DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYDpkWkW' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Nyíregyházán került a pont az i-re | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Nyíregyházán került a pont az i-re

2010. május 30. 10:42 © handball.hu

A magyar válogatott Nyíregyházán Azerbajdzsán ellen búcsúzott az Eb-selejtezőktől. Kilencgólos győzelemmel, és így százszázalékos teljesítménnyel zárult nemzeti együttesünknek ez a hatmeccses sorozat.

Nyíregyházán került a pont az i-re
Eb-selejtező, 2. csoport, 6. forduló
Magyarország
35 (19)
Azerbajdzsán
26 (12)
Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidő Csarnok, 800 néző
Játékvezetők: Päivi Mitrunen, Peter Sundell (finnek)
Szamoránsky
Szucsánszki
Bódi
Vérten
Tomori
Görbicz
Bulath
Vincze
Kovacsicz
Kovacsics
Tilinger
4
5(3)
4
4
4
4(2)
3
2
2
2
1
Tankackaja
Abbaszova
Hametova
Hamidova
Csikajeva
Peche
Zaporozsec
Gaszimova
Naszragyinova
7
1
4
1
3
3
2
4(2)
1
Hétméteresek: 5/5 Hétméteresek: 5/2
Kiállítások: 2 perc Kiállítások: 12 perc

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány Szabó Valériát és Temes Bernadettet nem nevezte a találkozóra.

Nem kellett sokat várni a találkozó első találatára, hiszen Szamoránsky az első helyzetünket rögtön gólra váltotta. Csapatunk a terveknek megfelelően nyitott védekezéssel kezdett, Herr pedig az azeriek első büntetőjét kapásból hárította. A védekezés úgy tűnt, rajtunk is kifogott: a 11. percbe 5-5-re egyenlített az ellenfél, majd Hametova második góljával átvette a vezetést (5-6). Vérten duplájával újra fordult a kocka, ami után egy lerohanással újra ő talált be (14. perc: 8-6). Tankackaja gyors két egymás utánijával megint egálra állt a meccs.

Azerbajdzsán az eddigi selejtezős mérkőzésekhez képest nagyon felszívta magát a búcsúmeccsre, és nem várt nehézséget okozott együttesünknek. Tizenkilenc percnyi játékot követően már hat játékos tudta bevenni Herr kapuját. Ekkor, 11-10-nél Mátéfi Eszter időt kért, és kapust cserélt. Ahogy Herr az első, úgy Pastrovics a második azeri hétméterest fogta. Görbicz is nekilátott a gólok számának szaporításának, így 14-10-es állásnál már Sabanova edzőnő is kikérte idejét. Sok rendet nem tudott tenni a fejekben, hiszen a 26. perc végére már hétre nőtt a magyar előny (17-10), ráadásul kettős emberhátrányban is kellett támadniuk. Egyedül Szalamaha kapusra lehetett számítani. A Szamoránskyt váltó Balogh pályára lépése után azonnal kapura tört, és büntetőt harcolt ki. Bódi negyedik találatával kilenccel vezetett a csapatunk (19-10), a félidőben pedig 19-12-vel mentek pihenni a csapatok.

Szélsőcserékkel indult a második játékrész, Vincze rögtön góllal köszönt be. Tankackajáéknak jót tett a szünet, ahonnan visszatérve az első tíz percet 5-6-ra hozták (24-18). A félidő közepére nyolcgólos előnnyel dolgoztunk (27-19), majd a vendégek kénytelenek voltak elszenvedni hatodik kétperces kiállításukat, miközben ebben nekünk még nem volt részünk. Szucsánszki – csakúgy, mint Pilzenben, - ezúttal is biztosan lőtte a büntetőinket. A 47. perc végére tízre nőtt a magyar fór (29-19), és ettől érthetően a mieink kedve nőtt tovább. Pastrovicsra lehetett számítani, és Tomori is lassacskán szépen javította lövési statisztikáját.

Az utolsó tíz percre Tilinger is lehetőséget kapott a szövetségi kapitányunktól, így első ízben léphetett pályára a címeres mezben. A debütálás furcsán sikerült, hiszen hamarosan két percre a kispadra küldte a finn bírópáros. Gaszimova magára talált, és két büntetőt és egy akciógólt lőtt sorozatban (53. perc: 31-23). Tilinger találatával újfent tíz lett közte (33-23). Azerbajdzsán egyértelműen a selejtezőt legjobb mérkőzésével búcsúzott a kvalifikációs szériától, ám így is jó nagy hátránnyal fejezte be ezt a hatvan percet. Pastrovics még egy büntető-hárítással pecsételte meg a magyarok százszázalékos selejtezős teljesítményét. Végeredmény: 35-26.

A mai napon véglegesedik a decemberi Európa-bajnokság mezőnye. Válogatottunkon és Spanyolországon kívül Franciaország és Németország nemzeti együttesének van esélye még arra, hogy az összes mérkőzést megnyerve, százszázalékos teljesítménnyel jusson ki a kontinenstornára. Lányaink csoportelsőként zárták a selejtezőt, így kedvezőbb kalapból várhatják a jövő heti Eb-csoportsorsolást.

A sorsolásra június 5-én Odensében kerül sor, a Dánia - Norvégia barátságos mérkőzés keretében, melyet a Dán Kézilabda Szövetség fennállásának 75. évfordulója kapcsán játszik egymással a két rendező ország.

Eb-selejtező, 2. csoport
1.Magyarország Magyarország *6600174-1344012 pont
2.Svédország Svédország5302136-103336 pont
3.Csehország Csehország5203127-12704 pont
4.Azerbajdzsán Azerbajdzsán6006114-187-730 pont
* Magyarország már biztos résztvevője az Eb-nek.

Bemutatkozik Azerbajdzsán
"Az Eb-n ott lehetünk a világ élvonalában"
A véghajrá előtt Európa
Újabb lépés a 100%-os selejtező felé


© handball.hu

További hírek