DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYeeqior' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Kisorsolták a 2013-as vb selejtezőit | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kisorsolták a 2013-as vb selejtezőit

2012. december 16. 13:26 © handball.hu

Az Eb bronzmeccsét megelőzően sor került a jövőre szintén Szerbiában rendezendő világbajnokság európai selejtező párosainak összesorsolására is. Szerencsére Magyarország már nem volt érdekelt, de lássuk, akik azok, kit kaptak ellenfélül!

Kisorsolták a 2013-as vb selejtezőit
Norvégia címvédőként, Szerbia pedig rendezőként alanyi jogon lesz ott az eseményen. Ezen kívül tíz további európai nemzetnek van lehetősége részt venni rajta.

Az idei Eb első két legjobb helyezettje rajtuk kívül szintén egyenes ágon résztvevő: ezen a címet jutott ki Montenegró és mi, Magyarország.

A maradék nyolc helyre kicsit összetettebb a dolog. Az Európa-bajnokságról tizenkét csapat jutott a selejtezőpárosok közé: Csehország, Dánia, Franciaország, Horvátország, Izland, Macedónia, Németország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svédország és Ukrajna.

Négy kvalifikációs csoporton keresztül jutott a sorsolásig Hollandia, Lengyelország, Szlovákia és Törökország.

Ők az Eb négy csoportjának utolsó helyezettjeivel, tehát Izlanddal, Horvátországgal, Macedóniával és Ukrajnával alkotják a 2. számú kalapot.

Az 1. számú kalapba került pedig az a nyolc ország, aki ugyan eljutott az Eb középdöntőkörébe, onnan azonban már nem ért el egyenes ági kijutási lehetőséget. Ezek a következők: Csehország, Dánia, Franciaország, Németország, Oroszország, Románia, Spanyolország és Svédország.

A két kalapból kisorsolt párosok esetén szintén sorsolás tárgya volt az otthoni és idegenbeli meccsek sorrendje (az elöl lévő csapatok kezdenek odahaza).

A 2013-as európai vb-selejtező párosai:

Törökország - Dánia
Izland - Csehország
Macedónia - Spanyolország
Hollandia - Oroszország
Szlovákia - Románia
Németország - Ukrajna
Svédország - Lengyelország
Franciaország - Horvátország

A párosok selejtező időpontjai: 2013. június 1/2., illetve június 8/9.

A 2013-as világbajnokságot Szerbia rendezi december 7. és 22. között.

© handball.hu, Belgrád

További hírek