Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Hat bajnokit rendeznek szerdán

2010. szeptember 8. 8:47

Mind a tizenkét elsőosztályú csapat pályára lép szerdán az NB I. második fordulójában. A nap slágermeccsének kétségkívül a Békéscsaba - Debrecen rangadó ígérkezik, amelyet a SportKlub is élőben közvetít.

Hamarosan eldől, lesz-e okuk örömre a békéscsabai lányoknak
Hamarosan eldől, lesz-e okuk örömre a békéscsabai lányoknak
NB I., 2. forduló

Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE - DVSC-KORVEX
18.45, Békéscsabai Városi Sportcsarnok
Vezeti: Dobrovits Csaba, Tájok Péter Dr.
ÉLŐben: SportKlub

Mátéfi Eszter, a lila-fehérek vezetőedzője így fogalmazott a találkozó esélyeiről: "A nyáron megerősödött Alcoa otthonában súlyos vereséget szenvedtünk szombaton a bajnoki nyitányon. Már vasárnap leültünk a lányokkal, és megbeszéltük a székesfehérvári mérkőzésen történteket. Hétfő óta már csak a Debrecen elleni találkozóra készül a csapat. Biztos vagyok benne, hogy szerdán a Loki ellen egy teljesen más szellemű békéscsabai együttes lép pályára. Javítanunk kell a védekezésen és a kapusteljesítményen. Azon dolgoztunk az edzéseken, hogy kijavítsuk azokat a hibákat, amelyeket elkövettünk az Alcoa ellen. A sport arról szól, hogy a jobbtól ki lehet kapni, de szív és lélek nélkül nem lehet játszani.

A Debrecent jól ismerjük, amelyben válogatott kézilabdázók egész sora szerepel. A vendégeknek két teljesen azonos játékerővel rendelkező sora van, míg nálunk rövidebb a kispad. Ennek ellenére hazai pályán mindent megteszünk azért, hogy jó mérkőzést játsszunk a vendégekkel. Nagy taktikai csatára és küzdelemre számítok, amelyben szeretnénk nyerni. Biztos vagyok, hogy a nyár folyamán elvégzett munkának meglesz az eredménye. Az újoncok beépítése még nem megy zökkenőmentesen, de azon dolgozunk, hogy ez minél előbb sikerüljön."

"Ez a párosítás már legalább húsz éve rangadónak számít, még akkor is kiemelt fontossággal bír a derbi, ha éppen nem ugyanazokért a célokért küzdenek a felek. Ám az utóbbi években közel azonos játékerőt képviselt a két gárda, így mindenképpen még fontosabb összecsapásokat hozott a rangadó" – nyilatkozta Köstner Vilmos, a debreceniek mestere.

A Loki szakvezetője meglepetésnek tartotta, hogy a viharsarki együttes a bajnoki nyitányon 38–31-es vereséget szenvedett Székesfehérváron: "Nem volt papírforma eredmény, a gólkülönbség is meglepő, de az még nagyobb szenzáció, hogy a Békéscsaba 38 gólt kapott, ilyen nem nagyon fordult elő velük az utóbbi években. Mindezek ellenére egy bajnoki nyitány nem lehet mérvadó az egész bajnokságot figyelembe véve, sőt, biztos vagyok benne, hogy már most, ellenünk sokkal acélosabb, elszántabb lesz Mátéfi Eszter alakulata" – vélekedett Köstner, aki egyből kitért arra is, hogy a DVSC-től is több kell attól, mint amit a Veszprém ellen nyújtott a csapat.

"Bár nem volt gyenge produkció, amit a bajnoki debütáláson mutattunk, de ha győzni akarunk Csabán, sokkal jobb teljesítményt kell nyújtanunk. Visszanézve a meccsünket azt tapasztaltam, hogy a találkozó első félidejében a támadójáték átlag feletti volt mindkét oldalon, majd a szünet után összeállt a védekezésünk, és a kapunkban Kiss Éva bravúrokat mutatott be, ennek tulajdonítható a sikerünk. Nagy volt a csapaton belül az izgalom, a bizonyítási vágytól túlfűtött volt az alakulat. Azt szeretném elérni szerdára, hogy nyugodtabb játékosok legyenek a pályán, akik csapatban gondolkoznak, s nem egyéni akciókat erőltetnek. Természetesen a győzelemmel lennék elégedett, amit csakis taktikus játékkal érhetünk el" - tette hozzá a szakvezető.

A 18.45-kor kezdődő Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE - DVSC-KORVEX összecsapást a Hajdú Online (www.haon.hu) és a SportKlub is élőben közvetíti.

Forrás: www.beol.hu és www.haon.hu



Siófok KC - Alcoa FKC RightPhone
18.00,Siófok, Beszédes J. Ált. Isk.
Vezeti: Bóna Szabolcs, Miskei Balázs

A nyitófordulóban kapott óriási pofont követően rövid időn belül ismételten pályára lép a Siófok KC, amely szerda este komoly feladat előtt áll, amikor is az Alcoa Fehérvár együttese érkezik a Balaton partjára.

"A játékosok komoly vizsgafeladat előtt állnak, ugyanis otthon fogadják az Alcoa együttesét, és saját közönségünk előtt bizonyíthatják, hogy ennél többre képesek, és igazi sportemberként képesek felállni a padlóról egy ilyen vereség után" - mondta Imre Vilmos a Dunaújvárosi NKKSE elleni találkozót követően. Nos, a lányoknak a vizsgára való felkészülésre nem volt sok idejük, hiszen a sokkos vereséget követő negyedik napon ismételten élesben mennek a dolgok, amikor is újabb szomszédvári rangadón lépnek pályára Szalai Babették.

Ha a papírt vesszük figyelembe, akkor kijelenthető, hogy a pénteki ellenfélnél nehezebbel találkozik a Siófok KC, amely a nyáron alaposan beleerősítő Alcoa FKC RightPhone alakulatát fogadja. A szomszédvári rivális az "uborkaszezonban" szerződtette Ana Amorim Taleskát, illetve az ukrán válogatott Olha Vascsukot egyaránt, s e két játékossal nem kis mértékben nőttek Mihály Attila variációs lehetőségei. Emellett pedig hosszabb sérülést követően gólparádéval tért vissza a pályára Kristina Triscsuk, s nem szabad megfeledkezni a szintén nagyon góltermékeny Tilinger Tamaráról, valamint a válogatott szélsőről, Vincze Melindáról sem, tehát finoman fogalmazva sem várható egy könnyebbnek mondható hatvan perc. Ugyanakkor hozzátartozik, hogy a fehérváriakat egy érzékeny veszteség is érte, hiszen távozott Laima Bernataviciute, aki Spanyolországba szerződött, ám úgy tűnik, hogy a szerdai ellenfél tökéletesen meg tudja oldani a litván játékos pótlását.

A fehérvári lányok nagyon bekezdtek az első fordulóban, melyben talán - talán kisebb - nagyobb meglepetésre hazai pályán fektették két vállra a Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE csapatát, igencsak magabiztosan (38-31). Mihály Attila, a látogatók mestere elmondta, lányai nagyon jól teljesítettek, mindvégig maximálisan koncentráltak, s szinte mindig tökéletes megoldásokat választottak, így sikerült megszerezniük a két pontot.

Ha az első fordulóban tapasztaltakra alapozunk, akkor elmondható, hogy toronymagasan a fehérváriak a szerdai bajnoki esélyesei, ám ez az állítás mégsem jelenthető ki biztosra, hiszen a siófoki lányok biztosan felszívják magukat, s hazai környezetben dupla annyi energiával harcolnak majd a győzelemért, hiszen a Dunaújvárosban látottak miatt van törleszteni valójuk a "cápalányoknak" a lelkes SKC-szimpatizánsok felé.

Forrás: www.siofokkc.hu



Veszprém Barabás KC - FTC
18.00, Veszprém Aréna
Vezeti: Bacs József, Bán Tamás

A debreceni szezonkezdet után hazai közönség előtt is bemutatkozik a Veszprém Barabás KC a dobogóesélyes Ferencváros ellen.

Mindjárt a bajnokság elején nyolc nap alatt három mérkőzést kell lejátszania a Barabás-lányoknak. Szombaton Debrecenben vendégszerepelt a csapat, és kis híján meglepetést okozott. Végig szoros, kiélezett mérkőzésen csak a hajrában tudta eldönteni az összecsapás sorsát a tavalyi bajnokság ezüstérmese.

A második feladat sem egyszerű, hiszen a magyar válogatott gerincét adó Ferencváros együttese látogat a Veszprém Arénába. A felkészülés során kétszer is találkozott egymással a két együttes. A Fradi otthonában a frissen formálódó veszprémi csapat tízgólos vereséget szenvedett (26-36), majd egy héttel később már egy szorosabb mérkőzést sikerült játszani (31-34).

A felkészülési mérkőzések eredményéből természetesen nem érdemes kiindulni, de a debreceni találkozó bizalomra adhat okot a veszprémieknek a fővárosiak ellen.

"Úgy gondolom, hogy megfelelően felkészültünk a sorozatterhelésre, érezhető a lányokon az öntudatosság, a bizonyítási vágy. Ha reálisan nézzük, nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, a Ferencvárosnak öt válogatott játékosa is van, de a debreceni teljesítményünkből tudunk meríteni. Mindenképpen a védekezésünkből kell kiindulni, sokat kell faultolni, és figyelnünk kell a Fradi gyors keresztmozgásaira. A felkészülési mérkőzéseken tapasztaltuk, hogy az ellenfél játékosai nagyon gyorsan indulnak, és a második hullámban jól hozzák fel a labdát. Támadásban türelemre, és az átlövők agresszivitására van szükségünk. Jó a hangulat a csapatnál, a lányok hozzáállásával sincs probléma. Szükségünk lesz viszont a hetedik játékosunkra, a közönségre, akik, bízom benne, hogy belelovalják a játékosokat a küzdelembe" - mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

A Ferencváros trénere, Elek Gábor így fogalmazott a találkozó előtt: "Minden energiánkkal a Veszprém ellen készülünk, aki ellen nagyon nehéz meccsre számítok. Jelentősen megerősödtek, nagyon jól összerakott és felkészített csapat benyomását keltették bennem a felkészülés során - ezt bizonyították is Debrecenben. Úgy érzem, most már túl vagyunk a kezdéskor tapasztalt nehézségeken. Mindenki tudta, hogy egy újonccal fogunk játszani, s azt is, hogy jelentősen megerősödtünk. Ezért mindenki bizonyítani szeretett volna, ami sajnos görcsösségben nyilvánult meg. A védekezésünknek és a helyzet kihasználásunknak jelentősen fel kell javulnia ahhoz, hogy győztesen hagyhassuk el a játékteret. A siker érdekében feltétlenül meg kell akadályoznunk, hogy az átlövőik közel kerüljenek a kapunkhoz, s a gyors középkezdésekre is fel kell készülnünk, valamint a visszarendeződésünkre is nagy hangsúlyt kell fektetnünk. Bari Nagy Regina kivételével mindenki egészséges a csapatból, a helyét Hornyák Anett fogja elfoglalni."

Forrás: www.hajraveszprem.hu és www.ftckezilabda.hu



ÉTV-Érdi VSE - SYMA Váci NKSE
18.00, Érd, Batthyányi Általános Iskola
Vezeti: Kékes Csaba, Kékes Pál

Az Érd trénere, Szabó Edina kiemelte, egyszer lehet jól játszani, de kétszer nagyon nehéz. Pedig a hazai csapat most erre készül. Az a Vác érkezik hozzájuk, amely ellen nagyon nem ment a csapatnak a másfél héttel ezelőtti felkészülési mérkőzésen. Akkor a válogatottjai nélkül is könnyedén nyert a szerdai ellenfél, most tehát még ennél is nehezebb dolga lesz az Érdnek. Ráadásul vezetőedzőjük szerint az első két fordulóból a Vác a nehezebb ellenfél. Mindenesetre Vácon az érdiek védelme teljesen szétesett. Túl sok következtetést a Vác első fordulóbeli meccséből nem vonhatunk, hiszen több mint húsz góllal verték otthon az Újbuda TC csapatát. Könnyed siker bemutatkozásként, ez mindig jót tesz a remegő kezeknek. A hazaiaknál kérdéses a csapat húzóemberének, Wolf Alexandrának a játéka.

Forrás: www.etvkezilabda.hu



Újbuda TC - UKSE Szekszárd
18.00, Budaörs, Városi Uszoda és Sportcsarnok
Vezeti: Bujdosó Zoltán, Tomecskó Tamás

Kopecz Barbara Fotó: heraklesz.hu
Az UKSE vezetése Kovács Jenő vezetőedzővel egyetértésben, korábban többször is hangsúlyozta, nem lehet más a cél az első évben, mint a biztos bennmaradás. Ennek megfelelően győzelemre törnek az Újbuda TC ellen. A siker érdekében rohamgyorsasággal intézték el a sokszoros ifjúsági válogatott nagy reménységű, de sérülését követően pályafutásában kissé megbicsakló Kopecz Barbara igazolását, és a heti munka is ennek megfelelően zajlott. A csütörtöki mérkőzést követően megállapodtak a vezetők, így Varga Jenő ügyvezető Győrben járt, ahol Vanyus Attilával, az ETO elnökével aláírták a szükséges dokumentumokat. Az egyesület vezetői remélik, hogy ezzel a helyes irányba kerül Kopecz pályafutása, akinek a szekszárdi NB I-es szereplése nagy lehetőség az elmúlt hónapok kálváriáját követően. Miután a játékos orvosi vizsgálata is jó eredménnyel végződött, az MKSZ-ben pont kerülhet az ügy végére, és este a vezetőedző csapatba állíthatja az irányító-átlövőt.

Forrás: www.ukse.hu



Győri Audi ETO KC - Dunaújvárosi NKKSE
18.00, Győr, Magvassy Mihály sportcsarnok
Vezeti: Natkai Norbert, Szalay Zoltán
ÉLŐben: www.cunder.hu

Kiválóan kezdte a bajnokságot a DNKKSE nőikézilabda-csapata, mely a vártnál is sokkal magabiztosabban, 38-22 arányban győzte le a Siófok gárdáját a nyitófordulóban. Ezúttal viszont sokkal nehezebb találkozó vár Kiss Szilárdra és együttesére, mely este hat órától a bajnoki címvédő Győr otthonában húz újra meccsszerelést. A találkozó esélyesének egyértelműen a válogatottak sorát felvonultató ETO számít, mely a Szekszárd elleni kiütéses, 42-21-es győzelemmel indította az új szezont, s ma is sima győzelemre készül. Ehhez persze nyilván lesz egy-két szava az újvárosiaknak is, akik bizonyára ezúttal is mindent megtesznek majd azért, hogy megnehezítsék vetélytársuk helyzetét, ám a papírforma azért egyértelműen a Rába-parti zöld-fehérek mellett szól.

A bajnoki címvédő ugyanis tovább erősödött a tavalyi szezon óta, s ezt a közelmúltban megrendezett Kulcsár Anita Emléktornán is tapasztalhattuk, ahol magyar válogatottjait nélkülözve is nyerni tudott az ETO gárdája, többek közt az újvárosiakat is simán legyőzve, igaz azon a találkozón jórészt fiatalok léptek pályára. Mint azt Kiss Szilárd vezetőedző elárulta, hogy hiába a győriek a találkozó toronymagas esélyesei, szeretnének jó mérkőzést játszani a bajnokkal, ezért azt reméli, hogy csapata minden pályára lépő játékosa motiváltan, a lehető legjobb eredmény elérésének céljával veti magát a mérkőzésbe, melyen a térdműtétje után lassan visszatérő Jókai Nórán kívül mindenkire számíthat a csapat vezetőedzője.

Forrás: www.dunaujvaros.com

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi