Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Azt hitték, már nyertek, de ez az ő bajuk"

2012. április 2. 14:49 © handball.hu

"Valószínű, hogy amit ma sikerült véghez vinnünk, egyszer történik meg az életben" - az Oltchim - Győri ETO BL-elődöntőt követően megszólalt a román klub néhány játékosa és szakvezetője is.

Fotó: MTI
Fotó: MTI
"Hitte volna valaki a meccs előtt, hogy legyőzzük a nagy győri csapatot? A lányok hatalmas gratulációt érdemelnek, mert szenzációs mérkőzést játszottak. Nagy győzelem volt, amelyért sokat dolgoztak, de a közönség segítségét sem szabad elfelejtenünk. A szünetben senki nem hitte, hogy ezt meg tudjuk fordítani, de mégis tovább szurkoltak. Én biztos voltam benne, hogy képesek vagyunk összeszedni magunkat, és nagy dolgot véghezvinni. Tényleg nem sok esélyt adtak nekünk a meccs előtt, nem is tudom, hogy bejutunk-e a döntőbe, de remélem, megismételjük a mai alakítást" - nyilatkozta Petre Berbecaru, az Oltchim elnöke a román sajtóban.

Ada Nechita jobbszélső - akinek a győriek ellen nagyon jól szokott menni a játék, és ez vasárnap sem volt másként - szavai is hasonlóan pozitívak: "Nagyon örülünk, hogy ilyen jó mérkőzést sikerült játszani, és hasonlóban reménykedünk a visszavágón is. Ha úgy harcolunk, mint ma, akkor mindenképpen van esélyünk. Az elején nagyon lámpalázasan kezdtünk, de a szünetben úgy gondoltuk, hogy magunk mögött kell hagynunk ezt. Muszáj egységesnek maradnunk továbbra is, mert igazán nehéz meccs vár ránk. Szeretnénk ott is jól teljesíteni. Nincs is energiám már arra sem, hogy örüljek... A második félidei küzdésnek köszönhető, hogy meg tudtuk fordítani az eredményt, nem ijedtünk meg, erősek maradtunk, és fel tudtunk állni. Ekkor sokkal agresszívabbak voltunk, sokkal gyorsabban járattuk a labdát, és a lerohanások is működtek" - nyilatkozta Nechita a digitv-nek.

A Román Kézilabda Szövetség elnöke, Cristian Gatu szerint az Oltchimnak be kellett volna vinni a kegyelemdöfést is a Győrnek, megtörni teljesen az ellenfelet, de a román mentalitásból kifolyólag ez nem sikerült: "Minden román büszke lehet és örülhet, hogy ebben az időszakban él, amikor látja ezeket a csodálatos lányokat játszani. Mi, románok azonban egy betegségben szenvedünk, a dolgok feladásában, ami remélem nem krónikus állapot. Ha csak arra gondolok, hogy a második félidőben hatgólos előnynél négy támadást is elrontottunk, nem tudtunk még egy gólt szerezni, hogy megtörjük őket. Ilyen előnynél nem szabadott volna megelégedni, hanem ki kellett volna seperni a Győrt a csarnokból. A visszavágót semmi esetre sem ajánlom a szívbeteg honfitársaimnak" - nyilatkozta Gatu a Radio Sport Total FM-en.

Aurelia Brădeanu kiváló teljesítménnyel rukkolt elő volt csapata ellen, mind védekezésben, mind támadásban: "Olyan fáradt vagyok, hogy alig állok a lábamon, beszélni is alig tudok. Sokat dolgoztunk, igazán kemény meccs volt. Nagyon szerettünk volna nyerni, de sajnos az első félidőben sokat hibáztunk. Szerencsére a szünetben Radu Voina edző tudta, hogyan kell bennünket észhez téríteni, és motiválni. A második félidő varázslatos volt, azt hiszem, az ellenfél kissé lenézett bennünket, azt hitték már megnyerték a meccset a szünetben, de a mi határozottságunk és ambíciónk volt a döntő. Hogy elég lesz-e a négy gól? Nem tudom, az a fontos, hogy győztünk. Ez egy BL-elődöntő, ahol minden gól számít, és oda is küzdeni megyünk. Ugyanennyi erővel veszíthettünk is volna, de a legfontosabb, hogy mi jöttünk ki ebből győztesen. Nagyon örülök a szurkolóink miatt is, hiszen szárnyakat adtak nekünk a második félidőben, és ezért óriási köszönettel tartozunk nekik." - nyilatkozta Bradeanu a Digitv-nek.

Iulia Puscasu-Curea, aki hétszer volt eredményes a meccsen, a gsp.ro-nak nyilatkozott: "Parazsat ettünk a szünetben... Tényleg, az öltözőben egymásra kiabáltunk, hogy ébresszük fel a másikat, hiszen egy BL-elődöntőben játszunk, és kár lett volna azért a sok munkáért, amivel ide jutottunk. Köszönöm a csapattársaimnak, hogy ilyen helyzeteket alakítottak ki nekem, hiszen mi, szélsők csak a csapattársainktól függünk. Ilyenből ma sok volt, és én éltem a lehetőséggel. Szerintem lenéztek bennünket, azt hitték, már nyertek, de ez az ő bajuk. Most legalább megtanulják, hogy az Oltchimot senki nem veheti félvállról, hiszen nekünk van nevünk Európában, minőségi kézilabdát játszunk, amit ma meg is mutattunk. Ám nem lehetünk elbizakodottak, nem érezhetjük magunkat továbbjutónak, most is kevesebb, mint ötven százalék az esélyünk a továbbjutásra. Sokat kell dolgozzunk még, a második meccsen is jól kell játszanunk, jobban, mint ma, a második félidőben, és akkor meglátjuk."

Radu Voina, a csapat vezetőedzője így nyilatkozott a meccs után: "A mérkőzés után édességekre volt szükségem, annyit kivett belőlem, de minden jó, ha a vége jó. Az első félidőben nem ütköztünk, pedig tudtuk, hogy minden a beállós körül forog. Abban a periódusban nem sikerült azt a védelmet hozni, hogy ketten tartsuk a beállóst, és kilépjünk Amorimra is. Valószínű, hogy amit ma sikerült véghez vinnünk, egyszer történik meg az életben. A második félidőben gyorsabban futottunk. A meccs végén a hibákat is felsoroltam, hogy sokat rontottunk a fegyelmezetlenség miatt, figyelmetlenek voltunk védekezésben, de persze ezek elnézhetők. Meg szeretném köszönni a valceai publikumnak, még akkor is, ha szünetben a lemondásomat követelték. A továbbjutás viszont a visszavágón fog eldőlni, és senki ne merészelje azt mondani, hogy mi vagyunk az esélyesebbek. Az eredmény nyitott, a továbbjutás a tét, és a lányok szárnyakat kaptak, ez még maga után vonhatja azt is, hogy egy nagy dolog részesei lehetünk, és nagyon boldog leszünk. Ha továbbjutnánk, akkor ez gyakorlatilag fél csapattal történne."

(Sz. I.)

Az ETO két arca
Brădeanu: Csak a győzelem vezérel
Bemutatkozik az Oltchim

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi