DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYBXDA1Z' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Konkoly Csaba az Alcoa FKC élén | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Konkoly Csaba az Alcoa FKC élén

2012. február 8. 19:04

Ahogyan számítani lehetett rá a múlt héten leváltott Mihály Attila helyére Konkoly Csabával egyezett meg az Alcoa FKC vezetősége. A Győri Audi ETO KC-t zsinórban négyszer bajnoki aranyig vezető szakember a szezon végiéig kötelezte el magát Fehérvárra.

Konkoly Csaba az Alcoa FKC élén
Amilyen váratlan volt tavaly novemberben Konkoly Csaba menesztése Győrből, legalább olyan váratlanul érte azokat a hír, hogy az utóbbi időben sorra betliző Alcoa FKC-t fogja irányítani a jövőben. Szerdán délután tartotta első foglakozását a Köfém csarnokban, és láthatóan nagy rössel vetette bele magát a munkába. Nem csoda, hiszen hiányzott már számára a napi munka, annak ellenére, hogy megtartotta fehérvári szerepvállalásával párhuzamosan minden Győrhöz kötődő munkáját.

"A klubvezetéssel egyeztetve minden győri gyökeret meghagytam, dolgozom továbbra is a Bercsényi Szakközépiskolában, és megmarad az utánpótlás szakmai igazgató helyettes posztom is az ETO-nál. A bajnokságból hátralevő öt hónapban leszek Fehérváron, a délelőtti, illetve a délután edzéseket beosztjuk Siti Beával egymás között" – fogalmazott.

Kétségtelen, hogy a szakember egy teljesen más világba csöppent, hiszen néhány hónappal ezelőtt még a Bajnokok Ligája elsőségéért küzdő gárda élén áll, míg az Alcoa FKC jelenleg a tabella alsó régiójában foglal helyet. "Január közepén jött az első telefon, igazság szerint én szerettem volna együtt dolgozni Mihály Attilával - az ő munkáját elismerve, aztán ő nem maradt a klub kötelékében. Én felkértem őt, az elején még úgy is tűnt, hogy ez megvalósul, hozzáteszem én nem szerettem volna elvenni az ő pozícióját" – tudtuk meg a váltás előzményeit. Konkoly tehát nem az ismeretlenbe csöppent, többször megnézte leendő csapatát, és abban a tekintetben sem volt számára az Alcoa FKC, hogy a Győrrel többször meccselt ellenük, és véleménye szerint mindig megnehezítették a dolgukat Krisztina Triscsukék. "Még van néhány arc, és név, akikkel nem találkoztam közelebbről, de az ismertség természetesen azért megvolt" – hangsúlyozta.

Először szombaton ülhet le hivatalos mérkőzésen a fehérvári kispadra, méghozzá rögtön a KEK nyolcaddöntőjének visszavágóján, Zajecarban. "Siti Beával közösen irányítjuk a csapatot" – mondta igen határozottan. "Balássi Imre klubelnök lényegében rám bízta, hogy mikor csatlakozok a csapathoz, mert azért elsősorban a magyar bajnokságban való szereplés a legfontosabb, de én úgy éreztem, hogy már most a csapat mellett van a helyem, annak ellenére, hogy egy keresztszalag műtét után vagyok, és lábadozom" – tudtuk meg.

A magyar pontvadászatban jelenleg 9. helyen áll a gárda, ez messze elmarad az előzetesen eltervezett 5-6. helytől, kíváncsiak voltunk az új szakvezető milyen célokkal vág neki az elkövetkező hónapoknak? "Szakmai kihívásnak érzem, ezért is vállaltam el a feladatot. Mihály Attila kollégám munkáját szeretnénk folytatni, és nem lehet más célkitűzésünk, mint, hogy a minél jobb helyezés kiharcolása. Hátravan még a bajnokság alapszakaszából öt forduló, benne rangadók, négypontos meccsek. A saját kezünkben van a sorsunk, és jól felépítve akár kedvező pozícióba is kerülhetünk. A legjobb tudásom szerint igyekszem ezekre felkészíteni a csapatot. Olyan munkát szeretnék elvégezni, amelyen látszódik a kezem nyoma!" – tette hozzá.

Menesztették az Alcoa edzőjét

Forrás: fehervar.hir24.hu

További hírek