DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYNIrrqC' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Csődbe ment az Aalborg | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Csődbe ment az Aalborg

2013. szeptember 2. 20:28 © handball.hu

Néhány nappal a bajnokság kezdete előtt a Dán Kézilabda Szövetség kizárta az Aalborg DH-t, mivel a klub fizetésképtelennek minősült.

Csődbe ment az Aalborg
A végső csapást egy mintegy 60 ezer koronás (kb. 2,4 millió forint) kifizetetlen számla hozta meg a klub számára, bár lehetett hallani elmaradásokról a játékosok bérével kapcsolatosan is, de abból - mindeddig - nem lett hivatalos ügy.

Az Aalborg is a semmiből jött, majd újra eltűnő klubok közé tartozik: 2002 óta játszottak a dán első osztályban, virágkorukat a 2000-es évek közepén élték, itt játszottak ekkor például a Lunde-ikrek vagy Isabel Blanco, valamint két évig a csapatot erősítette Farkas Ágnes is. Bár egyes mendemondák szerint ekkor sehol máshol nem fizettek annyit a játékosoknak, mint Aalborgban, a klub sosem tudott kilépni a korszak meghatározó dán csapatai, a Viborg, és az azóta szintén csődbement és megszűnt Slagelse mögül. A bajnokságban kétszer szereztek ezüstérmet és kétszer bronzot, a BL-ben az elődöntő volt a legjobb eredményük, 2006-ban, akkor a Krim verte ki őket, a serleget pedig végül egy dán rivális, a Viborg HK hódította el.

Az utóbbi években már inkább az alsóházban vitézkedtek, nemzetközi szinten nem jegyzett, jórészt amatőr játékosokkal, most pedig lezárult a történet. A kizárt klub az idei évben semmilyen bajnokságban nem indulhat, egy év múlva a harmadosztályba nevezhetnek be. Az üresen maradt helyet felkínálták az előző évben a legjobb, még nem feljutó helyen végző Ringkøbing Håndbold csapatának, akik éltek is a lehetőséggel, és beneveztek az első osztályba.

Németh Attila

© handball.hu

További hírek