Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Öt bajnoki szombaton

2013. február 23. 7:40

Szombaton öt mérkőzést rendeznek a hazai bajnokságban: a Veszprém a Kiskunhalast, a Fradi az Újvárost, a Fehérvár a Lokit, a BSE a Győrt, a Békéscsaba pedig a Siófokot látja vendégül.

Öt bajnoki szombaton
NB I., alapszakasz, 18. forduló

Veszprém Barabás Duna Takarék KC - Kiskunhalas NKSE
14.00, Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok



FTC-Rail Cargo Hungaria - Dunaújvárosi Kohász KA
18.00, Budapest, Elek Gyula Aréna

A bajnokságban második helyen álló Ferencváros otthonában lép pályára szombaton este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. Mindkét együttes jó formában várja a találkozót, melynek esélyese egyértelműen a házigazda lesz, ám Mátéfi Eszter tanítványai ezzel együtt sem mondanak le egy esetleges bravúr eléréséről. Ősszel már sikerült egyszer megtréfálni a zöld-fehéreket, ugyanis a Dunaújvárosban 31-31-es döntetlen született. Az FTC nemcsak a bajnokságban, hanem a Bajnokok Ligájában is sorozatban szállítja győzelmeit, ezért egy viszonylag szoros mérkőzés már komoly bravúrt jelentene a vendégektől, akik felkészüléséről, reményeiről Mátéfi Eszter vezetőedző számolt be a DO-nak:

"A fővárosiak utóbbi időszakban elért eredményei magukért beszélnek, s nem is lehet vitás, hogy ellenfelünk kiváló formában, s várhatóan hasonlóan jó hangulatban várja a szombati összecsapást. Szerencsére az utóbbi időszakban mi is jó passzban vagyunk, s szeretnénk ezt a jó formát megtartani ellenük is. Az elmúlt két hétben keményen készültünk, szerencsére csak apróbb sérülések, illetve betegségek zavarták meg edzéseinket. Ahhoz, hogy jó eredményt tudjunk elérni a fővárosban, az első perctől az utolsóig küzdenünk, hajtanunk kell, s olyan teljesítményt nyújtani, ami az elmúlt fordulókban jellemezte játékunkat. Gera Szimonetta az elmúlt héten beteg volt, de már teljes edzésmunkát végez, így csak a sérült Orbán Lillára nem számíthatok a hétvégén" - mondta.



Forrás: www.fradi.hu, www.dunaujvaros.com



Fehérvár KC - DVSC-FÓRUM
18.00, Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
ÉLŐben: www.cunder.hu

A találkozó favoritja egyértelműen a hatodik helyen álló székesfehérvári alakulat, hiszen az eddigi találkozókon tíz ponttal többet gyűjtöttek, mint a hajdúságiak. Ráadásul a Fehérvár jó előjelekkel várhatja a meccset, hiszen a legutóbbi fordulóban idegenben legyőzte a Siófok gárdáját 28–25-re.

"Egyértelmű, a papírforma mellettük szól. A Fehérvár az elmúlt idényben igencsak kétarcú csapat benyomását keltette, idén már stabilabb, főleg, ha hazai környezetben lépnek pályára. Triscsuk, Tilinger és Vaszari képviseli a rutint, illetve a színvonalat az ellenfelünknél, s a kapus Szikora is szerezhet kellemetlen perceket a számunkra, mint ahogy azt tette az utóbbi időben. A riválisunknál általában hét-nyolc ember játssza végig a meccseket, emiatt némileg lassabb tempóban kézilabdáznak, mint a többi élcsapat. Éppen ezért nekünk a gyors játékot kell erőltetnünk, így megfogható lehet a Fehérvár" – nyilatkozta a Hajdúsági Naplónak Karalyos Orsolya, a Loki irányító-átlövője.

A debreceni játékos kitért arra is, hogy a bajnoki szünet adta lehetőséget jól használta ki a gárda: "Sokat gyakoroltunk olyan szituációkat, amikor a játékosnak magának kell meghoznia a lehető legjobb döntést. Úgy érzem, a társaság kezd igazi csapatként dolgozni, a Fradi elleni meccsen ennek már látható jelei is voltak. Ha azt nyújtjuk Székesfehérváron, amit igazából tudunk, akkor képesek lehetünk meglepetést okozni. Egy bravúr nagyon jól jönne, s nemcsak a pontok, hanem az önbecsülésünk miatt is" – fogalmazott a játékos.

Hír a DVSC háza tájáról, hogy a kapus Makai Veronika sérüléssel bajlódik, viszont Kudor Kitti és Szilágyi Ágnes már a csapattal készül, ugyanúgy, ahogy Varsányi Nóra is.



Forrás: www.bajnokokvarosa.hu, www.haon.hu



Budapest SE - Győri Audi ETO KC
18.00, Budapest, Elektromos Sportcsarnok

A BSE csapatával az őszi szezonban találkozott először a bajnoki címvédő, akkor Győrben 34-20 arányban győzött Ambros Martín csapata. Görbicz Anita 6, Eduarda Amorim és Heidi Løke 5-5 gólt lőtt, míg a másik oldalon Fekete Bozsana 6, Borbás Rita 4, Petrovszki Katalin és Rózsa Veronika 3-3 alkalommal volt eredményes.

A hazaiak jelenleg négy pontjukkal a tabella utolsó helyén állnak, kisebb meglepetésre legyőzték az FKC csapatát, és döntetlent értek el a Veszprém, valamint a DVSC ellen. A bajnoki góllövőlistán Fekete Bozsana 81 góllal a 13., Borbás Rita 66 góllal a 24., Petrovszki Katalin 65 góllal a 25. helyen található.

A vendégek szerdán előrehozott mérkőzésen fogadták Győrben a Veszprém csapatát, ahol egy jó hangulatú mérkőzésen szoros első félidőt követően (16-15) végül magabiztosan, 37-21 arányban győztek. Továbbra is pontveszteség nélkül vezetik a bajnokságot. A 2012/2013-as szezonban Heidi Löke 92, Jovanka Radičević 82, Eduarda Amorim 64 gólt lőtt már bajnoki mérkőzéseken.

Forrás: www.gyorietoksze.hu



Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE - Siófok KC-Galerius Fürdő
18.00, Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Bakó Botond, a lila-fehérek vezetőedzője így vélekedik az esélyekről: "Négy hét óta kemény munkát végeztünk a lányokkal, aminek meg kell, hogy legyen az eredménye. A játékosok partnerek voltak, sajnos betegség és sérülés miatt mindig akadt hiányzónk a gyakorlásokon. Igyekeztünk felkészülni a vendégekből, hazai pályán lelkes szurkolóink támogatása mellett győznünk kell. A feladat nem egyszerű, de számunkra szükség van a két pontra ahhoz, hogy céljainkat elérjük".

Tóth Kata két hét kihagyás után hétfőtől újra edz, viszont Dombi Luca játéka kérdéses. A szurkolók számára érdekes lehet a két gólerős játékos csatája, hiszen a siófoki Bogdanovics Annamária vezeti a góllövőlistát 129 góllal, a csabai Olha Nyikolajenko 113 góllal a harmadik.

A Siófok KC-Galerius Fürdő számára fontosabbnál fontosabb feladatok következnek az alapszakasz utolsó öt mérkőzésén, hiszen a végső helyezések szempontjából finoman szólva sem mindegy, hogy hány bónuszponttal, s hányadikként fordul a rájátszásba.

Kiss Szilárd ezzel kapcsolatosan a napokban úgy fogalmazott: "Gondolkodtam már ezen. Minimum négy pontot várok. Hozzáteszem, hogy szeretném, ha ebből hat pont lenne… Ha két meccset még sikerülne nyerni az alapszakaszban, akkor el lehet érni a kilencedik helyet, amivel pontelőnnyel fordulnánk a rájátszásba".

A feladat, illetve a célkitűzés tehát adott, nagy kérdés, hogy mindezekből mit sikerül megvalósítani az előttük álló roppant nehéz mérkőzéseken.

"Szorult helyzetben vagyunk, hisz kevés a játékosunk, és a képességeket illetően sincs a csúcson a csapat" – jelentette ki a szakmai igazgató.

Való igaz, hogy a csapat helyzete borzasztóan nehéz, de ezzel szemben korántsem reménytelen. Igaz, az már csak nehezítette a tényeket, hogy az utóbbi napokban betegségek, illetve sérülések ütötték fel fejüket: előbbi miatt Erdősi Ildikó, utóbbi miatt Polics Tímea és Szabadfi Ágnes erősítette a maródiak listáját, de a Viharsarokban a tervek szerint mindhármójukkal számolhat a szakvezetés. Bogdanovic Annamária játéka még a kérdéses kategóriába tartozik, ugyanis a rutinos játékos a hét folyamán betegséggel bajlódott, de csütörtök este edzésbe állt.

Forrás: www.beol.hu, www.siofokkc.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi