Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Brădeanu – Spiridon: kérdezz-felelek

2010. augusztus 31. 20:54

A www.sportoldal.ro ugyanazokat a kérdéseket intézte Aurelia Brădeanuhoz és Simona Spiridonhoz. Kettejük közül Brădeanu kézilabdázik régebb óta Magyarországon, de Spiridon, azaz Szimi is zöld-fehér mezben játszotta végig az elmúlt három szezont.

Brădeanu – Spiridon: kérdezz-felelek
Hogyan kerültetek a Győri ETO-hoz?
Aurelia Brădeanu: 2004 tavaszán keresett meg a csapat menedzsere, Kiss Lajos, és egy rövid megbeszélés után elköteleztem magam az ETO-hoz. Úgy gondoltam, hogy igazi kézilabdás nemzetbe kerülök a Győr által, és fejlődésemhez, illetve nagy eredmények eléréséhez megfelelő klubot választottam.
Simona Spiridon: A félresikerült romániai tapasztalat után (öt hónap a Brassónál) elhagytam az akkori csapatomat, mivel rájöttem, hogy ott nem tudok azon a hőfokon teljesíteni, amelyen szeretnék. Végül profi, nagynevű csapattól (Hypo NÖ) érkeztem az ETO-hoz, amely akkoriban a legjobbak közt volt, és nagyszerű eredményeket ígért.

Mennyire volt nehéz megtanulni a nyelvet?
Brădeanu: Nagyon nehéz volt, és még mindig szükség lenne némi fejlődésre. Kisfiam, Dávid már most jobban beszéli a magyart, mint én.
Spiridon: Hivatásos kézilabdázónak semmi sem lehetetlen, így a legnehezebb európai nyelvet megtanulni sem. A kommunikáció kulcsfontosságú egy csapaton belül.

Melyek voltak az első magyar szavak, amelyek Rátok ragadtak?
Brădeanu: Csapatösszetartáson voltunk, és elég unalmassá vált nekünk a darts. A lányok folyamatosan kérdezték, hogy mikor megyünk haza, és ezt megtanították nekem, majd mehettem megkérdezni az edzőt.
Spiridon: Mivel az első győri edzésemet közvetlenül az újév előtt tartották, a "Boldog Új Évet!"- jókívánságot tanultam meg a leghamarabb.

Hol éltétek át pályafutásotok legszebb pillanatait?
Brădeanu: Győrben. Számos bajnoki címet, Magyar Kupa-győzelmet, illetve nemzetközi sikert értünk el. Soha nem fogom elfelejteni, amikor negyven év után újra bajnoki címet ünnepeltünk együtt a szurkolókkal.
Spiridon: Veszprémben, 2009 májusában. Azzal a hatezer szurkolóval együtt, akik mellettünk voltak a Viborg ellen vívott BL-döntőben.

Kit tartotok az ETO legjobbjának?
Brădeanu: Én egyértelműen Görbicz Anitát. Ahogy ő kézilabdázik, azt nem lehet tanítani. Szerintem kézilabdával a kezében született.
Spiridon: Mindig Görbicz Anita mellett szerettem volna játszani. Csapatjátékosként és egyénileg is kiválóan megállja a helyét.

A magyar kézilabda (klubszinten), hol tart a románhoz képest?
Brădeanu: Mindkét országban egyetlen kiemelkedő klubcsapat van, viszont Magyarországon a mögöttünk álló csapatok jóval erősebb szinten játszanak, mint az Oltchim ellenfelei.
Spiridon: Amióta elhagytam Romániát, Magyarország a legtöbb pontot gyűjtötte össze az EHF ranglistáján. Ennek értelmében a bajnokság is erősödött. A magyar kézilabda az infrastruktúra (csarnokok, szállítás, autópályák stb.) miatt is fejlődik. Egy fiatal játékosnak sokkal jobbak a lehetőségei itt.

A közelgő idényre nézve melyek a Győri ETO célkitűzései, és melyek a célkitűzéseitek saját magatokkal szemben?
Brădeanu: A csapat mindenképpen szeretné a magyar bajnokságot, illetve a kupát újra elhódítani, illetve még egyszer átélni a Bajnokok Ligája döntőjének csodálatos hangulatát. Engem is ezek a célok motiválnak a munkámban.
Spiridon: Személyes célom BL-t nyerni, és a csapaté sem lehet más.

Vannak olyan játékelemek, amelyekben javulni szeretnétek?
Brădeanu: A játék minden elemében van előrelépési lehetőség, és ezekért mindent megteszek. Egy játékos mindig szerepelhet még a jónál is jobban.
Spiridon: Talán a gyorsaság terén.

Mi történt a győri Szabella-kupán az Oltchim ellen?
Brădeanu: Új védekezési szisztémát gyakoroltunk, amit itt volt először lehetőség igazán komoly ellenfelekkel szemben kipróbálni. Ez sajnos az eredményesség rovására ment, de reméljük, hogy napról napra jobban tudjuk végrehajtani.
Spiridon: Nem voltunk igazán formába lendülve, hiszen három héttel később kezdtünk edzeni a többiekhez képest. Viszont mindig lehet tanulni, még a vereségekből is.

Aztán visszavágtatok az Oltchimnek Németországban...
Brădeanu: Igen, de nem szabad komoly következtetéseket sem ebből, sem a győri mérkőzésből levonni, az igazi csaták a BL-ben lesznek.
Spiridon: Igen. Küldetés teljesítve.

Mivel ütitek el a szabadidőtöket?
Brădeanu: Amit egy nő általában csinál, az nekem is megadatik. A férjemmel együtt nagy örömmel nevelem a gyerekünket.
Spiridon: Zongoraleckékkel, ez az új hobbim. Ezen kívül nagyon szeretek gobelin képeket készíteni, akárcsak a természetet járni.

Forrás: www.sportoldal.ro

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi