DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYktg1YX' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "Kezdünk felébredni a téli álomból" | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Kezdünk felébredni a téli álomból"

2012. február 10. 13:15 © handball.hu

"Úgy gondolom, hogy a népligeti közeg minket nagyon fel fog dobni, az oroszokat viszont meg fogja ijeszteni" - Elek Gábor, az FTC vezetőedzője osztotta meg gondolatait a handball.hu olvasóival Rosztov Don elleni KEK-visszavágót megelőzően.

"Kezdünk felébredni a téli álomból"
handball.hu: Az első mérkőzésen mindössze egygólos vereséget szenvedtetek Rosztovban. Főleg az első félidőt nézve ez nem rossz eredmény.
Elek Gábor: Ismerve a Rosztov erejét, ez mindenképpen jó eredmény, nem véletlenül második az orosz bajnokságban. Erős csapat benyomását keltette, főleg a korábban is emlegetett jó védekezéssel. Szerencsére felnőttünk ehhez a feladathoz, főleg védekezésben játszottunk jól.

handball.hu Mi az, ami nem tetszett a rosztovi meccsen, amin feltétlenül javítani kell?
Elek: Az első félidei lövőteljesítményünk borzasztó volt, és a játékunk sebessége is hagyott kívánnivalót maga után, elég ólmosan mozogtunk, és lerohanásban is alulmúltuk magunkat. Ha ezekben az elemekben csak kicsit lépünk előbbre, a védekezésünket pedig szinten tartjuk, akkor meglesz a továbbjutás. Persze azért óva intek mindenkit attól, hogy lefutottnak gondolja a párharcot, mert azért ez egy nagyon komoly és jó csapat. Jelentős méret- és súlyfölényben vannak, ennek, és a sok ütközésnek köszönhetően esélyes, hogy mi fogunk hamarabb elfáradni, bár hozzáteszem, hogy kint ők készültek ki jobban a végére. Az erőnk okosabb beosztása tehát nagyon fontos lesz, akárcsak a lerohanások számának növelése.

handball.hu Mennyire viselte meg a csapatot ez az orosz túra?
Elek: Nagyjából ugyanolyan hideg volt, mint Magyarországon, bár a száraz hideg, és a kemény, jeges szél miatt azért sokkal rosszabbnak éreztük, ezért aztán nem is töltöttünk sok időt a csarnokon és a szállodán kívül. A háromórás időeltolódás az első napon kicsit felborított minket, de különösebb problémát nem okozott. A korábbi volgográdi túránkhoz képest ez egy jutalomút volt.

handball.hu Milyen egészségi állapotban várja a csapat a visszavágót? Tomori Zsuzsa már Rosztovban is pályára léphetett, ő is jobban van már?
Elek: Szerencsére egyre jobban. Az egész csapat jó lelkiállapotban van, elszántak, motiváltak, ezért vártuk már a KEK-sorozatot, hiányzott a pörgés, kezdünk felébredni a téli álomból. A heti edzésmunkájukra nem tudok rosszat mondani. A kinti mérkőzés első félidejében ráléptek Zácsik Szandra kezére, ami azért abban a hidegben rosszul esett neki. Ezután egy ideig nem is tudott játszani, de a második félidőben visszaállva már ő is nagyon jól teljesített. Mondjuk az első félidei támadójátékunkért nem is tudok senkit sem dicsérni.

handball.hu Összegzésképpen mivel biztatnád a szurkolókat, meglesz a továbbjutás?
Elek: Meg kell lennie, de nem lesz könnyű. Óvatos duhaj vagyok, de úgy gondolom, hogy a népligeti közeg minket nagyon fel fog dobni, az oroszokat viszont meg fogja ijeszteni. A Rosztov játékosai bár képességekben kiválóak, de lelkiekben törékenyek, ebben mi most sokkal jobb állapotban vagyunk. Akkor kerülhet komoly veszélybe a továbbjutás, ha produkálunk egy olyan hullámvölgyet, amiből az ellenfél behozhatatlan előnyre tehet szert. Ennek megakadályozására törekszünk. Ami a szurkolást illeti, állításuk szerint náluk igazi pokol volt, kiváncsi leszek mit fognak szólni a népligetihez. Teltház volt, de azért össze sem lehet hasonlítani a mi csarnokunk hangulatával. Persze én elfogult vagyok.



KEK, nyolcaddöntő, visszavágó

FTC-Rail Cargo HungariaHK Rosztov Don
február 11., szombat 18.00
Budapest, FTC-FŐTÁV Kézilabda Aréna
Játékvezetők: Vasile Pavel, Eugen-Marian State (románok)
TV: SportKlub – ÉLŐ



További KEK-eredmények:

U JolidonHK Dinamo Volgográd 24-29 (11-15)
Randers HKHK Zvezda Zvenyigorod 26-25 (11-10)
HC Leipzig – ZsRK Metalurg 25-13 (10-6)
IK SävehofViborg HK 28-29 (11-15)
Alcoa FKC – RK Zaječar 24-20 (11-6)
Byåsen HE – KGHM Metraco Zagłębia Lubin 37-23 (20-14)

FTC - Rosztov a SportKlubon
"Nehéz megjósolni, ki jut tovább"
Bemutatkozik a Rosztov Don
Elek: koncentráció és keménység kell

© handball.hu

További hírek