DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYTfRlP7' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Hengerelt a Dunaferr | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Hengerelt a Dunaferr

2009. január 9. 19:23

A Győr szerdai fehérvári sikere után pénteken két találkozóval folytatódott az NB I. tizenharmadik fordulója. A Kiskunhalas megszorongatni sem tudta az anyagi problémákkal küszködő Dunaferrt, a Békéscsaba pedig hat góllal győzte le a Vasast.

Hengerelt a Dunaferr
NB I., 13. forduló
Dunaferr NK
32 (19)
Kiskunhalasi NKSE
22 (10)
Dunaújváros, 500 néző
Játékvezetők: Hargitai, Markó
Tamás
Szűcs
Balogh
Laluska
Tilinger
Vincze
Slakta
3
2
4
5
8(1)
9(1)
1
Sterbik
Sipos
Rábai
Tóth
Valovics
Kósa
Csendes
Takács
Virág
1(1)
1
3
2
3
1
8(4)
1
2
Hétméteresek: 2/2 Hétméteresek: 7/5
Kiállítások: 10 perc Kiállítások: 10 perc
A magabiztos győzelem reményében fogadta ma este hat órától a Kiskunhalas gárdáját a Dunaferr NK nőikézilabda-csapata. Az együttes nehéz anyagi helyzete volt persze az elsőszámú téma a szurkolók közt a találkozót megelőzően, ám ennek megoldása mellett abban is bízott mindenki, hogy ez nem befolyásolja majd az együttes pályán mutatott teljesítményét.

Simán, könnyedén

Nagy elszántsággal kezdte a meccset a Dunaferr, mely már az első percben két góllal vezetett, s bár ezt még kiegyenlítették a vendégek, a folytatásban már egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült. Miközben Knezovics kapus könnyedén hárította a halasi kísérleteket, addig Laluska és Tilinger is duplázni tudott, így a vendégek edzője már a nyolcadik percben kénytelen volt időt kérni (5-2).

Ideig-óráig még tudta is tartani két-háromgólos hátrányát a Kiskunhalas, de a játékrész derekától nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Dunaferr, mely a folytatásban állva hagyta ellenfelét (10-5). Támadásban és védekezésben is magasan vendége fölé nőtt, s hiába cserélt kapust Zsadányi Sándor, az újvárosiak könnyedén szerezték góljaikat, s Vincze, Balogh, Laluska, valamint a továbbra is kiválóan védő Knezovics vezérletével már a szünethez érve eldöntötték a két pont sorsát (19-10).

Lazítással is fölényesen

A második harminc percben csak az első támadásig kellett várni arra, hogy meglegyen a "tízközte", s bár a folytatásban meglehetősen sok hiba tarkította a mérkőzést, magabiztosan őrizte fölényes vezetését Imre Vilmos együttese (25-17). A félidő derekától ismét tempót váltotta a piros-fehérek, s ekkor pillanatok alatt visszaállították a tízgólos különbséget (27-17).

A félidő utolsó tíz percében úgy tűnt, hogy kiüti ellenfelét a Dunaferr, mely már tizenhárom góllal is vezetett a teljesen tanácstalan vendégek ellen, ám a véghajrában már mindenkinek lehetőséget szavazott Imre Vilmos vezetőedző, s ezt kihasználva, valamelyest faragni tudott hátrányából a halasi egylet. A hazaiak győzelmét azonban semmi sem veszélyeztette, s a 32-22-es siker egyben azt is jelentette, hogy az együttes továbbra is tartja harmadik helyét a bajnoki táblázaton.

Forrás: www.dunaujvaros.com



Sonepar Békéscsabai ENKSE - Vasas SC 24-18 (11-10)
Békéscsaba, 800 néző
Játékvezetők: Árokszállási, Janáky Csaba
A Békéscsaba gólszerzői: Szögi Tímea 6(3), Ancsin Tímea 4, Tóth Katalin 3, Szekeres Klára 3, Baross Zsuzsa 2, Rácz Emese 2, Kocsis Ágnes 2, Cifra Anita 1, Glušica Leposava 1
A Vasas: Elena Korgyuk 7(4), Balog Beáta 3(1), Szalontai Edit 3, Kupricsenkova Olga 2, Szeberényi Blanka 2, Kolos Dorottya 1
Kiállítások: 8 ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/3 ill. 6/5

handball.hu

Csak a győzelem számít
Búcsúzott a Dunaferr
A Kiskunhalasé a Bravotel-kupa
HNKC-vereség Békéscsabán
A nyolc között a Vasas

További hírek