Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Újra pattog a labda a bajnokságban

2010. december 28. 9:12

Hat elsőosztályú magyar női csapat lép pályára a két ünnep közötti fordulóban. A nap rangadóját Vácon rendezik, ahová az FTC érkezik. Emellett az Újbuda a bajnok Győrt, a Veszprém pedig az Alcoát fogadja.

Újra pattog a labda a bajnokságban
NB I., 11. forduló

16.00 Újbuda TC - Győri Audi ETO KC
Gabányi László Sportcsarnok
Játékvezetők: Árokszállási Zoltán, Janáky Csaba

Kedden délután négy órától játssza utolsó tétmeccsét a 2010-es esztendőben a Győri Audi ETO KC csapata. Ezzel a mérkőzéssel zárja az ETO az első félévet a bajnokságban, innentől a "visszavágók" következnek. Az ünnepek után hétfőn délután találkozott először a keret, melyhez csatlakoztak az Eb-n szerephez jutó játékosok is. Konkoly Csaba így vélekedett az esélyekről:

"Mindenképpen győzelmet várok a lányoktól. Ez a találkozó egy remek alkalom arra, hogy ráhangolódjunk az új évben ránk váró teendőkre. Egyelőre kérdéses Mravíková és Spiridon szereplése, mert mindketten lábproblémákkal küszködtek. Nagyon szeretnének játszani, ez elmondták nekem, mégsem valószínű hogy játszhatnak, hiszen nem akarunk sérülést kockáztatni. Valószínűleg a fiataljaink nagyobb szerepet kapnak a találkozón".

Forrás: www.gyorietokc.hu



18.00 Veszprém Barabás KC - Alcoa FKC RightPhone
Veszprém Aréna
Játékvezetők: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária

A Magyar Kupában elszenvedett vereség, és a fontos bajnoki pontok is motiválhatják a Barabás-lányokat a Fehérvár ellen. A veszprémiek egyértelműen győzelemre készülnek.

Majd' egy éve nyert utoljára tétmérkőzésen a VBKC az Alcoa ellen, akkor Székesfehérváron sikerült diadalmaskodni, és győzelemmel köszönteni az újévet. Egy hasonló diadalban reménykednek a veszprémi drukkerek, most is rendkívül fontos két pont a találkozó tétje.

A legutóbbi két, Fehérvár elleni tétmérkőzésről nem őriznek jó emlékeket a veszprémiek. Tavasszal hazai pályán kaptak ki a Barabás-lányok az alapszakasz utolsó fordulójában, és emiatt maradtak le a rájátszás középházáról. Ősszel a Magyar Kupában találkozott a két együttes, ahol négy góllal újra nyerni tudott a Veszprém Arénában az Alcoa.

Van tehát miért revansot venniük a veszprémi lányoknak, az Európa-bajnokság miatti hosszú bajnoki szünetben a felkészülés középpontjában a Fehérvár elleni mérkőzés és a jó folytatás állt. Karácsony másnapján már edzettek a lányok, és a sérülések ellenére győzelemre készülnek.

A Fehérvár elleni mérkőzésen is játszóház várja a családosokat. Míg a szülők szurkolnak a csapatnak, addig a gyerekekkel pedagógusok foglalkoznak. Ezúttal az aréna előcsarnokában várják a szervezők az adakozó kedvű szimpatizánsokat, akik bármilyen új vagy használt játékot hozhatnak, melyekkel a Veszprém Megyei Cholnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályán fekvő beteg gyerekeknek szerezhetnek örömet.

"Kissé megfogyatkozva teltek az edzések, Ábrahám Szilvi a válogatottal volt, Koszorús Kati térdproblémáival küzd, és Sterbik Andi is megsérült, valamint nincs még hadra fogható állapotban Szabadfi Ági sem. Ennek ellenére mindenképpen győzelmet várok a csapattól. Tisztában vagyunk vele, hogy adósak vagyunk a közönségünknek, magunknak és a vezetőségnek is. Folyamatos támadójátékra, és távoli átlövésgólokra lesz szükségünk, fel kell lazítanunk a Fehérvár hatosfalas védelmét. Védekezésben meg kell állítani az átlövőket, meg kell szűrnünk a közép-távoli átlövéseket, és nem szabad hagynunk kibontakozni az ellenfél erősségeit: a labdaszerzésekből való gyors letámadást, az indításgólokat, a gyors középkezdésből történő lerohanásokat el kell kerülnünk. Az egyetlen elfogadható eredmény számunkra a győzelem" – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

Forrás: www.hajraveszprem.hu



18.45 SYMA-Váci NKSE - FTC Jógazdabank
Váci Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Herczeg Péter, Südi Péter
ÉLŐben: SportKlub

A Tóth Tímeát elveszítő Váchoz az ünnepek után a Zácsik Szandrával frissen megerősödött Ferencváros érkezik látogatóba. A mérkőzés tétje mindkét csapat számára jelentős: míg a házigazda esetleges győzelmével lépéstávolságban tudna maradni a Fradi mögött, addig a zöld-fehérek a két pont megszerzésével előreugranának a bajnoki tabella második helyére.

Az igencsak izgalmasnak ígérkező találkozót élőben követhetitek a SportKlub csatornán.

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi