Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Meglepetésre készülnek a fehéroroszok, aggódnak az osztrákok

2004. június 15. 6:46 © handball.hu

A decemberi Eb kapcsán a Vígszínházban megtartott sorsolást követően Európa-szerte értékelték a látottakat a szakvezetők. A magyarok csoportjában szereplő fehéroroszok videofelvételekkel és meglepetéssel készülnek, az osztrákok pedig úgy vélik, a magyar-francia kettős mögött csak a továbbjutásban reménykedhetnek.

Herbert Müller (Ausztria)
Herbert Müller (Ausztria)
A magyar válogatott szakvezető-párosa, Mocsai Lajos és Marczinka Zoltán abszolút elégedett lehetett a fehérorosz, francia, osztrák trióval, hiszen mégiscsak ők kérték be az együttest a D csoportba. A legnehezebb helyzetben talán a beloruszok vannak, nem véletlen, hogy a csapat vezetőedzője, Valerij Pevnitzkij is úgy látja, mindegyik ellenfél nehéz lesz.

"A sorsolás nem volt könnyű, mert nem lehetett könnyű. Minden ellenfelünk nagyon erős, mi egy átlagos európai szintet képviselünk. Magyarország és Ausztria ellen már játszottunk az utóbbi időben, s kikaptunk, most is kemény csatára készülünk. Szerencsére van jó néhány videofelvételünk, hogy megismerjük riválisainkat, s megpróbálunk néhány taktikai meglepetéssel is készülni" - vélte a szakvezető.

A handball.hu minszki tudósítója, Igor Muzica elmondta, előzetesen nem is várták az együttestől, hogy kivívja az azeriek elleni továbbjutást, hiszen nem elég, hogy a keret nehézkesen állt össze, de akadtak bevillongások is. A külföldön játszók közül többen nehezményezték, hogy Pevnitzkij a kapitány, s kijelentették, nem dolgoznak vele, de akadtak olyanok, akik fáradtságra hivatkozva léptek vissza, vagy a nemzeti csapatban való szereplésért több pénzt kértek a szövetségtől.

Nem túl boldog az osztrák kapitány, Herbert Müller sem. "Nagyon nehéz négyesbe kerültünk, célunk nem is lehet más, mint bejutni a következő körbe. Franciaország és Magyarország nemcsak csoportunk, de az egész kontinensviadal favoritja is lesz, így a legfontosabb, hogy a fehéroroszok elleni összecsapást megnyerjük" - vélte a szakember.

A francia lapok érdekes módon kis terjedelemben, szűkszavúan számoltak be az eseményről, Olivier Krumbholz szövetségi kapitány pedig nem kommentálta a sorsolást.

A másik három csoportban a legnagyobb favorit első emberét választottuk ki, értékelje a történteket, s beszéljen csapat esélyeiről. A debreceni A csoportban Norvégia, Csehország, Ukrajna és Spanyolország lép pályára, természetesen az olimpiáról lemaradó, s az Eb-re készülő skandináv együttes a legnagyobb esélyes.

Marit Breivik úgy véli, itt az alkalom visszavágni a spanyoloknak és az ukránoknak a tavalyi világbajnokságon elszenvedett vereségekért. "Nem tartjuk gyengébbnek magunkat sem Spanyolországnál, sem Ukrajnánál, sőt azt is mondhatom, mi vagyunk könnyebb helyzetben. Kemény csoportba kerültünk, de összességében ösztönzőnek nevezném a sorsolást."

A zalaegerszegi B csoportban Oroszország ellenfele három délszláv csapat, Szerbia-Montenegró, Szlovénia és Horvátország lesz. 2Mondanom sem kell, a szerb, horvát, szlovén trió nagyon erős, ám mivel a döntőbe jutás a célkitűzésünk, már a kezdetektől kezdve kiválóan kell játszanunk. Azt hiszem, a lányoknak örömöt kell végre adni a szurkolóknak, s vissza kellene fizetni azt a szeretetet és támogatást, amit kapunk tőlük" - mondta Jevgenyij Trefilov, az oroszok vezetője.

A C csoportban, Békéscsabán Románia, Németország és Svédország a címvédő dánokkal csap össze, az együttes szövetségi kapitánya, Jan Pytlick elégedett, hiszen a négy legerősebbnek vélt nemzetet (Magyarország, Ukrajna, Spanyolország, Szerbia-Montenegró) sikerült elkerülni. "A legnagyobb kérdés, vajon milyen csapatom lesz az Európa-bajnokságra, hiszen az olimpia után többen visszavonulnak a jelenlegi együttesből. Előny, hogy a svédeket és a németeket ismerjük, hozzánk hasonlóan komoly kézilabda-kultúrával rendelkeznek. Az igazi 'sötét ló' Románia, amely az elsőtől a negyedik helyen bárhol végezhet a csoportban."

handball.hu
Írd meg a véleményed!

Írd meg a véleményed!

Ajánld a cikket másoknak!

Ajánld a cikket másoknak!

További hírek

2017. december 13. 17:21

Csatlakoztak a hollandok és a norvégok

2017. december 13. 14:41

Győri kézisek is segítik a menhelyet

2017. december 12. 8:04

Négy között a svédek és a franciák

2017. december 11. 18:06

Kiestek a románok

2017. december 11. 12:55

A lengyeleké az Elnöki kupa

2017. december 10. 21:26

Görbicz lemondta a válogatottságot

2017. december 10. 17:10

A franciák jutottak a nyolc közé

2017. december 10. 15:44

Lengyel-brazil döntő az Elnöki kupában

2017. december 8. 22:15

A nyolcaddöntők párosításai

2017. december 8. 15:58

A cseheket is legyőztük

2017. december 8. 15:52

Nyolcaddöntő a franciák ellen

2017. december 8. 15:46

Döntetlen a kiesők csatáján

2017. december 8. 13:28

A brazilok nem jutottak a 16 közé

2017. december 7. 22:04

A románok a csoport élén maradnak

2017. december 7. 14:45

Győzelem a lengyelek ellen

2017. december 6. 17:03

Minimális különbségű orosz győzelem

2017. december 6. 17:01

Ismét döntetlen a D-csoportban

2017. december 5. 14:35

Meglett az első győzelem

2017. december 5. 14:32

Hibátlan románok

2017. december 5. 12:40

Japán megverte Montenegrót