Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Meglepetésre készülnek a fehéroroszok, aggódnak az osztrákok

2004. június 15. 6:46 © handball.hu

A decemberi Eb kapcsán a Vígszínházban megtartott sorsolást követően Európa-szerte értékelték a látottakat a szakvezetők. A magyarok csoportjában szereplő fehéroroszok videofelvételekkel és meglepetéssel készülnek, az osztrákok pedig úgy vélik, a magyar-francia kettős mögött csak a továbbjutásban reménykedhetnek.

Herbert Müller (Ausztria)
Herbert Müller (Ausztria)
A magyar válogatott szakvezető-párosa, Mocsai Lajos és Marczinka Zoltán abszolút elégedett lehetett a fehérorosz, francia, osztrák trióval, hiszen mégiscsak ők kérték be az együttest a D csoportba. A legnehezebb helyzetben talán a beloruszok vannak, nem véletlen, hogy a csapat vezetőedzője, Valerij Pevnitzkij is úgy látja, mindegyik ellenfél nehéz lesz.

"A sorsolás nem volt könnyű, mert nem lehetett könnyű. Minden ellenfelünk nagyon erős, mi egy átlagos európai szintet képviselünk. Magyarország és Ausztria ellen már játszottunk az utóbbi időben, s kikaptunk, most is kemény csatára készülünk. Szerencsére van jó néhány videofelvételünk, hogy megismerjük riválisainkat, s megpróbálunk néhány taktikai meglepetéssel is készülni" - vélte a szakvezető.

A handball.hu minszki tudósítója, Igor Muzica elmondta, előzetesen nem is várták az együttestől, hogy kivívja az azeriek elleni továbbjutást, hiszen nem elég, hogy a keret nehézkesen állt össze, de akadtak bevillongások is. A külföldön játszók közül többen nehezményezték, hogy Pevnitzkij a kapitány, s kijelentették, nem dolgoznak vele, de akadtak olyanok, akik fáradtságra hivatkozva léptek vissza, vagy a nemzeti csapatban való szereplésért több pénzt kértek a szövetségtől.

Nem túl boldog az osztrák kapitány, Herbert Müller sem. "Nagyon nehéz négyesbe kerültünk, célunk nem is lehet más, mint bejutni a következő körbe. Franciaország és Magyarország nemcsak csoportunk, de az egész kontinensviadal favoritja is lesz, így a legfontosabb, hogy a fehéroroszok elleni összecsapást megnyerjük" - vélte a szakember.

A francia lapok érdekes módon kis terjedelemben, szűkszavúan számoltak be az eseményről, Olivier Krumbholz szövetségi kapitány pedig nem kommentálta a sorsolást.

A másik három csoportban a legnagyobb favorit első emberét választottuk ki, értékelje a történteket, s beszéljen csapat esélyeiről. A debreceni A csoportban Norvégia, Csehország, Ukrajna és Spanyolország lép pályára, természetesen az olimpiáról lemaradó, s az Eb-re készülő skandináv együttes a legnagyobb esélyes.

Marit Breivik úgy véli, itt az alkalom visszavágni a spanyoloknak és az ukránoknak a tavalyi világbajnokságon elszenvedett vereségekért. "Nem tartjuk gyengébbnek magunkat sem Spanyolországnál, sem Ukrajnánál, sőt azt is mondhatom, mi vagyunk könnyebb helyzetben. Kemény csoportba kerültünk, de összességében ösztönzőnek nevezném a sorsolást."

A zalaegerszegi B csoportban Oroszország ellenfele három délszláv csapat, Szerbia-Montenegró, Szlovénia és Horvátország lesz. 2Mondanom sem kell, a szerb, horvát, szlovén trió nagyon erős, ám mivel a döntőbe jutás a célkitűzésünk, már a kezdetektől kezdve kiválóan kell játszanunk. Azt hiszem, a lányoknak örömöt kell végre adni a szurkolóknak, s vissza kellene fizetni azt a szeretetet és támogatást, amit kapunk tőlük" - mondta Jevgenyij Trefilov, az oroszok vezetője.

A C csoportban, Békéscsabán Románia, Németország és Svédország a címvédő dánokkal csap össze, az együttes szövetségi kapitánya, Jan Pytlick elégedett, hiszen a négy legerősebbnek vélt nemzetet (Magyarország, Ukrajna, Spanyolország, Szerbia-Montenegró) sikerült elkerülni. "A legnagyobb kérdés, vajon milyen csapatom lesz az Európa-bajnokságra, hiszen az olimpia után többen visszavonulnak a jelenlegi együttesből. Előny, hogy a svédeket és a németeket ismerjük, hozzánk hasonlóan komoly kézilabda-kultúrával rendelkeznek. Az igazi 'sötét ló' Románia, amely az elsőtől a negyedik helyen bárhol végezhet a csoportban."

handball.hu
Írd meg a véleményed!

Írd meg a véleményed!

Ajánld a cikket másoknak!

Ajánld a cikket másoknak!

További hírek

2018. július 17. 15:23

Összekerülhet két magyar csapat

2018. július 14. 19:36

VILÁGBAJNOKOK A LÁNYOK!!!

2018. július 14. 19:13

Itt a vb All Star-csapata

2018. július 14. 12:29

Dél-Koreáé a bronz

2018. július 13. 19:50

Tornát nyertek az ifik

2018. július 13. 14:17

Junior vb: FINÁLÉ!

2018. július 12. 19:50

Az ifiknek is sikerült a románok ellen

2018. július 11. 19:46

Az ifjúságiak is készülődnek már

2018. július 11. 16:58

Új kézilabdaközpont Balatonbogláron

2018. július 11. 15:59

Junior vb: elődöntő Dél-Korea ellen

2018. július 10. 16:56

EHF-kupa: elkészült a kiemelés

2018. július 10. 13:57

Junior vb: nyolc között a mieink

2018. július 10. 11:38

Megvan az NB I. sorsolása

2018. július 8. 13:32

A csoportkört is nyerte csapatunk

2018. július 7. 14:04

Veretlenül folytatják a magyar lányok

2018. július 6. 23:44

A dobogó tetején a serdülők is

2018. július 6. 17:34

További csapatok a tizenhat között

2018. július 5. 14:58

Döntőbe kerültek a serdülők

2018. július 5. 14:46

Teljes forduló - magyarok nélkül

2018. július 4. 17:43

A második félidő döntött