Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Szerdán bajnok lehet az ETO

2013. április 24. 7:30

A Ferencváros elleni esetleges újabb gőzelmével már szerdán bajnoki címet ünnepelhet a Győr. Rajtuk kívül még nyolc csapat lép pályára a bajnokság rájátszásában.

Szerdán bajnok lehet az ETO
NB I., rájátszás, döntő, 2. mérkőzés

FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC
19.00, Budapest, Elek Gyula Aréna
Játékvezetők: Dobrovits Csaba, Dr. Tájok Péter
ÉLŐben: SportKlub

A győri zöld-fehérek hasonló teljesítményt szeretnének elérni, mint szombaton, az első meccsen Győrben. Egy győzelem bajnoki címet eredményezhet Ambros Martín tanítványainak, akiknek hazaiak szeretnék megnehezíteni a dolgát. Tomori Zsuzsanna sérülését követően biztosan nem játszhat, míg győri oldalon mindenki bevethető. A két csapat jól ismeri egymást, szezonbeli negyedik összecsapására készül a két keret. Taktikázásra nemigen számíthatunk, várhatóan egy izgalmas meccsen dől majd el, hogy lesz-e bajnokavatás már szerdán, vagy szombaton Győrben dől majd el a bajnoki cím sorsa.



Forrás: www.fradi.hu, www.gyorietokc.hu



NB I., rájátszás, középsőház, 4. forduló

Dunaújvárosi Kohász KA - Kiskunhalas NKSE
18.00, Dunaújváros, Dunaferr Sportcsarnok
ÉLŐben: www.cunder.hu



NB I., rájátszás, alsóház, 4. forduló

DVSC-FÓRUM - Siófok KC-Galerius Fürdő
18.00, Debrecen, Hódos I. Rendezvénycsarnok

Írhatnánk azt is, hogy a csalódottak csatáját láthatja a nagyérdemű, ugyanis mindkét gárda vereséget szenvedett az előző játéknapon, így a Loki az utolsó, míg a Balaton-parti egylet a tizedik helyre csúszott vissza a tabellán.

Sajnálatos módon a DVSC esetében nemcsak a szombati, Budapest SE elleni meccs okozott csalódást, hanem az a legutóbbi 17 forduló, ami alatt nem tudott nyerni bajnokin a Debrecen. Ez a sikertelenségi sorozat ahhoz vezetett, hogy a Loki az utolsó helyen szerénykedik a tabellán. Viszont a remény hal meg utoljára, éppen ezért muszáj a matematikába kapaszkodni, és kijelenteni, még nincs vége a bajnokságnak!

Elméleti síkon haladva kijelenthető, amennyiben a Bíró-tanítványok hatalmas feltámadást produkálva megnyerik a hátralévő három meccsüket, és a Siófok egyet sem tud sikerrel abszolválni, akkor a Debrecen pontszámban beéri a Bogdanovics Annamária vezette riválist. S ekkor az egymás elleni eredmények döntenek a helyezés sorsáról, ezért fontos, hogy a DVSC minimum négy góllal diadalmaskodjon szerdán este, hiszen április 13-án 29–26-ra nyert a Siófok.

A matematikai esély tehát még megvan, „mindössze” a cívisvárosi hölgykoszorúnak kell hozzátennie a magáét a sikerhez, azaz végre nyerni. A debreceni lányoknak egyszerűen nincs más választásuk, mint elhinniük, képesek győztesen lehozni a meccseket. A szakmai stábon kívül már sportpszichológus is foglalkozik a lokisták mentális felkészítésével, s azt sem szabad elfelejteni, hogy azok a szurkolók, akik szerdán kilátogatnak a Hódosba, még mindig hisznek a csapatban! Nyugodtan kijelenthető, a pályára lépő játékosok nemcsak a sikerért és a szurkolókért, hanem az önbecsülésükért is játszanak.

"A békéscsabai szoros vereség után nem estünk kétségbe, ehelyett gyorsan megkezdtük a felkészülést az újabb nehéz idegenbeli találkozóra" – mondta a siófokiak szakmai igazgatója, Kiss Szilárd. "Tudjuk, hogy a debrecenieknek nagyon kellene már a győzelem, de mi is így vagyunk ezzel. Sérülés és betegség nem nehezítette a munkánkat, legfeljebb az újabb hosszú, több száz kilométeres utazás jelenthet gondot."

Forrás: www.haon.hu, www.siofokkc.hu



NB I., rájátszás, alsóház, 4. forduló

Budapest SE - Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE
18.15, Budapest, Elektromos Sportcsarnok



NB I., rájátszás, középsőház, 4. forduló

Veszprém Barabás Duna Takarék KC - Fehérvár KC
18.30, Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok

A Fehérvár KC akár már a rájátszás befejezése előtt két mérkőzéssel bebiztosíthatja az ötödik helyét a bajnokságban, ha szombaton este győzelemmel tér haza Veszprémből. Az FKC ősszel egy góllal maradt alul a Veszprém Barabás otthonában, míg a két csapat mindkét Fehérváron lejátszott meccsét három góllal nyerték Pål Oldrup Jensen tanítványai.

Pål Oldrup Jensen: "Erre a meccsre is ugyanazzal a felfogással megyünk, mint ahogy mindig szoktunk, azaz a kemény munkában bízva, plusz ezúttal hajt bennünket a visszavágás az őszi vereségért is. Újabb kemény csata vár ránk, amit remélhetőleg megint győztesen tudunk megvívni."

Triscsuk Krisztina: "Nem lesz egyszerű, de nyerni megyünk Veszprémbe egy fiatal, lelkes csapattal szemben. Nem indulhatunk ki a legutóbbi itthoni meccsből, annál sokkal nehezebb dolgunk lesz. Ősszel, amikor először játszottunk ellenük, eléggé megleptek minket, későn eszméltünk, és ki is kaptunk Veszprémben. Most itt az idő, hogy megmutassuk, mi vagyunk a jobbak!"

Horváth Bernadett: "Ugyanolyan hajtós meccsre számítok, mint amilyen egy hete a fehérvári volt, amiért biztosan revánsot szeretnének venni. Saját pályájukon még keményebb ellenfelek lesznek, de mindenképp azon leszünk, hogy ismét mi nyerjünk!"

Forrás: www.fkc.hu


További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi