DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY3YHaNU' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST A győriek lépcsőfokai | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A győriek lépcsőfokai

2009. január 20. 18:04 © handball.hu

A délelőtti BL középdöntő-csoportok sorsolását követően a hazai „illetékes” ETO-vezetőedzőt, Konkoly Csabát faggattuk az előttük álló nehéz feladatokról.

A győriek lépcsőfokai
handball.hu: Mit szóltál a sorsoláshoz?
Konkoly Csaba: Azt pontosan tudtuk, hogy a középdöntő-körben már nem várhat ránk gyenge csapat, hiszen ide már tényleg csak a legjobbak tudták magukat beküzdeni. Ha a szezon előtti célkitűzéseket nézzük, akkor most az első lépcsőfokon már túljutottunk. A következő szint a tavalyi eredmény megismétlése, vagyis az elődöntőbe jutás. Ha odaérünk, ott már igazán nüanszokon múlhat, hogy magasabb fokra érünk-e fel, mint tavaly.

Bizakodva várjuk a mérkőzéseinket, a sorsolás szerint idegenben kezdünk. Próbálunk ugyanolyan hatékonysággal dolgozni, mint azt a csoportfordulók alatt tettük, de természetesen a hazai pályán elszenvedett vereségtől ezúttal eltekintenék! Ha mindez sikerül, akkor már teljesítettnek is vehetjük az előbb emlegetett második lépcsőfokot.

handball.hu: Az ellenfelekkel kapcsolatban mit lehet előzetesen tudni?
Konkoly: A Podgoricával legutóbb a karácsony utáni Szabella-kupán találkoztunk, igaz, hogy abból – felkészülési meccs lévén – nem vonhatunk le messzemenő következtetéseket. Arra viszont feltétlenül hasznos volt az az összecsapás, hogy egy időben egész közeli képünk van az együttesről.

A Vâlceáról ugye annyit tudhatunk, hogy játékosai a román válogatott alappillérei is egyben. Némileg átalakult a gárda, és a vezetőedző személye is új a tavalyi állapothoz képest, ráadásul a tendenciát tekintve egyértelműen felfelé ívelő formát mutat.

handball.hu: Bizonyára Te is hallottál a felröppent hírekről, hogy a Brassótól több válogatott játékos is érkezhet kölcsönbe az ellenfélhez?
Konkoly: Egy újkeletű, és szokatlan folyamatról van itt szó, mely ellen a határokon átnyúló kézilabda szövetségnek kellene valamit érdemben tenni. Ebben az esetben már nemcsak arról van szó, hogy egy adott csapat mit tud saját magából kihozni, hanem arról is, hogy melyiknek van vastagabb pénztárcája az igazolásokhoz. Ha valóban megteszi ezt a lépést a Vâlcea, azt nem nézhetjük rossz szemmel, más dolog, hogy mi is a véleményünk róla. Nekem annyi feladatom lesz, hogy a csapatomból azokat készítsem fel egy-másfél hét alatt ellenük, akik éppen játékképesek. Eddig is ezt az elvet követtem: amikor megtudtuk, hogy a címvédő Zvezdával kerültünk egy csoportba, akkor sem estünk pánikba, hanem mindenképpen a továbbjutást tűztük ki célul, akár az oroszokat magunk alá gyűrve is.

handball.hu: Negyedikként a ljubljanaiak zárják a sort…
Konkoly: A Krim együtteséről egyelőre semmit sem tudok. Annyira a saját problémáink kezelgetésével törődtem az utóbbi hetekben, hogy nem igazán maradt időm és energiám a többi csoportra is aktívan odafigyelni. Majd most utólag bepótolom ezt is. A tavalyi szezonban a csoportkör után búcsúztak a szlovénok, így ezt a továbbjutást egészen biztosan kiugrási lehetőségként fogják kezelni.

handball.hu: Mint tudjuk, ismerős arcokat is láthattok a másik térfeleken…
Konkoly: Mindhárom ellenfelünket magyar játékos(ok) is erősíti(k), ez is a hazai kézilabda erősségét mutatja. A szurkolóink szempontjából pedig elérhető közelségben lesznek az idegenbeli találkozóink is, ami semmiképp sem elhanyagolható tényező. Az általuk bárhová odavarázsolt, szinte otthoni környezet nagyon sokat számít a lányoknak, és persze nekem is.

handball.hu: A terveknek megfelelően Görbicz is elkezdhette ma Veletek a felkészülést?
Konkoly: Anita a mai napon becsatlakozott végre hozzánk, és egy kerékpáros erősítést követően háromnegyed órás edzésen vett részt. Vele megerősödve bízom benne, hogy még hatékonyabbak és ütőképesek tudunk lenni a középdöntők alatt!

Győr: Vâlcea, Budućnost, Krim

handball.hu

További hírek