Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Most már vannak elvárások

2013. október 6. 7:59

17 órától a Ferencváros is elkezdi a menetelését a Bajnokok Ligájában. A zöld-fehérek Ikastban, a dán FCM ellen lépnek pályára. A Fradi két játékosa, Nerea Pena és a tavalyi gólkirálynő, Tomori Zsuzsanna nyilatkozott az elutazás előtt.

Most már vannak elvárások
"Az elején nehéz volt a Veszprém elleni bajnoki. A legutóbbi meccseinken mindig el kellett telnie egy kis időnek, hogy elkezdjünk úgy játszani, ahogyan valójában tudunk. Ez persze nem túl jó. A veszprémi csapatot intelligens játékosok alkotják, de nagyon fiatalok is. Amikor három góllal sikerült ellépnünk tőlük, akkor megnyugodtunk, és attól kezdve már nem volt gondunk. Szerintem, ahogy elindul a BL, ezek a rossz kezdések már nem lesznek jellemzők ránk. Egész más ritmusba kerül majd a csapat. Szeretném, ha ismét olyan jól menne, mint tavaly ősszel a BL-ben" - fogalmazott Nerea Pena, a Fradi átlövője.

- Még a szerdai bajnokinál maradva, az edződ Téged választott a meccs legjobbjának. Mit gondolsz a teljesítményedről?
- Jobban ment, mint eddig, de nem különösen jól. Lehet, hogy volt pár jó passzom, de sok rossz is. Amiatt tűnhet úgy, hogy jól játszom, mert én lövöm a hétmétereseket, és ettől magas a dobott góljaim száma. Egyébként nem foglalkozom ezzel. Azt szeretem, ha az egész csapat jól játszik, nem pedig ha egy-két embernek megy jól.

- Talán attól megy jobban, mert közeledik a Bajnokok Ligája. Ez feldob téged?
- Az lehetséges, habár még mindig nem érzem teljesen százszázalékosnak magam. Mégis folyton az jár a fejemben, hogy közeledik a BL, és teljesen egészséges legyek a rajtra. Úgy gondolom, idén nagyon kemény csoportba kerültünk, a továbbjutáshoz tehát igazán jól kell teljesítenünk. A magyar bajnokság színvonala is magas, de azért egy BL teljesen más. A hangulat, a szurkolók nagyon különlegessé teszik ezt a sorozatot. Ezenkívül a szüleim is meglátogatnak majd, hogy élőben nézhessék meg a meccseinket a dabasi sportcsarnokban.

- Először Dániába utazik a csapat, ahol - ha jól tudom - szintén lesznek ismerősök.
- Igen, mert találkozhatok legjobb barátnőmmel, Macarena Aguilarral, aki Dániában játszik a Randers együttesében. Nem igazán szeretem a külföldi utakat, de így boldogabban készülődök.

- Mire számítasz az első BL-mérkőzésen?
- Az első meccs mindig nehéz, különösen ha külföldön, idegen pályán játszik a csapat. A dánok is tudják, hogy az egyik legfontosabb meccs következik. Első pillantásra a Budućnost tűnik a legerősebbnek a csoportunkban. Úgy gondolom, hogy utánuk nekünk kell továbbjutnunk, de ezért szerintem a dán csapattal vívunk majd nagy harcot. A meccs tehát már a legelején meghatározhatja a soron következő heteket, tehát a Midtjylland játékosai biztosan nagyon harcolnak majd a győzelemért. Ahogyan mi is! Mindent megteszünk, hogy két ponttal térjünk haza.


"Jobban várom a BL kezdetét, mint tavaly. Idén jobb csapatunk van, és a sérültjeink is felépültek. Többet is várok magunktól. Akkor még újdonságnak számított az egész sorozat. Most már tudjuk, valójában mire vagyunk képesek. Ennek tükrében kell majd küzdenünk, és tudásunk legjavát hétről hétre pályára vinnünk" - mondta Tomori Zsuzsanna, a tavalyi BL-sorozat gólkirálynője.

- Nehéz szezonra számítasz?
- Olyan kiélezett mérkőzések jönnek, amiért alapoztunk, és amiért ezt az egészet csináljuk. Most kezdődik a krémje annak, amiért egyáltalán dolgozunk. Minden csapatnak az az álma, hogy az elitben játsszon. Ezeken a meccseken profi szintet kell hozni, komoly kézilabdát kell játszani. Kíváncsi vagyok, hogy az idei csapatunkkal hogyan tudjuk majd megvalósítani mindezt. Tavaly minden csodának számított. Most viszont már vannak elvárások. Nem csoda lesz, és nem örömjáték, ha nyerünk valahol, sokkal inkább feladat, elvárás.

- Nehéz lesz a tavalyi sorozat legjobb góllövőjeként szerepelni?
- Erre a dologra mindig szívesen gondolok vissza, hiszen jó érzés volt a legjobb góllövőnek lenni. Az idei csapatunkban viszont már meg tudjuk majd osztani a feladatokat. Biztosan lesznek kiemelkedő teljesítmények, de én annak örülnék, ha minden meccsen más tudna pluszokat hozni, mert így fizikálisan és mentálisan sem fáradnánk el akkorra, amikor a legjobbunkat kellene nyújtani.

- Nem rak Rád terhet a gólkirálynői cím? Biztosan jobban készülnek Rád az ellenfelek.
- Ettől csak jobban élvezem a játékot. Próbálok így gondolni erre. Több figyelmet kapok, de ezáltal nekem is meg kell újulnom tavalyhoz képest. Így válik el, ki az igazán jó játékos, hogy ki képes mindig új színt vinni a játékába. Idén szerintem többnyire jobbátlövőt játszom majd, hiszen baloldalon ott lesz Szani, Laura és Nerea. Remélem, idén többet tudok majd pihenni, és nem minden szituáció rám éleződik majd ki, nem mindig nekem kell majd eldöntenem az éles helyzeteket.

- A közvélemény, a szakma az FTC és a Budućnost továbbjutására számít. Neked erről mi a véleményed?
- Mindenki kimondta, hogy ebből a csoportból nekünk simán tovább kell jutnunk. Ennek ellenére azért úgy gondolom, hogy a dánok okozhatnak még meglepetést. A skandinávoknak is megvan minden esélye továbbmenni, hiába mi és a Budućnost vagyunk esélyesnek nyilvánítva. Ha sikerülne Dániában behúznunk a meccset, majd az első két hazai találkozónkon is nyerni, akkor nagy lépést tennénk a továbbjutás bebiztosítása felé. Nyerő szériába kerülnénk, magabiztosabbá válnánk a következő meccsekre, amitől a hullámvölgyek is elkerülhetőek lehetnének a játékunkban.

- Mit vársz az első meccstől az FC Midtjylland ellen?
- Szerintem a dán csapatnak posztonként is jó játékosai vannak. Ráadásul a magyaroknak a dán kézilabda nem túlzottan fekszik. Gyorsaságban szerintem nem tudjuk felvenni velük a versenyt, tehát lassítanunk kell majd a játékukat. Semmiképpen nem szabad belemennünk az "indításos", "futkorászós", "labdaeladásos" rohanásba, mert abból biztosan nem mi jönnénk ki győztesen. Taktikailag arra kell összpontosítanunk, hogy a mi játékunk érvényesüljön, és akkor még nyerhetünk is idegenben.

- Ha már Dánia, Ikast és BL, akkor ez a Te szemszögedből elég jó jel, hiszen amikor legutóbb ott játszottál nyert a csapatod, és Te kilenc gólt lőttél.
- Szép emlékeim vannak arról a csarnokról. Legutóbb még a Győr színeiben szerepeltem ott, amikor még Gro Hammerseng is tagja volt a dán csapatnak. Emlékszem, hogy nagyon kiélezett mérkőzés volt. Eggyel nyertünk. Maga a csarnok és annak a hangulata is jó volt. Dániában sokan nézik élőben a találkozókat. Most is egy nagyon komoly hőfokú meccsre számítok, nagyon sok szurkolóval.



Bajnokok Ligája, B-csoport, 1. forduló

FC Midtjylland - FTC-Rail Cargo Hungaria
2013. október 6. (vasárnap), 17.00, Ikast
Játékvezetők: Diana-Carmen Florescu, Anamaria Duta (románok)
ÉLŐben: DIGISport 2

Bajnokok Ligája, a B-csoport állása
1.ŽRK Budućnost ŽRK Budućnost00000-000 pont
1.Herning-Ikast Håndbold FC Midtjylland00000-000 pont
1.MKS Perła Lublin MKS Lublin00000-000 pont
1.FTC-Rail Cargo Hungaria FTC-Rail Cargo Hungaria00000-000 pont

A csoport másik mérkőzése:

ŽRK Budućnost - MKS Lublin
2013. október 6. (vasárnap), 19.00, Podgorica, Moraca Sportcsarnok
Játékvezetők: Cristina Nastase, Simona Raluca Stancu (románok)
ÉLŐben: www.ehftv.com

Győr: még, még, még, ennyi nem elég!
BL: megkezdődtek a csoportküzdelmek

Forrás: www.fradi.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi