Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Álmaim csoportja megtestesült!”

2009. január 21. 11:37 © handball.hu

Ahogyan azt már megszokhattuk, a románok ezúttal sem hazudtolják magukat: a Vâlcea újfent nagy önbizalommal várja a BL-folytatást, és ezt egyáltalán nem is palástolja a közvélemény előtt.

Aurelia ezúttal az ETO-nak szurkol
Aurelia ezúttal az ETO-nak szurkol
A középdöntő-csoportok keddi sorsolásakor – ahogy fogalmaznak - szinte minden vágyuk teljesült: elkerülték a Viborgot, és megkapták azt a Győrt, amely idén nem mutatja azt a félelmetes formát, ami tavaly jellemezte a csapatot. Az ETO ráadásul két kulcsfontosságú játékosát is kénytelen nélkülözni: Aurelia Brădeanut, aki anyai örömök elé néz, és Görbicz Anitát, aki nagy egészségügyi gondokkal küzd.

Luminiţa Dinu így nyilatkozott a kialakult csoportról a Sport.ro televíziós csatornának: "Egy kifejezetten kedvező csoport alakult ki számunkra ezúttal, jobbat nem is álmodhattam volna! Legnagyobb kívánságom, hogy újból diadalmaskodhassak a legrangosabb nemzetközi sorozatban, mely számomra már a negyedik kupahódítás lenne. Most azonban dupla lenne az öröm, hiszen mindezt egy román gárdával érhetném el".

Valeria Beşe is ragyog a boldogságtól: "Álmaim csoportja megtestesült! Pont erre vágytam, de jó lenne, ha a csoportelső csapatok közül a Győrt választaná ki számunkra Fortuna istennő. Ez így is történt, jelenlegi csoportbeosztásunk kiváló számunkra! Nagy valószínűséggel továbbjutunk, és most nem lesznek negatív meglepetések, melyek a tavalyi nem túl szerencsés szezont jellemezték”.

Ioan Gavrilescu, az Oltchim Rm. Vâlcea ügyvezető elnöke a következőképpen kommentálta a sorsolást: "Első látásra nagyon kedvező a csoportunk, habár személy szerint másképp kívántam volna. Jómagam a Hypo–FCM-Krim Mercator hármast vártam volna magunk mellé, de így sem rossz! Nem minden álmom valósulhat meg, tehát alkalmazkodnunk kell a továbbiakban az adott körülményekhez. Minden meccset a legapróbb részletekben kell előkészíteni, mert ebben a fázisban csak nehéz összecsapások következnek. Az viszont örömteli hír, hogy elkerültük a Viborgot. Most így nagyon megnőttek esélyeink, hogy legalább az elődöntőig meneteljünk. Azt hiszem, a csapatunkon kívül a győri alakulat a legesélyesebb a továbbjutásra".

"Papíron nagyon kedvező a helyzetünk, a pályán viszont nem lesz ily egyszerű a dolog" - szólalt meg Ivica Rimanici, a Vâlcea edzője is. "A Budućnost nagy elánnal játssza a hazai mérkőzéseit, a Krim egy nagy tapasztalattal rendelkező együttes, a Győr pedig szinte mindig, mindenütt veszélyes. Minden meccsre legjobb tudásunk szerint kell majd felkészülnünk, és egyáltalán nem szabad senkit sem lebecsülni, mint ahogy azt a Podravka elleni utolsó hazai BL-mérkőzésünkön elkövettük".



"A podgoricai pokol" - cikkezi tovább egy román újság. "A Budućnost Podgorica a legígéretesebb csapat a jövőre nézve a Bajnokok Ligája összes továbbjutott alakulata közül. A montenegróiak hazai pályán legyűrték a tavalyi döntős Hypót, és az egyik nagy favoritnak titulált dán együttest, az Anja Andersen vezette FC Köbenhavn-t. A helyi csarnok igazi pokol, ahol nem kevesebb, mint hétezer fanatikus szurkoló hajtja a hazaiakat minden fontos találkozón. A tavalyi kiírásban a mi bajnokcsapatunk kétszer mérte össze a tudását velük, mindannyiszor magabiztosan győztünk, hazai, illetve idegen pályán egyaránt".

"Arany múlt"
"A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes (2001 és 2003), ugyanannyiszor második helyezett (2004 és 2006) Krim Ljubljana nagy múltú alakulata az utolsó években az elvárásokhoz képest halványabban teljesített. Most viszont egy fiatal társasággal újból át akarják élni fénykorukat, s ebben az idényben legalább az elődöntőig menetelni. Egyébként ez irányban már le is tették a névjegyüket a Viborg legyőzésével, igaz, hazai pályán történt mindez".

"Kellemetlen emlékek"
"A Győri ETO, Magyarország legjobb csapata úgyszintén találkozott a Vâlceával a tavalyi kiírásban, amikor is a két találkozón megosztoztak a pontokon: mindkét esetben hazai győzelem született. Ennek ellenére csupán az egyik csapat örült ennek igazán, mégpedig a győriek, akik továbbjutottak… A mieink joggal felháborodtak, mivel a magyarok szándékosan engedték ki kezükből az oroszok elleni győri találkozót, így megajándékozva a Ladát egy meg nem érdemelt továbbjutással, kitűnő csapatunk kárára… Hamar elérkezett a visszavágó pillanata, ráadásul a magyar bajnok kénytelen nélkülöznie két legjobb emberét: Aurelia Brădeanut, aki gyereket vár, és egy jó darabig nem lehet jelen a pályán, és Görbicz Anitát, aki szívbántalmakkal küzd" - írja a Gazeta Sporturilor.

A már említett Aurelia Brădeanu is megosztotta véleményét a ProSport munkatársával: "Szerintem is kedvezően alakult a bécsi sorsolás mindkét csapat számára. Úgy a Győr, mint a Vâlcea nagy eséllyel pályázik a két továbbjutó helyezésre a csoportban. Örülök, hogy újra találkozunk egymással, és kívánságom szerint nagyon szeretném mindkét együttest az elődöntőben látni. Mindenesetre ott leszek a két találkozó helyszínén, és élőben követem az eseményeket. Természetesen a Győrnek fogok szurkolni, de a vâlceai csapat is külön helyet foglal el a szívemben, ezért lelkiekben velük leszek minden Bajnokok Ligája-összecsapáson, a kivételt ez alól a győriek elleni találkozók jelentik majd"!

A győriek lépcsőfokai
Győr: Vâlcea, Budućnost, Krim

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi