DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYagQcYs' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Bemutatkozik Horvátország | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bemutatkozik Horvátország

2010. augusztus 28. 1:02 © handball.hu

Két Eb-résztvevő mérkőzésével zárul a Telenor Kupa szombat este. A horvátok új kapitánya aranyérmes lett a tavalyi ifjúsági vb-n a férfi válogatottal. A 18 órakor kezdődő mérkőzést a SportKlub élőben közvetíti.

Bemutatkozik Horvátország
Zdravko Zovkót június közepén távolította el a horvát szövetség szövetségi kapitányi posztjáról. Helyét Vladimir Canjuga vette át, aki 2009-ben világbajnoki aranyéremig juttatta a férfi ifjúsági válogatottat. A szakember nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy férfi utánpótlás területe után most a női felnőtt válogatott élére került, és azt ígérte, hogy folytatja kollégája megkezdett munkáját. Meccsről meccsre járja majd az országot, hogy folyamatosan követhesse a válogatott játékosok munkáját. Elsődleges célja az, hogy a decemberi Európa-bajnokságon a macedóniai hatodik helynél előrébb végezzenek, később pedig szeretnének kijutni a 2012-es olimpiára is. A kapitány hosszú távú tervei közt az is szerepel, hogy érmet szerezzenek valamelyik világversenyen.

A horvátok legjobb eredménye világbajnokságon kilencedik hely (2007, Franciaország), valamint Európa-bajnokságon ötödik hely (1994, Németország). A 2008-as Eb-n a hatodik lett a válogatott, ám a kínai világbajnokságra a franciák ellen nem jutottak ki.

A mieink tizenhárom alkalommal játszottak a horvátok ellen. A húsz mérkőzésen tizenháromszor nyertek a magyarok, hat horvát győzelem és egy döntetlen eredmény született. Legutóbb 2008 novemberében három góllal nyertek a magyar lányok a szombathelyi Pannon Kupán.

A magyarok mai ellenfele a Podravka csapatára épül. A horvát bajnok tíz játékost ad a válogatottnak, köztük a két kapust, Jelčićet és Žderićet, valamint Zebićet, Pušićot, Gaćét, Milanović-Litrét, Tatarit és Kožnjakot. Három debütáló is helyet kapott Canjuga csapatában. A kapus Dubravka Bukovina, aki 2007-ben arany-, 2009-ben pedig bronzérmet nyert a strandkézilabda-Eb-n, a balátlövő Anita Poljak és a jobbszélső Anita Vuković.




Telenor Kupa, 3. forduló

16.00 MacedóniaTörökország
18.00 MagyarországHorvátország
Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidőcsarnok
TV: SportKlub


A Telenor Kupa állása
1.Magyarország Magyarország220068-36324 pont
2.Horvátország Horvátország220074-46284 pont
3.Észak-Macedónia Macedónia200241-70-290 pont
4.Törökország Törökország200241-72-310 pont


Szárnyaló játékkal győzelem
Megérdemelt horvát diadal
Bemutatkozik Macedónia
Lehengerlő győzelem a mieinknél
Plusz tizenöt a horvátoknak
Mátéfi: "Soha senkit nem szabad lebecsülni"
Bemutatkozik Törökország
Jótékonysági árverés az árvízkárosultakért
Mátéfi: Sopronyit megéri kipróbálni
A válogatott kerete a Telenor Kupára
Augusztus végén Telenor Kupa


© handball.hu

További hírek