Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kiegyensúlyozottabb teljesítmény a cél

2011. november 20. 14:50 © handball.hu

A handball.hu a Kárpát-kupa második helyén végző magyar válogatott trénerét, Siti Beát kérte a Szerbia és Macedónia elleni meccs elemzésére, valamint a torna során szerzett tapasztalatok értékelésére.

Kiegyensúlyozottabb teljesítmény a cél
handball.hu: Mesélnél először pár szóban a tegnapi, Szerbia elleni mérkőzésről?
Siti Bea: A legkomolyabb problémánk a védekezés volt az egész találkozó során, hiszen harminchárom gólt lőttünk, amivel bőven meccset lehetne nyerni. Nyilvánvalóan rendeznünk kell a sorainkat, hogy a hatosfal mely változatát alkalmazzuk, és a párkapcsolatokat, a szélsők, illetve a belső védők védőmunkáját milyen rendszerben játsszuk. A szerbek ellen ez alapvetően nem működött, és biztosan fáradtabbak is voltak a lányok, de az agresszivitás mindenféleképpen hiányzott, nagyon kevésszer tudtunk faultolni. Nyolc indításgólt kaptunk, ez a nemzetközi mezőnyben nem fér bele. A visszarendeződésünk és a védekezésünk a legkönnyebben fejleszthető, ehhez tényleg nem kell kreatívnak lenni, ezek javítható dolgok. Meg is vannak a fejünkben ezek a pontok, teljesen egyértelmű képet kaptunk arról, hogy mit, hogyan kell csiszolnunk.

handball.hu: Macedónia ellen úgy tűnt, hogy mindenkinek szeretnétek játéklehetőséget adni, így végig forgattátok a csapatot.
Siti: Abszolút! A macedón együttes erőben és dinamikában nem tartozik az elit csapatok közé. A mérkőzés legnehezebb része az volt, hogy ezt a hozzánk képest viszonylag lassabb játékot védekezésben koncentráltan mozogjuk túl. Tipikus volt, hogy egy hosszú, akár két percig tartó védekezés után labdát szereztünk, majd nagyon gyorsan eladtuk azt, de azért nagyjából megoldották a lányok a feladatot. A tegnap átbeszélt hibákat most többnyire nem követték el, így elég sok labdát tudtunk szerezni, és lerohanásokat tudtunk indítani. Nehéz volt egy ennyire ritmus nélkül játszó csapatot folyamatosan követni, figyelni, a bírók pedig sokszor engedték őket vég nélkül támadni.

handball.hu: Az eddig kevesebb szerephez jutó sor kezdte a meccset, aztán a második félidőben a rutinosabb sor talán könnyedebben növelni tudta az előnyt!
Siti: Planéta Szimonetta még soha nem szerepelt a nemzeti csapatban, de Kovács, Rédei-Soós, vagy Cifra sem a tapasztalt válogatottak közé tartoznak. Az eredménytől függetlenül úgy gondoltuk, hogy nekik jó, ha az első pillanattól a pályán vannak, menjenek, csinálják a dolgukat, mutassák meg. Azt kértük, hogy ne adjunk a macedónoknak tíz-tizenkét perc előnyt, ezt ezek a lányok így oldották meg, de nyilván hatvan perc alatt kellett közé tenni, úgyhogy ez nem okozott számunkra problémát.

handball.hu: Végül megnéztétek az utolsó, Románia - Szerbia összecsapást?
Siti: Nem, mert idefelé is nagyon hosszú volt az út. Hat és fél órával kalkuláltunk, ehelyett egy tízórás utazásba csúsztunk bele, mert sajnos sok helyen javították az utat. Több embernek azonban sietnie kell haza, például Szabó Valinak, akinek el kell érnie a repülőgépét, hogy visszatérjen a Zvezdához.

handball.hu: Mennyire vagytok elégedettek a csapat Kárpát-kupán mutatott teljesítményével? Láttatok fejlődést az első összetartás óta?
Siti: Fontos, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra, ehhez pedig mindenképpen be kellett gyűjtenünk a két meccsen a négy pontot, szóval az sokkal élesebb küzdelem volt. Most, a Kárpát-kupán a románok ellen kiváló játékot produkáltak a lányok, utána egy kicsit érzelmileg és fizikálisan is leültek a második meccsre. Mindenképpen a védekezésünk lesz az, amit könnyebben tudunk javítani, mert a támadásoknál nagyon sok apró részlet van, az nehezebb dió, éppen az egyéni döntéshelyzetek miatt. Az a célunk, hogy márciusra, illetve - már egy évre előre gondolkozva - az Európa-bajnokságon tudjunk egy sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt hozni. A fejlődésünknek szakmai és mentális része is van, amelyeken a hullámvölgyek elkerülése érdekében javítanunk kell. Mi hiszünk benne, hogy ez az egy év oda fog vezetni, hogy egy napról-napra ismétlődő mérkőzéssorozatban sokkal egyenletesebb teljesítményt tudunk majd nyújtani. Elvileg képesek erre a lányok, de azért még rá kell edzenünk, és koncentrálnunk fejben, és minden egyéb szinten is.

Tisztes győzelemmel búcsúztunk
Vereség Szerbia ellen
Kárpát-kupa: szerb siker után magyar jött!

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi