Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kovács Pétert Anja Andersen váltja

2011. február 3. 17:26

FRISSÍTVE! A román www.jurnalul.ro oldal értesülései szerint a Vâlcea menesztette a magyar Kovács Pétert, és új edzőnek a dán kézilabdalegendát, Anja Andersent nevezte ki.

Kovács Pétert Anja Andersen váltja
Három nappal a Bajnokok Ligája középdöntőjének kezdete előtt edzőt váltott az Oltchim. Az új tréner Anja Andersen, aki játékosként két európa-bajnoki, egy világbajnoki és egy olimpiai címet mondhat magáénak, edzőként pedig a Slagelse együttesével háromszor hódította el a BL-trófeát.

Andersen csütörtök este tartotta első edzését az Oltchimnak, első dolga pedig az volt, hogy bezárassa a csarnok bejáratait, hogy senki ne mehessen be megnézni a tréninget.

Az Intact Médiacsoport két újságja megosztotta egymással a román hírbombát. A www.gsp.ro először exkluzív hírként tálalta (helyi idő szerint fél hatkor), hogy Anja Romániába szerződik, de a www.jurnalul.ro érdekes részletekkel egészítette ezt ki (egy bő negyedórával később):

Kovács Péter csak órákkal az esti edzés előtt értesült a hírről. "Teljesen le vagyok döbbenve ettől a hírtől, még nem beszéltem a vezetőséggel arról, hogy edző vagyok-e még, vagy sem. Holnap még biztos nem fogok elmenni Vâlceából" - nyilatkozott.

Ioan Gavrilescu, a klubelnök azt állította, hogy Anja hivatalosan még nem edzője a csapatnak: "Igaz, hogy Anja a teremben van, de még nem neveztük ki. Nem ismerem a megbeszélése részleteit Roibu igazgatóval, vagy azt, hogy hogy győzte meg Anját arról, hogy Romániába jöjjön. A tény az, hogy itt van, és most a lányokkal dolgozik. Még sok megbeszélést kell folytassunk vele és Kovács Péterrel is" - mondta.

"Természetesen Kovácsot is sokkolta a hír, tehát minél emberibb megoldást kell találnunk. Az edző valószínűleg minél igazságosabb ellentételezésre számít. Ismétlem, Anja Andersent illetően nincsen konkrét tény. Személy szerint csodálkozom, hogy elfogadta, hogy csak három nappal a Budućnost elleni meccs előtt jöjjön Romániába" - tette hozzá Gavrilescu a prosport.ro-n.

Hét órakor a Valcea hivatalos honlapja közleményben tudatta Kovács Péter menesztését: "Az Oltchim sportklub, a főszponzor és Kovács edző részvételével folytatott többszöri megbeszélések után patthelyzet alakult ki, így azt az általános következtetést vontuk le, hogy nem lehet folytatni a klub és az edző közti együttműködést. Emiatt a felek közös beleegyezéssel arra a megállapodásra jutottak, hogy február 3-án felbontják a szerződést, a szerződésbontás feltételeit pedig a következő napokban tárgyalják meg".

Anja Andersen az edzés után azt mondta a prosport.ro által idézett Mediafax hírügynökségnek, hogy négy hónapos szerződést írt alá, hosszabbítási lehetőséggel, majd hozzátette: "Büszke vagyok, hogy az Oltchimhez kerültem, ismerem a román kézilabdát, nagy potenciál van benne. Valceában egy új szintre akarom emelni a kézilabdát, azt akarom, hogy ragyogni lássam a játékosaimat, és mosolyogva kézilabdázzanak, ahogy az Európa északi felén szokás. Nem félek Kelet-Európában dolgozni, profi vagyok, és próbálom a munkámat a lehető legjobban végezni" - fogalmazott az új tréner.

Andersen úgy ítélte meg, hogy előny az, hogy ismeri a Budućnost Podgorica játékosait, mivel még Szerbia és Montenegró szövetségi kapitányaként edzette őket. "Előnyt jelent számunkra, hogy ismerem a Budućnost lányait, akik értékes játékosok. Végülis az lesz a fontos, hogy miként játszik az Oltchim. Tudom, hogy a közönség sokat segíthet nekünk, Valceában álomszerű a hangulat" - tette hozzá.

Anja nem zárja ki azt a lehetőséget sem, hogy a román női válogatott szövetségi kapitánya legyen: "Tudom, hogy általában az Oltchim trénere edzi a román válogatottat is. Nem zárom ki azt a lehetőséget, hogy a jövőben Romániát is edzem, de jelen pillanatban ez a probléma nem merül fel. Az Oltchimnél szeretném a dolgomat végezni."

Anja azt is megjegyezte, hogy már tavaly nyáron felvette vele a kapcsolatot az Oltchim, hogy vegye át a csapatot: "Megkérdeztek, hogy akarok-e Valceába jönni. Én azt mondtam, hogy igen, mert szeretem a román kézilabdát, de minden csak telefonbeszélgetés szintjén maradt".

Ami Anja Andersen válogatottbeli szerepvállalását illeti, megkérdezték a jelenlegi szövetségi kapitányt is, hogy mit szól ahhoz, hogy a bőrére spekulálnak. Radu Voina a következőket nyilatkozta a prosport.ro-nak: "Nem akarok hasonló értesüléseket kommentálni. Ha Anja ilyesmit mondott, lehetséges. Minden lehetséges ezen a világon, én meg túl kicsi vagyok ilyen nagy érdekek mellett."

Az Oltchim vasárnap a montenegrói Budućnost ellen kezdi meg a BL középdöntő küzdelmeit. A másik két csoportellenfele a spanyol Itxako és a szlovén Krim lesz.

Türelmi haladék Kovács Péteréknek
Yeliz Özel Kovács Péterrel tart
Anja Andersen egy év pihenőn

Forrás: www.jurnalul.ro

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi