Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A negyedik fordulóban szépíthet a Csaba

2010. szeptember 15. 8:15

A bajnokság 4. fordulójának további találkozói szerdán kerülnek megrendezésre, ahol a Békéscsaba - Vác rangadó mellett a Siófok a Fradit, a Dunaújváros az Újbudát, a Veszprém az Érdet, a Szekszárd pedig a Fehérvárt fogadja.

A negyedik fordulóban szépíthet a Csaba
NB I., 4. forduló

Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE - SYMA Váci NKSE
18.00, Békéscsabai Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert
ÉLŐben: www.cunder.hu

Nem könnyű sorsolással indult a lila-fehér csapat az idei bajnokságban. Eddig nem sikerült pontot szerezni, de az együttes bízik benne, hogy a lendület és az iram nem hagy alább a játékosokban, így a szerdai találkozón megtörhet a pontnélküliség. A válogatottakkal teli Vác sem lesz könnyű ellenfél. Tóth Tímea vezérletével tavaly Vácon 29-23-as vereséget szenvedett a mostani házigazda, hazai pályán pedig szoros küzdelemben egy góllal maradt alul (33-32). A lányok nem csüggednek az eddigi vereségek után, tovább küzdenek a pontok megszerzéséért.

Forrás: www.elorenkse.hu



Dunaújvárosi NKKSE - Újbuda TC
18.00, Dunaújvárosi Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária

Ismét egy hozható mérkőzés vár ma a bajnokságot remekül kezdő újvárosiakra: Kiss Szilárd tanítványai az Újbuda gárdáját fogadják este hat órától a sportcsarnokban, méghozzá egyértelmű győzelmi reményekkel. A győzelmen kívül minden más eredmény komoly csalódást jelentene számukra.

Az Újbuda három fordulót követően a nyolcadik helyet foglalja el a bajnoki táblázaton úgy, hogy eddigi három mérkőzése közül kettőt elveszített, s csak a Szekszárd elleni, 32-27-re megnyert mérkőzés után volt oka az örömre játékosainak. Nem túlzás tehát azt állítani, hogy Ferlingék számítanak a ma este hat órakor kezdődő mérkőzés esélyeseinek, már csak azért is, mert a nyári felkészülés alatt egyszer már játszottak hazai környezetben az újonccal, s az a mérkőzés nagyon sima, 38-25 arányú dunaújvárosi győzelemmel ért véget.

Lenézni azonban nem szabad ellenfelet, mert akad azért kellemetlen emlék is a vendégekkel kapcsolatban a nyári időszakról, hiszen egyszer idegenben is megmérkőzött vele, s azon a találkozón 29-28-as vereséget szenvedett Kiss Szilárd együttese. A vezetőedző ezúttal is a védekezés stabilitását tartja a legfontosabb feladatnak, s mint azt elárulta, amennyiben hátul jól teljesít együttese, abban az esetben nem okozhat majd gondot a két bajnoki pont megszerzése. Nehézséget okozhat, hogy Gera Szimonettára betegség miatt nem számíthat a csapat, ugyanakkor valószínűleg lesz egy visszatérője is az Újvárosnak, hiszen a térdsérüléséből felépült Takács Fruzsina, illetve Jókai Nóra is szerepet kaphat a mai találkozón.

Forrás: www.ujvarosikezi.hu



Siófok KC - FTC
18.00, Siófok, Beszédes J. Ált. Isk.
Játékvezetők: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor

Nem egész két héttel a bajnoki rajtot követően már a negyedik mérkőzésére készül a Siófok KC, amely szerda este az alaposan megerősített, s vérmes reményeket dédelgető Ferencvárosi TC együttesét fogadja hazai környezetben.

Finoman fogalmazva sem kapott könnyű sorsolást az SKC, amely az első fordulókban rendre dobogó-, azaz éremesélyes alakulatok ellen lép pályára. Sajnos a nyáron történtek, illetve az ellenfelek erejéből adódóan talán nem is lehet meglepő, hogy a csapat egyelőre nulla ponttal szerénykedik a táblázaton. Az már annál inkább megdöbbentő lehet, hogy Szalai Babették az első három körben kettő, váratlanul súlyos vereséget szenvedtek.

A legutóbbi, DVSC elleni összecsapáson már-már mutatkozott valami abból, amit mindenki szeretne látni Szepesi Ivettéktől. A "cápalányok" a Hajdúságban az első negyedórában mutatott formára mindenképpen alapozhatnak, ám az vitathatatlan tény, hogy a felkészülést tekintve hátrányban van az SKC a többi riválissal szemben. Imre Vilmos elmondta, Debrecenben már látott biztató momentumokat, ám még mindig meglehetősen sok technikai hiba "színesíti" a lányok játékát, melyek között szép számmal akad kikényszerített.

Vereségek ide, vereségek oda, a sebek nyalogatására nincs sok idő, hiszen már itt is van a következő megpróbáltatás. Tóth Máriáékra ezúttal sem vár egyszerű feladat, hiszen az alaposan megerősített Ferencváros érkezik a Balaton partjára. A zöld-fehérek nem titkoltan azzal a céllal vágtak neki a szezonnak, hogy mindenképpen dobogós helyen végezzenek, emellett pedig szeretnének kilépni a nemzetközi porondra, s egy-két esztendőn belül a Bajnokok Ligájában is szándékoznak rajthoz állni. Ennek érdekében a játékoskeret összetétele igencsak megerősödött, hiszen a magot sikerült együtt tartani, s ehhez érkezett még Kovacsicz Mónika, Szamoránsky Piroska, valamint Tomori Zsuzsanna egyaránt.

A Ferencváros erejének megfelelően kezdte a pontvadászatot, hiszen három kör után veretlenül áll a negyedik pozícióban. Szucsánszki Zitáék hazai pályán legyőzték az újonc ÉTV-Érdi VSE alakulatát, majd legutóbb a Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE elleni rangadón nyertek négy találattal. Eddigi egyetlen idegenbeli találkozójukon 37-34-es sikert könyvelhettek el a Veszprém Barabás KC otthonában.

A tények ismeretében ezúttal sem éppen az SKC-nak áll a zászló, de hazai pályán mindenképpen a maximumot kell(ene) nyújtania a lányoknak. Ami biztos, hogy a lelkes siófoki szurkolókon szerdán sem fog múlni semmi, s ahogy eddig is, mindent megtesznek annak érdekében, hogy Kovács Adriennék a lehető legjobb eredményt érjék el a pályán.

Forrás: www.siofokkc.hu



Veszprém Barabás KC - ÉTV-Érdi VSE
18.00, Veszprém Aréna
Játékvezetők: Hargitai I. Gábor, Markó Gábor

Szerda este első bajnoki győzelmére készül az idei szezonban a Veszprém Barabás KC. Nem lesz könnyű dolga a lányoknak, hiszen a vendég Érd csapatát rutinos játékosok erősítik, de ezúttal hazai pályán csak a győzelem elfogadható eredmény.

Három – eddig százszázalékos csapat elleni – vereség után minden erejével azért küzd a Gyurka-csapat, hogy megszerezze első bajnoki pontjait. Az érdi együttesben ismerős nevek szerepelnek, Németh Helga korábban a válogatott oszlopos tagja volt, Pádár Margóval ők képviselik a rutint a vendégeknél, akikre építve biztos alapon áll a csapat. Mellettük fiatal tehetségek, junior válogatott játékosok is erősítik az együttest, legutóbb idegenben nagy verést mértek az Újbudára (18-35).

A veszprémiek viszont három nagyon nehéz mérkőzésen vannak túl, ahol pontot ugyan nem sikerült szerezni, viszont rengeteg tapasztalattal és küzdeni tudással felvértezve várják az Érdet. Nagy a fogadkozás, hazai közönség előtt be akarják bizonyítani a lányok, hogy remek csapatot alkotnak.

"Becsuktuk magunk mögött az ajtót, csak a feladatra koncentrálunk. Jól összeválogatott csapat ellen kell nyernünk, akit rutinos, idősebb játékosok és fiatal reménységek egyaránt alkotnak. Mindenki meg akarja mutatni, hogy mire képes, ki akarjuk szolgálni a közönséget. Koncentráltan kell végigjátszanunk a meccset, és egyel több gólt kell dobnunk, mint az ellenfél" – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

Izgalmas mérkőzésre van tehát kilátás, ahol a vendégeknek legalább annyira fontos a bajnoki pontok megszerzése, mint a Barabás-lányoknak.

A mérkőzés ideje alatt a Kukkantó Egyesület közreműködésével játszóház várja a gyerekeket, készségfejlesztő játékokon, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a nebulók, miközben a szülők élvezhetik a mérkőzést.

A kézilabda iránt érdeklődő gyerekek a találkozó után mini kézisuli keretében pattogtathatják a labdát szakemberek és játékosok segítségével.

Forrás: www.veszprembarabaskc.hu



UKSE Szekszárd - Alcoa FKC RightPhone
18.00, Szekszárdi Városi Sportközpont
Játékvezetők: Árokszállási Zoltán, Janáky Csaba



Csúnya vereséget úszott meg a DVSC

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi