DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYTvcSzd' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Bemutatkozik Macedónia | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bemutatkozik Macedónia

2010. augusztus 27. 2:20 © handball.hu

Az idei Európa-bajnokságra nem jutott ki a macedón válogatott, így az elkövetkező időszakban már a következő évi vb-re készül a magyarok pénteki ellenfele. A Telenor Kupa második napjának magyar mérkőzését élőben közvetíti a SportKlub csatorna.

Bemutatkozik Macedónia
A magyar válogatott Macedónia elleni mérlege pozitív. Az eddigi öt mérkőzést mind megnyerte válogatottunk, legutóbb 2008 novemberében kilencgólos magyar győzelem született a szombathelyi Pannon Kupán.

A magyarok mai ellenfele a 2008-as, hazai rendezésű Európa-bajnokság óta nem szerepelt világversenyen. A megszerzett hetedik hely után a szövetségi kapitány, Vladimir Gligorov nem sokáig ült a kispadon. Már tavaly június elején, közvetlen az Ausztria elleni világbajnoki selejtező előtt lemondott posztjáról. Helyét Josko Petkovics vette át, ám vele sem sikerült kijutni a kínai vb-re. Az ezt követő hat Európa-bajnoki selejtező során hat pontot szerzett és csak a harmadik helyen zárta a 7. csoport küzdelmeit az együttes, így az is kérdés, hogy Petkovics marad-e, vagy egy új kapitánnyal vág neki a decemberben megrendezendő vb-kvalifikációnak Macedónia válogatottja.

A mostani Telenor Kupára a macedón bajnok, a ZsRK Metalurg utazott el Macedónia zászlaja alatt. Az elmúlt héten egy romániai tornán vettek részt, ahol a Déva (Cetate Devatrans) csapata ellen 34-34-es döntetlent értek el, a Bukarest 35-28-ra, a Resicabánya (Universitatea Reşiţa) pedig 26-25-re verte a macedón aranyérmest. A torna után egy újabb felkészülési mérkőzésen a Temesvár (Universitatea Timişoara) együttesét verték 41-24-re. A csapat elutazása előtt Krszto Petrusevszki edző azt nyilatkozta, hogy ezek a tornák jól szolgálják a felkészülésüket, és bízott abban, hogy minden játékosa a lehető legtöbbet adja ki magából.

A szkopjei csapat a tavalyi szezonban bekerült a Challenge-kupa elődöntőjébe, ahol azonban a német Buxtehude állította meg 52-50-es összesített gólkülönbséggel. Idén hazai pályán vívhatja ki a BL-indulás jogát a második selejtezőkörben, ellenfelei a Kolozsvári U Jolidon, a Byåsen és az első kör győztese lesz. Ezekre a mérkőzésekre szeptember 17-19. között kerül sor Szkopjéban.

A Telenor Kupa állása
1.Magyarország Magyarország110035-17182 pont
2.Horvátország Horvátország110037-22152 pont
3.Észak-Macedónia Macedónia100122-37-150 pont
4.Törökország Törökország100117-35-180 pont



Telenor Kupa, 2. forduló

16.45 TörökországHorvátország
18.45 MagyarországMacedónia
Fehérgyarmat, Városi Sportcsarnok
TV: SportKlub


Lehengerlő győzelem a mieinknél
Plusz tizenöt a horvátoknak
Mátéfi: "Soha senkit nem szabad lebecsülni"
Bemutatkozik Törökország
Jótékonysági árverés az árvízkárosultakért
Mátéfi: Sopronyit megéri kipróbálni
A válogatott kerete a Telenor Kupára
Augusztus végén Telenor Kupa

© handball.hu

További hírek