DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYqbsmb7' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Hét végére kialakul az Eb mezőnye | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Hét végére kialakul az Eb mezőnye

2004. június 4. 8:12 © handball.hu

Pénteken egy, szombaton hat, vasárnap négy összecsapással folytatódik az Európa-bajnoki selejtezők sora, s a szlovén-török összecsapással be is fejeződnek a kvalifikációk. A tizenegy továbbjutó csapat csatlakozik a már öt Eb-résztvevőhöz, hogy közösen várja a június 10-i, Vígszínházbeli sorsolást.

Hét végére kialakul az Eb mezőnye
Ausztria - Litvánia (32-20)
június 4., péntek, 20.20, Telfs
vezeti: Eriksen, Hansen (norvég)

Az első mérkőzés már megmutatta a két ország válogatottja közötti különbséget, szomszédunk zsoldoshadserege nagyobb erőt képvisel a nemzetközi kézilabdaéletben, így várhatóan Herbert Müller együttese magabiztos, közönségszórakoztató játékkal múlja majd felül riválisát.

Horvátország - Bulgária (21-24)
június 5., szombat 15.00, Kapronca
vezeti: Vakula, Ljudovik (ukrán)

Nagyon nehéz helyzetben van a horvát válogatott, s trénere, Zdenko Kordi. A megfiatalított együttes (talán annyira nem is meglepetésre) háromgólos hátrányba került az első, bulgáriai mérkőzésen, így hazai pályán, Kaproncán kell kiharcolnia a továbbjutást. A Simeonova, Zlateva, Demirova trióval szemben nem lesz könnyű feladat...

Fehéroroszország - Azerbajdzsán (25-21)
június 5., szombat, 16.00, Minszk
vezeti: Alexander Kovalcsuk, Anatolij Kovalcsuk (moldáv)

A Bakiban aratott fehérorosz siker egyértelművé teszi, a visszavágón is Klimankováék az esélyesebbek, s ezzel a teherrel élni is fognak.

Szerbia-Montenegró - Szlovákia (24-30)
június 5., szombat, 16.30, Nis
vezeti: Abrahamsen, Kristiansen (norvég)

A magyar szempontból legizgalmasabb párharc első felvonását ugyan hat góllal a három ferencvárosi játékost is soraiban tudó szlovák válogatott nyerte meg, ennek ellenére nem északi szomszédunk a favorit. Még akkor sem, ha a szerbek (köztük a győri Djokiccsal) nem számíthatnak a Slagelse-sztár, Petrovic játékára. Egy évvel ezelőtt hasonló felálláskor 15-tel nyertek a szerbek...

Ukrajna - Portugália (27-26)
június 5., szombat, 17.00, Kijev
vezeti: Podlucky, Rudinsky (szlovák)

Minden elismerésünk a portugál válogatottnak, amiért hazai pályán meg tudta szorítani Ukrajnát, a kijevi visszavágón viszont a Rajkhel, Jacsenko, Verheljuk vezette, vb-negyedik gárda csúcsfavoritnak számít.

Németország - Macedónia (22-23)
június 5., szombat, 17.00, Hannover
vezeti: Cohen, Peretz (izraeli)

Nem lefutott még a német-macedón párharc sem, annak ellenére, hogy Ekke Hoffmann tanítványai Szkopjében egy góllal kikaptak. A hannoveri visszavágón a német kapitány már számíthat Maren Baumbach játékára, a Trier kézilabdázója az első találkozót sérülés miatt hagyta ki. Nagyobb baj, hogy klubtársa, Anja Althaus kidőlt, a védőspecialista válla egy hete, a tízgólos Bujanova lövésének blokkolásakor sérült meg, s nagyon kétséges a szereplése. Sérült még Heike Schmidt (izomhúzódás) és az ujját fájlaló Sabine Englert kapus is.

Spanyolország - Lengyelország (31-29)
június 5., szombat, 19.00, Elche
vezeti: Dolejs, Kohout (cseh)

Általában a spanyol csapatok hazai pályán sokkal jobbak, mint idegenben, így a Lengyelországban megszerzett kétgólos előny Elchében tovább nőhet.

Csehország - Izland (27-26)
június 6., vasárnap, 10.30, Brno
vezeti: Visekruna, Stanojevic (szerb-montenegrói)

Szigetországi győzelmük után a vasárnapi matinén, Brnóban is a csehek az esélyesek a győzelemre, s egyben az Eb-döntőbe jutásra.

Románia - Hollandia (31-28)
június 6., vasárnap, 11.00, Segesvár
vezeti: Basmak, Frolov (orosz)

A holland kézilabdacsoda évek óta pejoratív értelemmel bír, a Dániában és Németországban légióskodó németalföldiek képtelenek átlépni saját árnyékukat. Háromgólos hátrányukat Romániában szinte képtelenség ledolgozni.

Svédország - Svájc (23-23)
június 6., vasárnap, 16.00, Göteborg
vezeti: Maric, Gardinovacki (szerb-montenegrói)

Szakemberek számára már a svájci pontvesztés is meglepetést jelentett, hazai környezetben, a 3500 fős göteborgi csarnokban azonban Svédország biztosítja helyét az Eb-n.

Szlovénia - Törökország (38-34)
június 6., vasárnap, 18.30, Ilirska Bistrica
vezeti: Rosskamp, Rothkranz (belga)

A selejtezők talán legegyértelműbb párharcában a szlovének idegenbeli, 38-34-es győzelme nem sok jót sejtet a törökök számára a vasárnapi visszavágón.

handball.hu

További hírek