DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYMTHVbY' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Kishitűen nem ment a pontszerzés | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kishitűen nem ment a pontszerzés

2010. október 10. 14:10 © handball.hu

Az idei első BL-csoportmeccse előtt csak reménykedhettünk abban, hogy a Győri ETO ebben a szezonban is nagyon hosszú menetelés előtt áll. Az első állomáson, a Zvezda otthonában viszont egyelőre döcögősen indult a szekér.

Ana Gros
Ana Gros
Bajnokok Ligája, csoportkör, D-csoport, 1. forduló
HK Zvezda Zvenyigorod
31 (17)
Győri Audi ETO KC
28 (14)
Csehov, Olimpiai Sportcsarnok, 1200 néző
Játékvezetők: Jens Nybo, Leif Poulsen (dánok)
Posztnova
Vinogradova
Szen
Kuznyecova
Baranovszkaja
Koroljova
Vetkova
Volnuhina
Szasurkova
5
2
6(2)
8
1
3
4
1
1
Görbicz
Brădeanu
Mravíková
Amorim E.
Mayer
Gros
Kovacsics
Vérten
9(6)
3
4
4
1
5
1
1
Hétméteresek: 2/2 Hétméteresek: 7/6
Kiállítások: 6 perc Kiállítások: 8 perc

Noha a mérkőzés első találata Pálinger kapujába esett, az ETO azonnal fordítani tudott. Viszonylag gyorsan volt kénytelen a magyar együttes az első kétperces emberhátrányt is elszenvedni, ezalatt két gólt is kapott. Konkoly Csaba kapuscseréhez folyamodott, de az orosz távoli átlövésekkel szemben Haraldsen sem tudott határozottabban fellépni (9. perc: 5-3). Posztnova az első hat gólból négyet jegyzett, és míg a győriek az újabb kapuscserével voltak elfoglalva, két gyors lerohanást vezényelt a Zvezda (12. perc: 8-4). A zöld-fehér időkérést követően Amorim bombázott, és a következő periódusban végre kezdtek bejönni az ETO megoldási kísérletei is (15. perc: 9-8).

Anna Szen elképesztő lövésekkel kápráztatta el a hazai közönséget, ráadásul mindig a számukra fontos pillanatokban estek a találatai. A győrieknél Mravíková váltotta gólra a lerohanásokat, és végre Mayer is rést talált az orosz védelmen (22. perc: 13-11). Ennek ellenére továbbra is csak az eredmény után futhattak a magyarok. 15-13-nál a hátrány egyetlen gólra csökkentéséért támadhattunk, ám a helyzet kimaradt, a kontrából pedig a Zvenyigorod szerzett pontot. Amorim csúnya esése szerencsére rémisztőbbnek látszott, mint amilyen a valóságban volt, így a brazil folytatni tudta a játékot. Gros a beállítása után szinte rögtön betalált, ami igazán sokat jelentett a játékrész eredményének alakulásában. Félidőben: 17-14.

A következő harminc perc egy orosz góllal, és Görbicz hetes-hibázásával kezdődött. Sajnos Amorim is tovább rontotta a lövéshatékonysági mutatóját, így az első nyolc percben egyedül Gros szerzett találatot az ETO-nak, ő viszont kettőt is (40. perc: 20-16). A négy-ötgólos különbség állandósult ekkor, és a csehovi lányoknak kevesebb erőfeszítésükbe került a találatok számának szaporítása, mint a mieinknek. Gros ügyes helyzetkihasználása után háromra olvadt a hátrány (45. perc: 22-19), de mire a lányaink elcsípték volna az ütemet, újból kétperces büntetőt könyveltek el. 25-20-nál, orosz támadásnál Mravíková labdát csent, és gólt szerzett, ezután megint két Rába-parti pont született.

Ezúttal arra sem számíthattak a Konkoly-lányok, hogy a véghajrára az ellenfél fizikálisan elfárad, Kuznyecova pedig már hetedszer vette be a magyar kaput (53. perc: 27-22). Lassacskán már csak a minél kisebb különbségű vereségben bízhattak a kisalföldiek, a játék képe azonban elég statikussá vált, köszönhetően az ide, illetve oda megítélt büntetőknek (58. perc: 28-25). Amorim törte meg az akciócsendet, amire a túloldalon Vetkova válaszolt. Gros megszerezte ötödik találatát is, Trefilov pedig időt kért, hogy utolsó ötleteit felvázolja együttesének. Az ETO nyitott védekezését is átjátszotta ezután a csapata, majd Amorim labdaeladása után Kuznyecova újfent betalált. A végére még egy Görbicz-büntetővel és Vérten első góljával szépített a Győr. Végeredmény: 31-28.

Bajnokok Ligája, a B-csoport állása
1.HK Zvezda HK Zvezda Zvenyigorod110031-2832 pont
2.RK Krim Mercator RK Krim Mercator00000-000 pont
3.RK Podravka Vegeta RK Podravka Vegeta00000-000 pont
4.Győri Audi ETO KC Győri Audi ETO KC100128-31-30 pont



A csoport másik mérkőzése:

RK Podravka VegetaRK Krim Mercator
17.00, Kapronca, Fran Galović Sportcsarnok
Játékvezetők: Kjersti Arntsen, Ida Cecilie Gullaksen (norvégok)

Egészséges versenylázzal startol az ETO
Bemutatkozik a Zvezda
Vereséggel melegített a Zvezda
Spiridon pár hetes kényszerpihenőn
Zvezda - bombaerősítés!


© handball.hu

További hírek