Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A Győri ETO az ellenfelekről

2013. november 22. 7:23

A Győri ETO KC a BL következő csoportkörében a Budućnost, a Krim és a Larvik csapataival fog megmérkőzni az elődöntőbe jutásért - az együttes honlapjának esélylatolgatása.

Fotó: Kállai Márta
Fotó: Kállai Márta
Larvik HK

A Larvik tavaly épp az ETO ellen elveszített BL-döntő után ébredt rá arra, hogy kerete némi frissítésre szorul, így a vezetőség nyáron több fiatal játékossal szerződött, szám szerint hattal. A norvég bajnokság kevésbé kiemelt csapataitól sikerült tehetségeket elhappolnia, emellett az utánpótlásból ketten az első kerethez csatlakozhattak az idei szezonban. Rajtuk kívül sikerült megszerezni korábbi világklasszisuk, jelenleg az ETO-t erősítő Heidi Løke húgát, Lise Løkét, aki nővéréhez hasonlóan szintúgy beálló poszton szerepel. A távozók listáján két név tűnhet ismerősnek a kézilabda szerelmesei számára: Sara Breistøl és Olga Medvegyeva.

Már a csoportkör sorsolását követően sejteni lehetett, hogy a nyáron alaposan megerősödött, sztárokkal teletűzdelt Vardar Szkopjéval vívnak meg a norvégok a csoportelsőségért. A nyitó fordulóban, idegenben biztató döntetlent sikerült elérniük macedón riválisukkal szemben, így az utolsó körben hazai közegben mérkőztek meg velük, ahol azonban meglepetésre kétgólos vereséget szenvedtek. Ez egyben azt jelentette, hogy csupán a második helyen jutottak tovább a középdöntőbe. Csoportjuk további találkozóin magabiztos sikert arattak, eddigi mérlegük a BL-ben négy győzelem, egy döntetlen és egy vereség.

A Larvik HK idei eredményei a BL-csoportkörben:

Larvik HKRK Podravka Vegeta 34-18
ZsRK Vardar SzCBTLarvik HK 27-27
BM Bera BeraLarvik HK 17-27
Larvik HKBM Bera Bera 29-21
RK Podravka VegetaLarvik HK 19-24
Larvik HKZsRK Vardar SzCBT 29-31

A kulcsjátékosait megtartó Larvik HK továbbra is meghatározó szerepet tölt be a kézilabdázás világában, így joggal reménykedhet egy tavalyihoz hasonló jó szereplésben.



RK Krim Mercator

A Krim Mercator talán a papíron legkönnyebb, C-jelű kvartettbe kapott besorolást a csoportkör alkalmával. A szlovén csapat okosan kihasználta a román Oltchim Valcea összeomlását, s a nyár folyamán olyan klasszis játékosokat szerződtetett onnan, mint Manea, Tolnai vagy épp Vizitiu. Rajtuk kívül kiemelendő a már egy évvel korábban is a Podgoricából való távozását pedzegető Andela Bulatovic, akit szintúgy idén sikerült megszerezniük.

Papíron gyenge csoport ide vagy oda, a ljubljanai csapat számára nem volt sétagalopp a továbbjutás, hiszen a hazai mérkőzéseiket leszámítva képtelenek voltak meggyőző játékkal előrukkolni. Pontokat idegenben, a Metz és a Sävehof vendégeként hullajtottak, így a Larvikkal azonos mérleggel, azaz négy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel zárták a csoportkör küzdelmeit.

Az RK Krim Mercator idei eredményei a BL-csoportkörben:

RK Krim MercatorIK Sävehof 36-28
HC LeipzigRK Krim Mercator 23-27
Metz HandballRK Krim Mercator 21-20
RK Krim MercatorMetz Handball 27-21
IK SävehofRK Krim Mercator 25-25
RK Krim MercatorHC Leipzig 32-20

A Krimet akár kakukktojásként is lehetne említeni – nem lebecsülve ezzel eddig elért eredményét és játéktudását -, hiszen az utóbbi három év BL-győzteseivel kell megvívjon a továbbjutó helyek egyikéért.

Orbán Adrienn tisztában van azzal, hogy a tavaly elért Krim elleni győzelmekből nem szabad kiindulni, hiszen jelentősen erősödtek a szlovénok a nyár alkalmával:

"Elég sima meccsek voltak, amennyire emlékszem. Azóta ők is összeszokottabbak, erősebbek lettek, és bizonyára magabiztosak is, hiszen most csoportelsőként jutottak tovább".

Kevés esélyt ad a szlovén csapat továbbjutására, ám ahogy mondta, ebben a Középdöntőben bármi megtörténhet: "Ez nehéz kérdés. Szerintem a csoportunkban lévő másik három csapat borzasztó kemény, abban nagyon bízom, hogy mi továbbjutunk, de ha a másik továbbjutót kellene megtippelnem, talán a Podgoricát mondanám. Viszont bárkinél bekövetkezhet sérülés, vagy egy-egy rosszabb nap, tehát nagyon sok múlik a pillanatnyi formán is. Ez a kérdés még többesélyes".

Nyár óta teljes csapattal készültünk, és a BL-szezont nagyon jó formában kezdtük. E sorozat kicsit megakadt a sérültjeink miatt, de azért azt hiszem, bebizonyítottuk, hogy bármilyen összeállításban jól tudunk játszani. Nagyon bízunk benne, hogy februárban mindenki egészséges lesz. Komolyan fogunk készülni a középdöntős meccsekre, és a kisebb őszi hullámvölgyünknek akkorra már nyoma sem lesz".



ŽRK Budućnost

A Budućnost az utolsó fordulóban harcolta ki a továbbjutást a BL-középdöntőbe, azzal, hogy hazai pályán győzte le, és ejtette ki azt a Ferencvárost, amely idén egyedüliként diadalmaskodott a Győri ETO felett. A "halálcsoportból" másodikként továbbjutó montenegrói csapat néha döcögő, ám összességében magabiztos játékával bebizonyította, hogy a két évvel ezelőtt az ETO orra elől elhappolt BL-siker után ismét képes fontos pillanatokban nagyszerű, higgadt kézilabdázásra.

Az ellenfelek közül talán ők az egyedüliek, akik a nyár folyamán nem erősödtek, ám nem is gyengültek. A korábbi ferencvárosi Jelena Zivkovic a Podravkához, Andjela Bulatovic a rivális Krim Mercatorhoz igazolt, míg Claudine Mendy szerződését terhessége miatt felbontották. A montenegróiak hívó szavára Camilla Dalby a Randerst hagyta el, míg a 2010-ben a világ legjobbjának megválasztott, azóta sorozatos sérülései miatt több mint egy évet kihagyó Cristina Neagu a csődbe ment Valceától érkezett.

A Budućnost idei eredményei a BL-csoportkörben:

ŽRK BudućnostMKS Selgros Lublin 31-19
FTC-Rail Cargo HungariaŽRK Budućnost 27-25
FC MidtjyllandŽRK Budućnost 21-19
ŽRK BudućnostFC Midtjylland 22-15
MKS Selgros LublinŽRK Budućnost 22-30
ŽRK BudućnostFTC-Rail Cargo Hungaria 29-21

A montenegrói csapat várhatóan mindent megtesz lelkes szurkolótáborának kiszolgálása, valamint a százszázalékos hazai mérleg fenntartása érdekében, így könnyen elképzelhető, hogy aki a Budućnost vendégeként győz, fél lábbal már az elődöntőben érezheti magát.

A jelenleg az Audi ETO-t erősítő, ám korábban a Budućnostnál is megfordult jobbátlövő, Katarina Bulatović reméli, hogy a korábban őt is éltető montenegrói szurkolók, ha nem is hasonló, de mindenképp pozitív fogadtatásban részesítik:

"A montenegrói a világ egyik legfanatikusabb, leglelkesebb szurkolótábora, és ez nagyon fontos egy csapatnak. Én hasonlót láttam Romániában is, és a győri szurkolók is ilyenek, nekik köszönhető a fantasztikus hangulat a meccseken. Bízom benne, hogy ellenfélként azért jól fogadnak zöld mezben is, hiszen decemberben végülis montenegrói színekben veszek részt a vb-n, ahol ugyanezek a szurkolók nekem is szurkolnak majd".

Szerinte a jelenlegi Podgorica sokra hivatott, ami a Fradi elleni "élet-halál" találkozón bizonyítást nyert. Külön felhívta a figyelmet Bojana Popović személyére, aki bár felhagyott az aktív játékkal, tanácsadóként továbbra is a csapat rendelkezésére áll.

"A jelenlegi egy fiatal, lelkes, és nagyon erős kis csapat. A legutóbbi meccsén azt is bebizonyította, hogy nyomás alatt is kiválóan tud teljesíteni. Bojana Popović, aki a BL-győztes Podgoricának alapembere volt, most tanácsadóként dolgozik az együttes mellett, de ő jelenleg babát vár, tehát nem biztos, hogy jelen tud majd lenni. Viszont a zsenialitása azért még most is rengeteget tud hozzáadni a játékosok teljesítményéhez. Ettől függetlenül azonban nem félek az ellenük lejátszandó mérkőzésektől, hiszen mi nagyon jók vagyunk, meg tudjuk verni őket.

Nagyon erős a csoportunk, erősebb, mint a másik, de ezen a szinten végülis minden csapatra oda kell figyelni. Nekem az a véleményem, hogy ahhoz, hogy elérjük az idei célunkat, vagyis az ETO-nál tartsuk a trófeát, meg kell tudnunk verni a legerősebb csapatatokat is. Az biztos, hogy a tavaszi mérkőzések nagyon kemény, küzdelmes meccsek lesznek, a szurkolóknak igazi csemege, biztos nagyon fogják élvezni" – vélekedett a montenegrói klasszis.



A Győri Audi ETO KC mérkőzései a Középdöntőben:

1. forduló: 2014. február 1/2. Győri Audi ETO KCŽRK Budućnost
2. forduló: 2014. február 8/9. Larvik HKGyőri Audi ETO KC
3. forduló: 2014. február 15/16. Győri Audi ETO KCRK Krim Mercator
4. forduló: 2014. március 1/2. RK Krim MercatorGyőri Audi ETO KC
5. forduló: 2014. március 8/9. ŽRK BudućnostGyőri Audi ETO KC
6. forduló: 2014. március 15/16. Győri Audi ETO KC - Larvik HK

Forrás: www.gyorietokc.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi