Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Spiridon: A szívemben marad egy lyuk

2011. április 12. 19:00 © handball.hu

A BL-fináléhoz ötgólos hátrányt kell ledolgoznia vasárnap a Győri Audi ETO együttesének a spanyol Itxako-val szemben. Az esélyekről a szezon végén távozó klasszis beállóval, Simona Spiridonnal beszélgettünk.

Spiridon: A szívemben marad egy lyuk
handball.hu: Mik voltak a legfőbb hibák Spanyolországban?
Simona Spiridon: Szerintem a védekezésünk borzasztó volt, de a támadásunk se igazán működött. A mérkőzés előtt itthonról és külföldről is olyan véleményeket hallottunk, hogy az Itxako meglepetésre jutott a legjobb négy közé, és ez szerintem is így van. Viszont mi annyira rosszul játszottunk, mint ebben az évben még egyszer sem. Ennél még a Larvik elleni hazai meccsünk is jobb volt. Utoljára talán tavaly, az Érd elleni első bajnokin voltunk ilyen rosszak. Furcsa, mert a találkozó előtt semmilyen arra utaló jelet nem éreztem, hogy ilyen produkciót nyújtunk majd.

handball.hu: Lelkileg mennyire viselt meg Titeket az ötgólos vereség?
Spiridon: Természetesen mindenki mérges és szomorú volt, mert erre senki nem gondolt. Most nagyon össze kell fognunk, és tovább küzdenünk, mert más lehetőség nincsen: vagy győzünk több mint öttel, vagy kiesünk. Szerintem mindenki tovább akar menni, ezért száztíz százalékkal fog teljesíteni. Ha normálisan kézilabdázunk vasárnap, akkor akár ennél még többel is nyerhetünk a visszavágón. Én mindig minden meccsnek úgy indulok neki, hogy lehet az akár a Larvik, akár az Itxako, nem félek tőlük, csak a saját csapatomtól!

handball.hu: Mekkora plusz motivációt ad Számodra az idei Bajnokok Ligája, amikor az utolsó idényedet töltöd az ETO-ban?
Spiridon: Számomra biztosan ez a legfontosabb, hiszen hatalmas lehetőségünk van megnyerni a sorozatot, de azt hiszem, hogy mindannyiunk így gondolja.

handball.hu: A másik ágról kit vársz a döntőbe, a Larvikot, vagy a Budućnostot?
Spiridon: Onnan is bármelyik csapat továbbjuthat, mert szerintem a Budućnost nagyon rossz játékot mutatott, ennél ők sokkal jobbak. Montenegróban ráadásul borzasztó nehéz nyerni, mert több ezer szurkoló buzdítja őket.

handball.hu: Szerdán bajnoki elődöntőt játszotok a Vác ellen. Mit vársz ettől a meccstől?
Spiridon: Jól jön nekünk ez a találkozó, mert építgethetjük magunkat, gyakorolhatunk a hétvégi meccs előtt. Már kedd este leülünk, és megnézzük az egész Itxako elleni összecsapást.

handball.hu: Beszéljünk egy kicsit a jövődről is! Azt már tudjuk, hogy Isabel Blanco-t leigazolta a Larvik, tehát hozzájuk már biztosan nem mész. Van-e más csapat a képben?
Spiridon: Igen, a Larvik nagyon meg akart szerezni, komoly tárgyalásokat is folytattunk. Végül nemet mondtam nekik, mert lehet, hogy a következő évet pihenéssel töltöm. Ők ezt tudomásul vették, és ezután igazolták le Blanco-t.

handball.hu: Arról is volt szó, hogy mivel jó a kapcsolatod Herbert Müllerrel, esetleg nála, a Thüringernél folytatod a pályafutásodat.
Spiridon: Vele is tárgyaltam, de nem tudom, még mihez kezdek. Minden attól függ, hogy hol végzünk a Bajnokok Ligájában, mert ha megnyerjük, akkor biztosan pihenek egy kicsit, ha pedig nem, akkor még nem tudom mi lesz. Ajánlataim ugyan vannak, de még nem tudtam dönteni a jövőmmel kapcsolatban.

handball.hu: A szurkolók nagyon megszerettek az elmúlt években, azonban most el kell hagynod az ETO-t. Milyen érzésekkel távozol?
Spiridon: Persze nem esik jól, hogy mennem kell, de az élet megy tovább, és nem tudok mit tenni. Jól éreztem magam itt, szép időszakot töltöttem Győrben. Még biztosan fájni fog a dolog egy ideig, és a szívemben marad egy lyuk, de profi játékos voltam egész életemben, és ezután is tovább akarok küzdeni.

"A kezünkkel adtunk magunknak pofont"
Komoly megújulásra lesz szükség
Bemutatkozik az Itxako
Mindkét elődöntő élőben hallható
Konkoly: Bizakodóak vagyunk!

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi