DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYvGs8mz' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Weizman: Van esély a Metz továbbjutására | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Weizman: Van esély a Metz továbbjutására

2011. július 2. 9:02 © handball.hu

Kedden Bécsben kisorsolták ki a 2011/2012-es évad BL-csoportjait. A francia bajnok Metz a C-csoportba került a Győri ETO, a Hypo és a 4. selejtezőcsoport győztesének társaságában. A sorsoláson részt vett Thierry Weizman, a francia csapat elnöke is.

Weizman: Van esély a Metz továbbjutására
- Elégedett?
- Szakmai és földrajzi szempontból teljes mértékben. Elkerültük a román Valceât és a spanyol Itxako-t felvonultató D-csoportot, és az A-csoportban helyet kapó montenegrói Budućnost együttesét. Utóbbi azért volt kívánatos, mert még nem felejtettük el a 2010. áprilisában Podgoricán történteket: a Kupagyőztesek Európa-kupája elődöntő mérkőzésén a találkozó befejezése előtt nyolc másodperccel egy szurkoló berohant a pályára, s megütötte az edzőnket, François Bertrandot. Tette ezt akkor, amikor a hazai csapat hét góllal vezetett... Földrajzi szempontból sem elhanyagolható, hogy sikerült megúsznunk egy esetleges kalandtúrát Oroszországba, bár ennek kicsi volt a valószínűsége, mivel a Dinamo Volgográddal egy kalapba kerültünk, mely alapján nem sorsolhattak egy csoportba, a Don Rosztov is olyan selejtezőcsoportba került, amelynek megnyerése esetén más csoportba kerül. Ismerve az erőviszonyokat, azonban nem biztos, hogy az orosz csapat túljut a Viborgon.

- A klub történetében a Metz még soha nem jutott túl a csoportkörön a Bajnokok Ligájában. Úgy érzi, ezúttal sikerülni fog?
- Hinni kell benne! Na és dolgozni, nagyon sokat dolgozni... Nemcsak ez edzőknek és a játékosoknak, hanem nekünk, vezetőknek is. Már jó ideje azon munkálkodunk, hogy megerősítsük a csapatot. Egyéves szerződést kötöttünk a huszonhat éves orosz Jekatyerina Andrjusinával, aki reményeink szerint nagy erőssége lesz a keretünknek. Az hiszem, őt a kézilabdaszerető szurkolóknak nem kell bemutatni: két világbajnoki címet szerzett hazája színeiben, s a Zvezda Zvenyigorod játékosaként egy alkalommal megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Bécsben a sorsoláson mindenki róla kérdezett, mivel sérülten érkezett hozzánk. Egyúttal, mint orvos is, mindenkit megnyugtattam, hogy a rehabilitációja jól halad, s a Bajnokok Ligája rajtján biztosan pályára fog lépni. Rajta kívül visszatért hozzánk az osztrák Hypo csapatából a francia válogatottnál is számításba vett Marion Limal, azt hiszem, őt sem kell bemutatni senkinek. Leigazoltuk a spanyol Balonmano Alcobendas együtteséből a holland Yvette Brocht, aki beállós poszton lesz hasznos tagja a Metznek. Jól ki fogják egészíteni egymást Njitam "Nina" Kamptóval és Sabrina Abdellahival, már amennyire utóbbi játékost meg tudjuk tartani (a tizenkilenc éves, tehetséges beállóst a Besançon szeretné leszerződtetni). Más játékosokkal is tárgyalunk, így még további erősítés várható. Mindent összevetve a csapatunkat képesnek tartom arra, hogy megszerezze a továbbjutást érő első két hely valamelyikét.

- E két pozícióért a magyar Győri ETO és az osztrák Hypo Niederösterreich csapatával kell megharcolni. Mindkettő az európai kézilabdaélet "emberevő óriása"...
- Való igaz! Az elmúlt tíz évben mindössze egyszer találkoztunk a győri lányokkal, sajnos a 2007/2008. évi Bajnokok Ligája-selejtezőn megvertek bennünket (27-30). A magyar csapat az utóbbi években mindig kiharcolta a legjobb négy közé jutást. Nem lesz könnyű ellenük, annál is inkább, mert a híreink szerint hozzájuk szerződött Heidi Løke, Andrea Lekić és Jovanka Radičević, mindhárom világklasszis játékos. Ennek ellenére nem feltett kezekkel megyünk ki ellenük a pályára, megpróbáljuk megszorongatni őket, főleg hazai pályán. Jómagam az esélyt inkább az osztrák Hypo ellen látom: az elmúlt tíz évben négyszer csaptunk össze velük, s büszkén mondhatom, hogy pozitív a mérlegünk: három győzelem és egy döntetlen.

A 2009/2010. év Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésén Bécsben döntetlent értünk el (27-27, ezen a találkozón akadályozta meg Gunnar Prokop, a bécsiek menedzsere az utolsó másodpercekben döntetlen állásnál Ognjenovic indulását, azzal, hogy nemes egyszerűséggel besétált a pályára, megakadályozva ezzel szélsőnk kapura törését), Metzben viszont nyertünk két góllal (28-26). Sajnos mindez kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz, öt ponttal a harmadik helyen végeztünk a hatpontos Hypo előtt. Ha Prokop úr nem viselkedik enyhén szólva is sportszerűtlenül, valószínűleg megnyerjük a mérkőzést, s ezzel mi jutunk tovább. A következő idényben aztán alaposan visszavágtunk nekik: hazai pályán öt góllal győztünk (27-22), idegenben pedig egy góllal diadalmaskodtunk (30-29), s ezzel a legjobb nyolc csapat közé jutottunk a Kupagyőztesek Európa-kupájában. Mindez optimizmusra ad okot, annak ellenére, hogy a bécsi klub is erősített három brazil játékossal és egy magyar edzővel.

- Azért a 4. selejtezőcsoport győztesét sem szabad leírni. Várhatóan a dán Randers, a norvég Terstnes Bergen és a svéd Sävehof közül kerül ki a továbbjutó csapat, s egyik gárda sem középfokon űzi a kézilabdát.
- Személy szerint én a dán Randers gárdáját tippelem befutónak. Róluk egyenlőre keveset tudunk, de a papírforma szerint verhető együttes. Várjuk meg a csoport végeredményét, s a győztes csapat ismeretében tovább lehet boncolgatni az esélyeket.

- Ön szerint milyen sorrend alakul ki a csoportban?
- A végeredmény kialakulását erősen befolyásolja majd, hogy a Randers (esetleg Bergen vagy Sävehof) ellen ki milyen eredményt ér el, melyik csapat hány pontot veszít ellenük. Az én tippem: Győri Audi ETO (ők kimagaslanak a mezőnyből), Metz Handball, Hypo Niederösterreich, Randers.

Peter.H.Mann

© handball.hu

További hírek