DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYIU28jj' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Elek: koncentráció és keménység kell | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Elek: koncentráció és keménység kell

2012. február 4. 10:00 © handball.hu

A handball.hu a vasárnapi, Rosztov Don elleni KEK-mérkőzésre készülő Ferencváros vezetőedzőjét, Elek Gábort kérdezte az utazás előtt, címvédő csapata formájáról és az ellenfélről.

Elek: koncentráció és keménység kell
handball.hu: KEK-mérkőzés előtt álltok. Hogy vagytok, milyen állapotban várjátok a hétvégi találkozót?
Elek Gábor: A szerdai bajnoki mérkőzésen nagyon rosszul játszottunk, pontosabban az elmúlt három meccsünk sem volt az igazi. Utoljára az Érd elleni találkozón játszottunk úgy, ahogyan nekünk kellene. Nagyot kell javulnunk, elsősorban védekezésben, de más dolgokban is sokkal többet kell nyújtani.

A Kiskunhalas elleni mérkőzésen - mely előtt azért hétfőn és kedden már a hétvégére készülve kemény edzést tartottam a lányoknak - sok mindent beáldoztam a hétvégi KEK-meccs miatt, de amit visszakaptam, az nagyon kevés volt. A védekezés kaotikus, a visszarendeződés is elég gyengén működött, ezeken most nagyon gyorsan és látványosan javítani kell azért, hogy reális esélyünk legyen a továbbjutásra. Óriási problémánk Tomori Zsuzsa állapota. Csütörtökön már edzett, de nem tudjuk, mennyit bír a lába.

handball.hu: Milyen csapat az ellenfeletek?
Elek: A Rosztov Don kimagasló védekezéssel rendelkezik, mely mögött egy világhírű kapus áll, a támadójátékuk viszont kicsit statikusnak tűnik. A csapatot határozott testfelépítésű játékosok alkotják, elsősorban Sen-re és Shymkute-ra gondolok. A védekezésük agresszív, zavaró jellegű, az ellenfelet elég távol fogadják a kaputól. Turej és Yartseva jóvoltából lerohanásban is életveszélyesek, továbbá komoly és nagy lövőkkel rendelkeznek. A beállós játékuk azonban nem túl jó, ez most nekünk kedvez, mert jelenleg itt a leggyengébb a védekezésünk.

Ami a mi támadójátékunkat illeti, sok labda nélküli és beállós mozgáson alapuló kombinatív kézilabdát kell játszani, mert a jól megszervezett kemény, de nem durva védekezésüket nem fogjuk tudni egy az egyben kijátszani. Ami fontos, hogy kevés kapott góllal kell megúszni a mérkőzést, mert az biztos hogy itthon sem fogjuk megdobni a 30-40 gólunkat.

handball.hu: Hogy látod, van esély idegenben egy döntetlenre, vagy győzelemre?
Elek: Nehéz kérdés. Ha a legjobb formánkat hozzuk, akkor van esély a győzelemre. Koncentráltabban és keményebben kell játszani, mint az elmúlt meccseken, védekezésben pedig legalább olyat kell nyújtani, amit a Vác ellen a második félidőben produkáltunk.

handball.hu: A csapatra tavaly is jellemző volt, hogy a nemzetközi mérkőzésekre összekapták magukat.
Elek: Kellemes probléma, hogy a bajnoki mérkőzésekre kicsit nehéz újabban felpörögni, tudva azt, hogy az alapszakasz második helyét már nehezen tudjuk elveszíteni. A kényelmesség ellen küzdök, mert azért a Rosztovval játszani kicsit más lesz, mint a Veszprém vagy a Kiskunhalas ellen.

handball.hu: Nem féltek a körülményektől? Milyen lesz az utazás?
Elek: Szombat hajnalban indulunk, bécsi átszállással repülünk Rosztovba. Reméljük nem lesz késés vagy járattörlés, mert este már edzést szeretnék vezényelni.



KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

HK Rosztov DonFTC-Rail Cargo Hungaria
vasárnap, 14.00 (magyar idő szerint)
Rosztov Don, Sport-Don Sportpalota
Játékvezetők: Bedřich Frieser, Lukáš Frieser (csehek)

© handball.hu

További hírek