DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYiOia5e' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Csak kicsit szorult a hurok | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Csak kicsit szorult a hurok

2009. november 20. 17:30 © handball.hu

A Pannon Kupa második játéknapján, Ukrajna ellen bár nagyon könnyedén indított a magyar válogatott, meglepetésre az utolsó percekre hozta az igazi izgalmakat a mérkőzés.

Csak kicsit szorult a hurok
Pannon Kupa, 2. játéknap, 2. mérkőzés
Magyarország
28 (15)
Ukrajna
27 (10)
Pápa, Városi Sportcsarnok, 965 néző
Játékvezetők: Kékes, Kékes
Zácsik
Vérten
Szucsánszki
Bulath
Tóth T.
Orbán
Tomori
Balogh
Tóth K.
Bódi
2
1
7(2)
3
3
2
6
1
1
2
Pidpalova
Manaharova
Borscsenko
Gorilska
Ljapina
Nyikolajenko
Sapronyenko
6(2)
2
3(1)
1
3(1)
10(1)
2
Hétméteresek: 2/2 Hétméteresek: 6/5
Kiállítások: 4 perc Kiállítások: 0 perc

A találkozót megelőzően a válogatottunk szövetségi kapitánya, Mátéfi Eszter arról mesélt a handball.hu olvasóinak, hogy Kovacsics Anikó bokasérülése mégiscsak komolyabbnak bizonyult, mint ahogy azt tegnap este gondolták. A délelőtti röntgen-felvétel rámutatott, hogy a játékosnak meghúzódtak a szalagjai, és egy el is szakadt, így hosszabb pihenőre és regenerációra lesz szüksége ahhoz, hogy a világbajnokságon esetleg szerepelni tudjon. A trénernek így ma sajnos nem kellett gondolkodnia a kimaradók személyén, Kovacsics és Vincze tegnapi sérülésével az élet meghozta helyette a döntést.

Magyar szempontból igencsak kedvezően vette kezdetét a mérkőzés, hiszen alig több ötpercnyi játék után 6-0-as vezetésre tett szert a csapat. Jevtusenko edzőnek az ekkor kikért kétperces fejmosás után is csak a bosszankodás maradt: közel kilenc perc után vette be együttese először Herr kapuját. Nyikolajenkón látszott, hogy jól ismeri az ellenfelet, ő látott neki kilökdösni a többieket a gödörből (18. perc: 10-6).

A magyar lányok ügyesen blokkoltak, és a kapusunk is állta a kihívást, de a felállt fal ellenni támadásokba egyre több hiba csúszott, annak ellenére, hogy a szövetségi kapitány alaposan megforgatta az összeállítást (24. perc: 11-7). Vérten pihentetésére Szucsánszki húzódott a balszélre 8aki onnan is betalált), a helyén pedig Bogdanovics irányított, és Tóth is kezdett belelendülni (28. perc: 14-8). A félidőig még két gyors ukrán gól belefért, a szünetre pedig 15-10-es állással mentek pihenni a csapatok.

A visszatérés után Pidpalováék percei következtek, akik az első hét percet 2-4-re „nyerték meg”, miközben Pastrovics is bemutatkozott a Pannon Kupán, majd Tóth Kata és Bódi szerezték meg mai első góljukat. Támadásban Bogdanovics játszott Vérten helyén, a védekezésekhez Szekeres cserélte Tóth Katát, de nagyon nehéz volt a magas ukrán védőfal kicselezése (47. perc: 21-18). Tomori és Szucsánszki újra sokat segített a különbség bebiztosításában (52. perc: 26-20), míg a túloldalon Nyikolajenkót nem lehetett megfékezni.

Az utolsó négy percnek 27-24-es állásnál indultak a válogatottak, mikor Nyikolajenko megint betalált, a magyar helyzet kimaradt, a Kékes testvérpár a büntetővonalra mutatott, a hétméterest pedig Pidpalova bombázta a kapunkba (27-26). Mátéfi Eszter gyorsan időkéréshez folyamodott, hogy megakadályozza a negatív meglepetést. Újabb „hetes-párbaj” jött, Szucsánszki nem hibázott, és Pidpalovával szemben Herr sem, így ugyan Tóth Kata utolsó helyzete kimaradt, az időn túli hétméteres értékesítésével Nyikolajenko már csak egy gólra szépíthette az ukrán hátrányt. Végeredmény: 28-27.

A Pannon Kupa állása
1.Magyarország Magyarország220055-5234 pont
2.Lengyelország Lengyelország211050-4913 pont
3.Ukrajna Ukrajna201152-53-11 pont
4.Hollandia Hollandia200249-52-30 pont

Újra hullámvasúton a lengyelek
Bemutatkozik Ukrajna
Vincze: kézközépcsont-törés
Munkás pontok
Hatásos lengyel hajrá a végére


© handball.hu

További hírek