáz kilométeres távolságot. Az autópályáról letérve, hegyek között folytatta útját a különítmény, szikrázó, havas csúcsok között haladva érkezett meg a 40 ezres lélekszámú várostól 25 km-re található hotelhez. Útközben rendőri segítséget is kapott a gárda, villogó jármű vezette fel az FKC buszát, amely a hotel bejáratáig kíséri a lányokat. Persze félelemre nincs ok, a házigazdák rendkívül kedvesek, régi barátként kezelik a fehérváriakat.

Csütörtök este egyórás tréninget vezényelt a szerdán kinevezett új vezetőedző, a térdműtétje után lábadozó Konkoly Csaba, aki az operáció miatt nem pusztán a parketten sétálgatva, esetenként széken ülve vezényelte a gyakorlást. Az edzés végére a megszokott kézilabda mellett előkerült egy másik, fehér színű, ovális bőrgolyó is. Konkoly mester korábbi együttesénél, a BL-döntős Győrnél is alkalmazta ezt a megoldást kikapcsolódás jelleggel.

Az FKC lányai a pénteki, nem túl korai reggelit követően taktikai megbeszélésen vettek részt, amelyen Konkoly Csaba előbb egyénileg elemezte a szerb együttes játékosainak erényeit és gyengéit, majd a csapatra terelődött a szó. Főleg a spanyol jobbátlövő, Mangué szerepét emelte ki, nem megfeledkezve a többi klasszis erényeiről sem.

„Az első összecsapáson nagyságrendekkel több volt a jó, mint a rossz megoldás, remélem, így lesz ez a szombati derbin is. A jót meg kell őriznünk, a kevés rosszat pedig elfelejteni. Fontos, hogy kellő önbizalommal lépjünk pályára, a négygólos előnyünk biztató, ha a hazaiak az elején nem tudnak ellépni, később időzavarba kerülhetnek, ami a mi malmunkra hajthatja a vizet” – jegyezte meg Konkoly Csaba, aki segítőjével, Siti Beával együtt külön megbeszélést folytatott a csapat irányítójával, a fehérvári összecsapáson remeklő Tilinger Tamarával.

Forrás: www.fkc.hu



KEK, nyolcaddöntő, visszavágó

RK Zaječar – Alcoa FKC
19.00, Zaječar, Kraljevica Sportcsarnok
Játékvezetők: Anatolij Miscsuk, Valerij Roszkov (ukránok)

Konkoly Csaba az Alcoa FKC élén
Az FKC előnnyel utazik a visszavágóra

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi