DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYisGXMk' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Nem sikerült a váciaknak a pontszerzés | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Nem sikerült a váciaknak a pontszerzés

2010. augusztus 14. 16:28 © handball.hu

A Vác csapata a Szabella-kupán lejátszott eddigi mindkét mérkőzése után vesztesen hagyta el a pályát. Utolsóként a Hypo ellen próbálkozhattak Tóthék, de az osztrákok ezúttal erősebbnek bizonyultak.

Nem sikerült a váciaknak a pontszerzés
Szabella-kupa
SYMA Váci NKSE
24 (15)
Hypo NÖ
27 (15)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok, 400 néző
Játékvezetők: Pech Katalin, Vágvölgyi Mária
Soós
Fülöp
Vaszari
Tóth
Pomozi
Tápai
Temes
Uhráková
1
1
3(1)
9(7)
2
2
4
2
Nascimento
Dedic
Matuschkowitz
Léránt
Rotis
Riesenhuber
Plach
Carraro
Kaiser
5
1
3
3
7
1
3
2
2
Hétméteresek: 10/8 Hétméteresek: 1/0
Kiállítások: 4 perc Kiállítások: 14 perc

Tetszetős, gólra törő játékkal vetette bele magát a Vác a győri Szabella-kupa utolsó rá vonatkozó mérkőzésébe. Vaszari, Tóth, Tápai és Temes találataival tíz perc után 7-5-ös vezetésre tett szert. Németh András a kapuból hamar lehívta Herr Orsit, és Juhász Edinára támaszkodott. Sajnos az egyébként is hátfájdalmakkal küszködő Uhráková egy szerencsétlen esés után alig tudott talpra állni, a háta miatt kis időre a kispadra kényszerült, ám utána folytatni tudta a játékot. 8-6-nál jött a váciak első holtpontja, ekkor a Hypo 8-6-ról 9-10-re fordított, de aztán kijöttek a gödörből, és 11-10-nél már újra ők vezettek. Az osztrákoknál Nascimento és Rotis vitézkedett, és a játékrész hátralévő részében egál körül ingadozott az állás. Az utolsó percben Tóth Rotis kezébe passzolta a támadásnál a labdát, aki ezt értékesítette, de Tóth az ezt követően megítélt büntetőt gólra váltotta, így a félidőre is maradt a döntetlen (15-15).

A második félidő folyamatos Hypo-vezetéssel indult, és a kezdeti egy-kétgólos előny a 45. percre már négyre nőtt (19-23). A magyaroknál Tóthon kívül senki nem mert nagyobb szerepet magára vállalni, ráadásul több hétméteres is kimaradt. Ezek a kis kudarcok egyre görcsösebbé is tették a csapat játékát, Sanko pedig nagyszerű védésekkel bizonytalanította tovább a támadókat (52. perc: 21-26). Igazából az ellenfél sem tudott megújulni, de a korábban kiharcolt fórja elégnek látszott a következő két pont megszerzéséhez. A végjáték egy részében még kettős emberhátrányban is voltak Léránték, de a Vác ezt az előnyt sem tudta a saját hasznára fordítani, így végül pont nélkül zárta ezt a győri tornát. Végeredmény: 24-27.

A Vácnak jövő hétvégén hazai pályán lesz lehetősége a szebb eredményre.

Németh András: Most már végképp nem voltam elégedett a csapatommal. Mintha nem is lett volna jobboldalunk, teljesen elrontottuk a mérkőzést, hihetetlen, miket hagytunk ki. Egyszerűen olyan szintűek a játékosaink, hogy ezen a színvonalon még ziccert sem képesek lőni, ami nagyon nagy hátrány. A torna ugyanakkor igen hasznos volt számunkra.
Kovács Ferenc: Nagyon örülünk a győzelemnek, mert tudjuk, hogy ez számunkra és régi Hypo-edzőként András számára is presztízsmérkőzésnek számított. Tudjuk, hogy a Vác az elmúlt időszakban rengeteget fejlődött, és most már Magyarország egyik élcsapatává vált, ezért nagy dolog legyőzni őket. Ugyanakkor András mesélte, hogy még igen kemény fázisban járnak, hosszútávú futásokat végeznek, tehát még nem elég gyors a csapat. Összességében nagyon hasznos volt számunkra a torna. Előzetesen úgy gondoltuk, hogyha két pontot sikerül szereznünk a Vác ellen, az számunkra már siker, a négy pont tehát abszolút az. A csapat mérkőzésről-mérkőzésre egyre jobban összeért, de végülis ez is volt a torna célja.

A Szabella-kupa állása
1.HCM Râmnicu Vâlcea CS Oltchim Rm. Vâlcea220056-45114 pont
2.Hypo NÖ Hypo NÖ320173-75-24 pont
3.Győri Audi ETO KC Győri Audi ETO KC210150-4372 pont
4.GVM Europe-Vác SYMA Váci NKSE300366-82-160 pont

Az előző mérkőzéseken:

SYMA Váci NKSEGyőri Audi ETO KC 19-28 (9-13)
Hypo NÖ - CS Oltchim Rm. Vâlcea 22-29 (13-14)
Győri Audi ETO KCHypo NÖ 22-24 (9-12)
SYMA Váci NKSECS Oltchim Rm. Vâlcea 23-27 (12-14)

A torna további programja:
18.25 Győri Audi ETO KCCS Oltchim Rm. Vâlcea

A két mérkőzésre jogosító napi belépő a felnőtteknek 1800, diákoknak 900 Ft-ba, a felnőtt bérlet 4500, a diák 2000 Ft-ba kerül majd.

A Vác ellen korrigálta a botlást az ETO
Egy nagy hajrával nyert a Vâlcea
„Igyekszünk jobban teljesíteni”
Vereséggel startoltak a győriek
Megszerezte első két pontját az Oltchim
Kovács Péter: Idén mindenki ránk feni majd a fogát
Kovács Ferenc: A világ legerősebb tornája következik
Konkoly Csaba: Idén a BL-győzelem a kitűzött cél
Németh András: Tóth és Tápai még nem érte utol önmagát
Hétvégén négy meccs a Cunderen

© handball.hu

További hírek