Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Mihez kezd a Fehérvár az ETO-val?

2010. szeptember 11. 9:26

Pikáns csatát hozhat az NB I. szombati játéknapján a két újonc, az Újbuda és az Érd meccse, de talán megszoríthatja az FKC is a Győrt. A DVSC a Siófokot, az Újváros a Szekszárdot, a Vác a Veszprémet fogadja.

Vincze Melindára nehéz pillanatok várnak
Vincze Melindára
nehéz pillanatok várnak
NB I., 3. forduló

Alcoa FKC RightPhone - Győri Audi ETO KC
18.00, Székesfehérvár, Köfém sportcsarnok
Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert
ÉLŐben: www.cunder.hu

"Az eddigi két bajnoki győzelmünk nagy lökést adhat erre a találkozóra. Oda kell tennünk magunkat, küzdenünk, hajtanunk kell, és ki kell hoznunk mindent a meccsből. Alázattal, küzdve kell játszanunk minden meccsen, akárki is az ellenfél. A Győr ellen is keményen kell védekeznünk, csapatmunkával és gyors játékainkkal megszoríthatjuk őket" - fogalmazott Rádl Tímea, az Alcoa beállója.

A fehérváriak jobbszélsője, Azari Fruzsina így vélekedett: "A Győr ellen úgy kell pályára lépnünk, hogy minden mindegy, úgy azt hiszem, sokkal könnyebb játszani, ráadásul hazai közönség előtt még motiváltabbak leszünk."

Forrás: www.fkc.hu



DVSC-KORVEX - Siófok KC
18.00, Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok
Játékvezetők: Baranyi Antal, Szloska Krisztián

Triffa Ágnes kiváló formában várja az összecsapást
Ahogy haladnak előre a bajnokság fordulói, úgy nehezednek az ellenfelek a Siófok előtt. A következő a DVSC-KORVEX alakulata lesz, tehát a feladat nem éppen egyszerű. Az elmúlt két fordulóban a vendégek két vereséget szenvedtek, egy kiütéssel felérőt, illetve egy szorosabbnak tűnőt. Ezzel szemben a piros-fehérek mindkét összecsapásukat megnyerték, előbb hazai pályán a Veszprém ellen (31-26), majd legutóbb a Békéscsaba otthonában győztek egy meglehetősen izgalmas rangadón (21-22).

A hírek szerint a házigazdák állóképessége maximálisan rendben van, hiszen, mint Köstner Vilmos elmondta, a nyár folyamán arra is készültek, hogy lányai bírják az erőltetett menetet. Nos, ez eddig valóban sikerült is, s ha már szóba került az erőltetett menet, akkor elmondhatjuk, hogy a Lokira ténylegesen nehéz napok várnak, hiszen egy szűk két hét leforgása alatt hat mérkőzés szerepel a naptárukban Juhász Gabrielláéknak, akiknek a Siófok elleni lesz a harmadik.

Szalai Babett ex-csapata ellen bizonyíthat
A találkozó esélyeit reálisan figyelembe véve kijelenthető, hogy finoman fogalmazva sem számítanak a siófokiak favoritnak, ám különböző okok azért mégiscsak adnak pikantériát a mérkőzésnek. Elsőként kezdjük azzal, hogy Kovács Adrienn, valamint Szalai Babett visszatér korábbi állomáshelyére, s, mint az köztudott, Lajtos Nóra, valamint Tóth Mária korábban évekig tartozott a hajdúságiak kötelékébe. Az említettek mellett a legnagyobb pikantériát mégiscsak egy újabb szempont adja, nevezetesen egy testvércsata. Egészen pontosan Bognár Adrienn és Bognár Barbara találkozásáról van szó. A nyár folyamán Siófokra került Adrienn szombaton húgával szemben léphet pályára, s mint korábban is elmondta, nagyon várja már az összecsapást.

Ezeknek a tényeknek ismeretében akár egy érdekes jellegű összecsapásra is számíthatunk, és ha még figyelembe vesszük azt is, hogy az elmúlt szezonban mindkét alkalommal szoros vereséget szenvedtek a siófokiak (Siófok - DVSC 25-32; DVSC - Siófok 31-28), akkor adott esetben ezúttal is számíthatunk valami hasonlóra, de a legutóbbi szűkebb időszakot figyelembe véve kijelenthető, hogy a szombati bajnoki egyértelmű esélyese a piros-fehér alakulat...

Forrás: www.siofokkc.hu



Dunaújvárosi NKKSE - UKSE Szekszárd
18.00, Dunaújvárosi Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Bóna Szabolcs, Miskei Balázs

Gáspár Gabriella
Nem sokat pihenhetnek a Győr elleni találkozó után a Dunaújvárosi NKKSE kézilabdázói, hiszen szombaton este hat órától már újabb megmérettetés vár Kiss Szilárd együttesére. Az ellenfél ugyanis az újonc Szekszárd gárdája lesz, amellyel a közelmúltban kétszer is megmérkőztek az újvárosiak, akik hazai környezetben 32-27-re, míg idegenben 37-31-re győzték le szombati ellenfelet. Talán nem árulunk el túl nagy titkot azzal, hogy a szombati találkozón is Ferlingék számítanak az esélyesebbnek, akik ha azt a játékot nyújtják, amit az elmúlt két fordulóban bemutattak, akkor nem is okozhat gondot a győzelem megszerzése.

A Szekszárd együttese nem kezdte túl jól a szezont, hiszen előbb a Győrtől kapott ki 42-21 arányban, majd a szintén újonc Újbuda is felülmúlta, méghozzá 32-27-re. A vendégeknél több volt dunaújvárosi játékos is szerepel, ám a hazai remények szerint ők ezúttal sem örülhetnek majd a találkozót követően. Kiss Szilárd együtteséből továbbra is hiányzik majd Jókai Nóra, valamint Takács Fruzsina, így várhatóan azzal a csapattal vág neki a szombat este hat órakor kezdődő mérkőzésnek, mellyel a Siófok elleni győzelemből, illetve a Győr elleni szoros vereségből is kivette a részét.

Forrás: www.dunaujvaros.com



SYMA Váci NKSE - Veszprém Barabás KC
18.00, Váci Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Natkai Norbert, Szalay Zoltán

A Fradi elleni vereséget követően szombaton Vácon lép pályára a Veszprém Barabás KC. Két meccset követően pont nélkül áll Gyurka János hölgykoszorúja a honi élvonalban, a csapat azonban előbb a Debrecen ellen idegenben, majd hazai pályán a Fradi ellen is bizonyította, hogy a mérkőzések jelentős részében partiban tud lenni a rutinosabb, esélyesebb ellenfelekkel szemben is.

A sorsolás szeszélyének köszönhetően ismét erős ellenfélhez, a tabellát két fordulót követően vezető Váchoz látogatnak a bakonyi hölgyek. Az egykori szövetségi kapitány, Németh András által irányított Tóth Tímeát, Herr Orsolyát és Tápai Szabinát is soraiban tudó együttes ellen ismét a legjobbját kell nyújtani a VBKC-nak, hogy esélye legyen a szoros eredmény elérésére.

Veszeli Judit
Az összecsapás Veszeli Judit számára külön motivációt jelenthet, hiszen a veszprémi „gólzsák” összesen hét esztendőt töltött a Duna-parti alakulatnál:

"A vártnál talán jobban sikerült az első meccsünk a Debrecen ellen, pontszerzési esélyeink is voltak, de sajnos a végjátékot elrontottuk. Túl sokat hibáztunk, így csak egy szoros eredményre futotta, amit így utólag nagyon sajnál mindenki" – tekintett vissza a bajnoki nyitányra a Gyurka-csapat előző idénybeli gólkirálya. "A Fradi elleni meccset nagyon szerettük volna hazai pályán megnyerni. Itt is voltak jó és gyengébb periódusaink, az első játékrész második felét azonban nagyon elszúrtuk. Produkáltunk egy 0-6-os szériát, amely nem fért bele a mérkőzésbe. A bajnokságban azonban még sok ilyen éles meccsünk lesz, ezért hatvan percen keresztül kell odafigyelnünk" – figyelmeztetett Veszeli, majd rátért a szombati ellenfélre:

"Mindent megteszünk annak érdekében, hogy jó meccset játsszunk. Tudjuk, hogy ez nagyon nehéz lesz, hiszen a Vác - főként hazai pályáján - keményen védekező, nagyon erős ellenfél. Hét évet játszottam összesen Vácon, tavaly óta azonban a Veszprém játékosa vagyok. Szép emlékeket őrzök onnan, annak ellenére, hogy az elválásunk nem zajlott szépen, hiszen a mai napig tartoznak nekem, de nem megyek rossz szájízzel hozzájuk."

Gyurka János
A Veszprém vezetőedzője, Gyurka János így vélekedett a szombati meccsel kapcsolatban: "Fejben fel kell dolgoznunk a Ferencváros elleni vereséget ahhoz, hogy előrébb tudjunk lépni, ezt megbeszéltük a lányokkal. A lányok hozzáállása és egy-két egyéni teljesítmény mindenképpen dicsérhető, idegenben nem léphet fel a legutóbbi mérkőzéshez hasonló tízperces üzemzavar. A Vác fegyelmezetten, jól védekezik, Tóth és Uhráková mögött egy kiváló kapus, Herr Orsolya áll, rájuk épül a csapat. A kemény védekezésből agresszívan indítanak, Temes, Tóth és Uhráková jól megtervezett programkézilabdát játszik. Sok múlik majd azon, hogy ezt a háromszöget mennyire tudjuk kikapcsolni, és a gyors visszarendeződéssel meg tudjuk-e szűrni a könnyű gólokat. Támadásvezetésben nagyon türelmesnek kell lennünk – mondta a mester.

Forrás: www.vehir.hu és www.veszprembarabaskc.hu



Újbuda TC - ÉTV-Érdi VSE
18.00, Budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnok
Játékvezetők: Medve Róbert, Nagy László

Fotó: Lendvai Róbert
A találkozó több érdekességgel is szolgál, hiszen a két feljutó csapat, a két szomszédvár összecsapásán két volt újbudai játékos is pályára lép az érdi csapatban. A nyáron már játszott egymás ellen felkészülési mérkőzést a két együttes, és akkor, az alapozás közben egy nem egészen reális eredmény született az Érd javára. Bár Szabó Edina edző kitűnően ötvözi a tapasztalt, rutinos játékosokat a fiatal tehetségekkel, de az újbudaiak is nagy elszántsággal készülnek a találkozóra, és talán hasznos is volt számukra a nyári meccs tapasztalata. A hazaiaknál Kosik Adél sérülése, kiesése nagyban befolyásolja a csapat további szereplését, de igyekeznek őt minden téren pótolni.

Egy csapatnyi játékos az újbudai érkezők oldalán: Szabó és Albert (FTC), Kiss és Bodó (Hunnia), Sipeki és Bagócsi (Vác), Hostyánszky (Spartacus), Tamás (Kiskunhalas) és Németh választotta a XI. kerületieket. Két kulcsjátékosát is elveszítette ezzel szemben a pesti klub: Burai és Janurik is arrébb költözött a 70-es úton, de nem túl messzire, csak Érdig. Drávai csak kölcsönben szerepelt náluk, most Békéscsabán pattogtatja a labdát, míg Székely ennél sokkal messzebb, Norvégiába távozott.

Szabó Edina hatalmas energiával, erővel és lelkesedéssel készíti fel az érdi lányokat. A másodosztályban egyik csapat sem találkozott ilyen terheléssel, kérdés, hogy a szombat-szerda ritmus melyikükből vesz ki többet. A záróakkordja ennek a négy fordulónak egy igazi rangadó, az Érd jövő szerdai veszprémi vendégszereplése lesz, de ezzel a csapat majd csak a budaörsi fellépése után foglalkozik.

Forrás: www.ujbuda-tc.hu és www.etvkezilabda.hu



A forduló vasárnapi mérkőzésén:
17.15 FTC - Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE
Főtáv FTC Kézilabda Aréna
Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs
ÉLŐben: SportKlub


További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi