DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYMcQiW7' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Felkészülés a legnagyobbak nélkül | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Felkészülés a legnagyobbak nélkül

2011. január 17. 9:31 © handball.hu

A hamar befejezett Európa-bajnokságot követően január végén találkozik a német válogatott egy rövid felkészülés erejéig. Mint tudjuk, a jelenlegi célja a germánoknak Magyarország legyőzése, és ezzel a vb-re kijutás. Pont ezért is meglepő Osmann néhány húzása...

Vajon a selejtezőig elcsitulnak-e az ellentétek?
Vajon a selejtezőig elcsitulnak-e
az ellentétek?
Az Európa-bajnokságról történt, szépnek egyáltalán nem nevezhető búcsút követően természetesen Németországnál is felmerült a szövetségi kapitány menesztésének kérdése, ám Rainer Osmann január 12-én megerősítést kapott a szövetségtől.

Feladata gyakorlatilag ugyanaz lesz, mint Mátéfi Eszternek a magyar válogatott élén: egy olyan ütőképes csapatot és taktikát felépíteni, amivel együttese a párharcon kivívja a világbajnoki szereplés jogát, és életben tarthatja a londoni olimpiára való kijutás esélyét is.

Az már bizonyos, hogy Osmann egy szakértőkből álló munkacsoporttal nekilát egy, a női kézilabda jövőjére vonatkozó koncepció kidolgozásának, mellyel február 26-án kell majd az elnökség előtt előrukkolnia.

Emellett a magyarok elleni összecsapásokra való felkészülést már január végén elkezdi a válogatott: január 23. és 26. között Kaiserauban találkozik a társaság.

A meghívót kapottak névsora:
Kapusok: Katja Schülke (HC Leipzig), Clara Woltering (TSV Bayer 04 Leverkusen)
Mezőnyjátékosok: Marlene Zapf (TSV Bayer 04 Leverkusen), Mandy Hering (Frankfurter HC), Randy Bülau (Buxtehuder SV), Isabell Klein (Buxtehuder SV), Natalie Augsburg (HC Leipzig), Christine Beier (Frankfurter HC), Saskia Lang (HSG Blomberg-Lippe), Elisabeth Garcia-Almendaris (TSV Bayer 04 Leverkusen), Sabrina Richter (HSG Blomberg-Lippe), Susann Schneider (Frankfurter HC), Franziska Mietzner (Frankfurter HC), Wiebke Kethorn (VfL Oldenburg), Susann Müller (SK Aarhus Handbold/DEN), Kerstin Wohlbold (Thüringer HC)
Tartalékok: Friederike Gubernatis (Frankfurter HC), Julia Wenzl (VfL Oldenburg), Nadja Nadgornaja (Thüringer HC), Melanie Herrmann (Frankfurter HC)
Szakmai stáb: Rainer Osmann (szövetségi kapitány), Kathrin Blacha (csapatvezető), Dr. Matthias Klepsch (orvos), Edith Pastoors (fizioterapeuta), Paul Jacob (fizioterapeuta)

Mint azt tudjuk, a sérülése után bár már visszatért, de a korábbiakhoz képest gyengébb teljesítményt mutató Nadine Krause már az Eb-re sem tartott a csapattal. Most azonban további nagy nevek kerültek le a listáról. Az emblematikus alak Grit Jurack-on kívül nincs az elsőszámú hálóőr, Sabine Englert, a csapatban a második legtöbb válogatottsággal bíró irányító, Nina Wörz, és hiányzik az Európa egyik legjobb beállójaként jegyzett Anja Althaus is.

Egyelőre annyi információ publikus, hogy a Dániában játszó klasszisokkal a következő napokban személyesen fog Osmann a részletekről egyeztetni. Az azonban már az Európa-bajnokság alatt nyílt titok volt, hogy személyes ellentét van a szövetségi kapitány és a rutinos játékosok között, és hogy a mester a fiatalítás jegyében a jövőben nem támogatja Grit Jurack válogatottbeli szereplését. Ha ez valóban így van, joggal kérdezhetjük, hogy a nemzeti mezt eddig majd' háromszázszor magára öltő, és abban több mint ezerötszáz gólt szerző vezéregyéniség távollétében ki tudná összefogni az alakulatot. Pláne, hogy ezúttal a kiesése nem egy rövid időre való kimaradás, ahogy az a gyermekvállalása idején történt, hanem egy igencsak véglegesnek tűnő, és rajta kívül álló döntés eredménye lehet...

© handball.hu

További hírek