DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYIKmQNz' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Bemutatkozik Németország | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bemutatkozik Németország

2010. szeptember 21. 0:01 © handball.hu

A Bajnokok Ligája selejtezői után ezen a héten a válogatottak gyakorolnak a decemberi Eb-re. A dániai Aarhusban nyolc csapat harcol a Világkupa-győzelemért. A magyar válogatott a németekkel találkozik kedden 16 órakor.

Bemutatkozik Németország
Az egyesített Németország válogatottjával 22 mérkőzést játszott a magyar válogatott. Ezeken 15 győzelmet ünnepelhettünk, 5 vereség és 2 döntetlen eredmény született. Utoljára két évvel ezelőtt, a pekingi olimpia csoportmérkőzésén vertük meg a németeket, tavaly, a Világkupán pedig az utolsó tizenkét percben fordítottak ellenfelünk, pedig az első félidő vége előtt már hat góllal vezettek Szucsánszkiék.

A németek mostani keretéből azon a mérkőzésen nem játszott, vagy a keretből hiányzott Englert, Jurack, Klein, Steinbach és Augsburg, a magyarok oldalán pedig kilenc olyan játékos van, akik elfogadták Mátéfi Eszter hívását, és egy éve nem találkoztak a németekkel: Görbicz, Pálinger, Vérten, Szamoránsky, Tomori, Temes, Orbán, Mehlmann és Ábrahám. Helyettük Stange, Gubernatis, Walzik és Nadine Krause, valamint Zácsik, Kovacsics, Bódi, Szűcs, Sopronyi, Tóth Katalin, Triffa és Kiss játszott tavaly.

Visszatért tehát a szülés után a német válogatott rekordere, Grit Jurack, aki már a Bajnokok Ligája hajrájában is szerepelt a Viborg színeiben az elmúlt szezonban. Rainer Osmann szövetségi kapitány szeretné újra beépíteni a jobbátlövőt a csapatba, és szokása szerint új dolgokat is szeretne kipróbálni. A szakvezető ezúttal nem számít Nadine Krauséra, aki augusztusban kisebb sérülést szenvedett, ám az őszi szezonban folyamatosan szemmel tartja majd az átlövőt.



A német válogatott Világkupa-kerete:

Kapusok: Clara Woltering (TSV Bayer 04 Leverkusen), Katja Schülke (HC Leipzig), Sabine Englert (FC Midtjylland)
Mezőnyjátékosok: Sabrina Richter (HSG Blomberg-Lippe), Grit Jurack (Viborg HK), Susann Müller (SK Aarhus/DEN), Christine Beier (Frankfurter HC), Isabell Klein (Buxtehuder SV), Anna Loerper (TSV Bayer 04 Leverkusen), Nina Wörz (Randers HK), Anja Althaus (Viborg HK), Wiebke Kethorn (VfL Oldenburg), Franziska Mietzner (Frankfurter HC), Laura Steinbach (TSV Bayer 04 Leverkusen), Natalie Augsburg (HC Leipzig), Nadine Härdter (VfL Sindelfingen).



A közelmúlt egymás elleni eredményei:

2009. szeptember 22., Aarhus (Világkupa, csoportmérkőzés)
MagyarországNémetország 26-30 (16-11)

2008. augusztus 13., Peking (olimpia, csoportmérkőzés)
NémetországMagyarország 24-25 (14-12)

2007. december 8., Dijon (vb, középdöntő)
NémetországMagyarország 30-30 (14-17)



Németország legjobb eredményei:

világbajnokság: aranyérem (NDK: 1971, 1975, 1978; Németország: 1993)
olimpia: ezüstérem (NDK: 1976), 4. hely (Németország: 1984, 1992)
Európa-bajnokság: ezüstérem (1994)

Németország legutóbbi eredményei:

világbajnokság: 7. hely (2009)
olimpia: 11. hely (2008)
Európa-bajnokság: 4. hely (2008)
Világkupa: bronzérem (2009)



GF Világkupa, 1. csoport, 1. forduló

16.00 MagyarországNémetország
Aarhus, NRGi Arena

A csoport másik mérkőzése:
20.00 DániaFranciaország



2. csoport

14.00 OroszországSvédország
18.00 NorvégiaRománia


Tizenhatan kelnek útra hajnalban

© handball.hu

További hírek