Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Tizenöttel nyert az ETO

2009. január 23. 19:22

Pénteken három mérkőzéssel megkezdődött az NB I. tizenötödik fordulója. A korábban „bajnoki döntőnek” számító találkozón a Győri Audi ETO esélyt sem hagyva ütötte ki a Dunaferr NK együttesét. A Békéscsaba egy góllal nyert a Fehérép ellen.

Tizenöttel nyert az ETO
NB I. 15. forduló
Győri Audi ETO KC
37 (22)
Dunaferr NK
22 (12)
Győr, Magvassy Mihány Sportcsarnok, 1500 néző
Játékvezetők: Horváth, Marton
Herr A.
Vérten
Görbicz
Tomori
Rotis-Nagy
Deáki
Spiridon
Mravíková
Hornyák
Kovacsics
Mayer
Horváth B.
6(2)
6
5(1)
4
3
3
3
2
2
1
1
1
Vincze
Tilinger
Slakta
Balogh B.
Laluska
Szűcs
6
5(4)
4
3
2
2
Hétméteresek: 4/3 Hétméteresek: 4/4
Kiállítások: 2 perc Kiállítások: 0 perc
Piros lap: Mayer
Pálinger Katalin betegsége miatt nem, Görbicz Anita viszont pályára léphetett a Dunaferr ellen. Ráadásul egyből a kezdőcsapatban kapott helyet és láthatóan élvezte a játékot. Ötletesen, gyorsan támadott, és jól védekezett az ETO, amelynek kapujában Herr Orsolya remekelt. A félidő közepe táján pályára lépett a húg, Herr Anita is, aki ismét hozta ebben az évben mutatott remek. formáját. A huszadik percben már tíz gól volt a különbség, ami a szünetig nem is csökkent, pedig a Sirina helyett beállt Pisák bemutatott néhány remek védést.

A szünetben szinte sort cserélt Konkoly Csaba, és a friss erők kicsit álmosan kezdtek. Nyolc gólra "feljött" a Dunaferr, köszönhetően Pisák védéseinek, valamint Vincze és Slakta ügyes góljainak. Aztán ismét bemelegedtek a győriek, és nőni kezdett a különbség. Az utolsó negyedórára jött Rotis is, aki három szép góllal tette le névjegyét.

Konkoly Csaba: Az első félidőben nyújtott lüktető játékunkkal sikerült biztosan nyernünk. Számunkra akadtak biztató momentumok, de hibák is. Elsősorban a védekezés területén kell felvennünk újra a BL-ritmust.
Imre Vilmos: Az első félidőben BL-formában játszó Győrrel szemben tehetetleneknek bizonyultunk. A szünet után jó negyedórán át biztatóan tartottuk magunkat, s ekkor akadtak olyan megoldások, amelyekből tovább kell építkeznünk.
Görbicz Anita: Már nagyon vártam, hogy ismét pályára léphessek, és nagyon élveztem a játékot.

Forrás: gyorietokc.hu



SONEPAR Békéscsabai ENKSE - Fehérép Alcoa FKC 23-22 (15-12)
Békéscsaba, 900 néző
Vezette: Baranyi, Szloska
A Békéscsaba gólszerzői: Szekeres Klára 6(4), Szögi Tímea 5(2), Kelemen Éva 3, Kocsis Ágnes 2, Rácz Emese 2, Takács Bernadett 2, Tóth Katalin 2, Glušica Leposava 1
A Fehérép gólszerzői: Kamper Olívia 5, Siti Eszter 4, Triscsuk Krisztina 4(2), Bernatavičiute Laima 4(1), Vaszari Virág 2, Lévai Zsófia 1, Szegedi Orsolya 1, Vijunaite Sonata 1
Kiállítások: 4 ill. 6 perc
Hétméteresek: 7/6 ill. 3/3

Mátéfi Eszter, a Békéscsaba vezetőedzője: Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk. A Fehérép egy nappal a mérkőzést megelőzően leutazott Gyulára, hogy kipihenten tudjanak ma pályára lépni, ráadásul az őszi meglepetésgyőzelmünket követően mindenképpen visszavágni készült a fehérvári csapat. Egy nagyon jó játékosokból álló csapatot sikerült ma legyőznünk. Taktikailag nagyon jól felkészültünk ellenfelünkből, és a mérkőzés legnagyobb részében remekül meg is tudtuk valósítani elképzeléseinket. Az utolsó negyedórában volt egy olyan szakasza a mérkőzésnek, amikor kapkodóvá vált a játékunk, és a Fehérép át is vette a vezetést. Próbáltam megnyugtatni a lányokat, és végül úrrá is tudtunk lenni a helyzeten. Ha minimális különbséggel is, de nagyon értékes győzelmet arattunk.

A Dunaferr anyagi válsága, és a Fehérép Alcoa FKC kétszeri legyőzését követően lehet már a Békéscsaba célja a felsőházi rájátszásba jutás? Nem! Továbbra is az 5-8. hely valamelyikének megszerzése a célunk. Természetesen szeretnénk minél előkelőbb pozícióból várni a középházi rájátszást. Eredetileg a hetedik helyen bejutást is nagyszerűnek éreztük volna, ehelyett most már talán a hatodik helyet megcélozhatjuk.”

Sótonyi László, a Fehérép Alcoa FKC vezetőedzője: Az első félidőben sok olyan figyelmetlenségből adódó gyerekes hibát követtünk el, ami nehezen engedhető meg egy ilyen idegenbeli rangadón. Amire kifejezetten készültünk a Békéscsaba játékából, azt nagyjából megoldottuk; az átlövőiket jól sikerült semlegesítenünk, ellenben a beállójuk rengeteg problémát okozott nekünk. Ez abból adódott, hogy a védekezésünk nem volt elég agresszív, nem volt elég besegítés a védők között.

A második félidőben harcosabbak voltunk, az utolsó húsz percben pedig abban az extázisban játszottunk, amiben végig kellett volna. Ekkor volt kapusteljesítmény a védekezésünk mögött, és a támadásból is mindenki kivette a maga részét. A végjátékban a befejezéseknél nem koncentráltunk eléggé, és ezért kicsúszott a kezünkből a meccs. A mai találkozó tanulsága, hogy húsz perc extázisos játék kevés egy rangadó megnyeréséhez. Nagyon hiányoztak a jó átlövő-teljesítmények játékunkból. A mostani vereséggel a legjobb négybe jutás immáron csak matematikailag létezik számunkra, és ez engem végtelenül elkeserít.

Forrás: fkc.hu


DVSC-Aquaticum - Kiskunhalas NKSE-Bravotel 46-19 (20-10)
Debrecen, 1000 néző
Vezette: Bujdosó, Tomecskó
A DVSC gólszerzői: Csáki Viktória 8, Uhráková Lucia 7(4), Hornyák Dóra 6, Crap Daniela 5, Bognár Barbara 4(2), Kazai Anita 4, Sinkarenko Tetjana 4, Szrnka Hortenzia 3(1), Stuparičová Dagmar 3, Dakos Noémi 1, Szabó Valéria 1
A Kiskunhalas gólszerzői: Valovics Nóra 6(3), Virág Erika 5, Rábai Edina 3, Tóth Zsuzsanna 2, Kósa Anikó 1, Sipos Krisztina 1, Takács Dusmáta 1
Kiállítások: 2 ill. 14 perc
Hétméteresek: 8/7 ill. 3/3

Bár Bakó Botond, a Loki vezetőedzője előzetesen az őszi összecsapásnál nagyobb csatára számított péntek este a Hódos Imre Sportcsarnokban, tanítványai csaknem megduplázták az akkori, idegenbeli, tizennégy gólos különbséget.

A meccset a vendégek kezdték jobban, a második percben 2–0-ra vezettek, ám ekkor utoljára volt náluk az előny. A Loki a negyedik percre egyenlített, majd fokozatosan elhúzott. A tizenhetedik minutumban időt kért a Kiskunhalas – 10–5 volt ekkor az állás a DVSC javára –, ám a rövid tanácskozás nem sokat segített. A születésnapos csapatkapitány, Lucia Uhraková vezérletével sorra lőtték a gólokat a debreceniek, s újabb öt találatot jegyezhettek, amíg Valovicsék megszerezték hatodik egységüket. Az első félidő végére tízgólosra nőtt a különbség, s 20–10-et mutatott az eredményjelző, amikor a játékosok rövid pihenőre térhettek.

A második játékrész úgy folytatódott, ahogy az előző véget ért. A kiskunhalasiak erőtlenül támadtak, és nem tudták tartani a lépést a debreceniekkel, akik átlövésből, gyors indításból, hetesből, szélről egyaránt eredményesek voltak, sőt a mérkőzés végén kínai figurával is megörvendeztették a lelkes közönséget.

Jellemző, hogy a DVSC minden nevezett mezőnyjátékosa szerzett gólt a mérkőzésen, s az utolsó percekben valódi örömjátékot láthattak a nézők. A lefújás előtt mintegy tíz másodperccel alakult ki a rendkívül nagy, huszonhét gólos differencia. A könnyednek mondható pénteki siker után a Loki nehéz sorozat előtt áll: a következő hetekben a Győr, a Dunaferr, a Fehérép, a Békéscsaba, valamint a KEK-ben a Galati következik.

Bakó Botond: Ezt a győzelmet szeretném a kitűnő és nagyon lelkes szurkolóinknak ajánlani, hiszen nehéz sorozatunkban nagy szükségünk lesz rájuk.
Zsadányi Sándor: Nagyszerű a Debrecen, sok sikert nekik a kupában, remélem, mi is túléljük.

Forrás: www.haon.hu

Küzdenek majd Győrben
Csúcsformába kell lendülni
Nagy csata a középmezőnyben

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi