Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Rangadóra kerül sor Vácon

2013. január 9. 8:27

Az NB I. 12. fordulójában a tabella második helyén álló Ferencváros a harmadik Vác otthonába látogat. A Békéscsaba a Fehérvárt, az Érd a DVSC-t, a BSE a Veszprémet, a Győr a Dunaújvárost, a Siófok pedig a Kiskunhalast fogadja.

Rangadóra kerül sor Vácon
NB I. alapszakasz, 12. forduló

Váci NKSE - FTC-Rail Cargo Hungaria
18.45, Vác, Városi Sportcsarnok
ÉLŐben: SportKlub

Szerdán talán az eddigi egyik legnehezebb feladat vár a Vác együttesére, hiszen hazai pályán fogadja a kétszeres KEK-győztes Ferencváros együttesét. A vendégek idén már biztosan nem tudják megvédeni nemzetközi kupacímüket a KEK-ben, hiszen a BL-serlegért vannak harcban, és bejutottak a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé, miután a selejtezőt, majd a csoportmérkőzéseket is sikerrel véve mindössze egyetlen vereséget szenvedtek, azt is az olimpiai bajnokoktól hemzsegő norvég bajnok, a Larvik HK otthonában.



Forrás: www.vacinkse.hu, www.fradi.hu



Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE - Fehérvár KC
18.00, Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Az előző fordulóban a lila-fehérek szoros mérkőzésen kaptak ki a tavalyi KEK-győztes FTC-Rail Cargo Hungaria csapatától. A Fehérvár KC meglepetésre idegenben győzte le a tavalyi negyedik helyezett Érd együttesét.

A találkozó esélyeiről dr. Ökrös Csaba, a békéscsabaiak vezetőedzője a következőket mondta: Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, számunkra csak a győzelem elfogadható, hiszen így tudunk felzárkózni. A vendégeknél több meghatározó ember van a csapatban, közülük kiemelném Szikora kapust, valamint a belső hármast, amelyben a volt válogatott irányító, Siti Eszter, a másik irányító-átlövő Tilinger Tamara, valamint az Európa-bajnokságon bronzérmes magyar válogatottban szerepelt Triscsuk Krisztina. A mi csapatunk tagjai ha olyan elszántan küzdenek mint a Fradi ellen, akkor hazai pályán begyűjthetjük a két pontot.

Pål Oldrup Jensen a vendégek trénere: A kihívást az fogja jelenti, hogy tisztán tartsuk a fejünket, nulláról kezdjünk, ugyanilyen jó legyen a hozzáállásunk a munkához, és hogy bízzunk a tudásunkban – mindezekre szükségünk lesz, ha nyerni akarunk Békéscsabán. Izgalmas lesz látni, hogy meg tudjuk-e ezeket valósítani.

Forrás: www.elorenkse.hu, www.fkc.hu



ÉTV-Érdi VSE - DVSC-FÓRUM
18.00, Érd, Batthyány Ált. Isk.

A debreceni "remi" volt az ötödik találkozó a sorban és így már mindenféle eredmény született a párharcban. A mérleg negatív, három vereség mellett egy döntetlen és egy érdi győzelem. A bajnokságban a Debrecen kikapott hazai pályán a Váctól, a Veszprémtől, a Fehérvártól és a Kiskunhalastól, csak a Siófokot verte meg. Emellett nyert a BSE vendégeként, döntetlennel pontot vitt el Békéscsabáról és Dunaújvárosból. Ez így összesen hét pontot jelent, amivel nyolcadikak. Céljuk egyértelműen a rájátszás középházába jutás lehet, tehát jelenlegi pozíciójuk megtartása. Minden mögöttük állóval szemben pontot szereztek ősszel, ráadásul hármat közülük Debrecenben fogadhatnak tavasszal.

Sűrű a program, a vasárnapi győri fellépés után szerdán újabb idegenbeli bajnoki vár Bíró Imre tanítványaira, szombaton pedig következik a Békéscsaba elleni hazai rangadó. De egyelőre maradjunk a szerdai találkozónál, amelynek a tabella alapján a jelenleg ötödik helyen tanyázó hazai együttes az esélyese, ám ez nem jelenti azt, hogy a debreceni lányok feltartott kezekkel lépnének pályára.

Az érdiek biztosan nagy becsvággyal lépnek majd pályára, hiszen szombaton, hazai pályán kaptak ki 24-21-re a Fehérvártól, azaz még egy botlás nem fér bele Szabó Edina csapatának, ha teljesíteni akarja célkitűzését, a négy közé kerülést. A Loki számára biztató, hogy éppen az Érddel szemben nyújtotta az őszi szezon egyik legjobb produkcióját, hazai pályán 28-28-as döntetlent játszott a Pest megyei alakulat ellen. Az augusztus utolsó napján lejátszott mérkőzésen Siska Pálma volt a Loki legjobbja, az átlövő nyolcszor volt eredményes, s tőle most is hasonló produkcióra lesz szükség ahhoz, hogy esélyük legyen a bravúrra. Arról a meccsről tizenegy találat hiányozni fog debreceni oldalról, hiszen a hétgólos Kudor Kitti és a négyszer eredményes Kazai Anita most nem léphet pályára.

Forrás: www.handballerd.hu, www.dvsckezilabda.hu



Győri Audi ETO KC - Dunaújvárosi Kohász KA
18.00, Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
ÉLŐben: www.cunder.hu

Ambros Martín első hivatalos meccsén a Dunaújváros ellen dirigálta a Győri Audi ETO KC csapatát. Anno 40-23-ra nyert az ETO az egykor szebb napokat is megélt Újváros ellen, és azóta sok víz lefolyt már a Dunán. Egy valami azonban azóta a meccs óta változatlan. A győzelem íze, melyet eddig minden találkozóján megízlelhetett a tréner és csapata egyaránt.

A Dunaújváros szeptember kicsit megerősödött, például Bódi Siófokról Mátéfi Eszter csapatába igazolt. A vendégek azonban egyelőre csak két győzelmet tudhatnak maguk mögött. A BSE ellen diadalmaskodtak, valamint bő egy hete a Siófokot intézték el hazai pályán. Ami óvatosságra intheti a győrieket, az a két döntetlen: a DVSC elleni nem olyan meglepő, mint inkább a Fraditól történő pontszerzés.

"Lekić és Amorim jobban vannak, rohamosan javul az állapotuk, és pályára is léphetnek a Dunaújváros ellen. Azt majd meglátom, hogy szükség lesz-e a játékukra. Januári mérkőzéseinket arra használjuk fel, hogy kipróbáljunk új dolgokat védekezésben és támadásban is. Jelenleg nem az eredmény a legfontosabb, persze győzni akarunk, de most az elsődleges célunk, hogy februárra-márciusra, a nagy terhelésre felkészüljünk és jó formában legyünk" - monda Ambros Martín vezetőedző.

Forrás: www.gyorietokc.hu



Budapest SE - Veszprém Barabás Duna Takarék KC
17.00, Budapest, Elektromos Sportcsarnok



Siófok KC-Galerius Fürdő - Kiskunhalas NKSE
18.00, Siófok, Beszédes J. Ált. Isk.




További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi