Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

„Elsősorban magunkon kell segítenünk”

2010. április 10. 14:05 © handball.hu

A ProSportban megjelent cikkekből ollózva újabb háttérinformációkhoz juthattok az ETO - Oltchim BL-elődöntőről. Összefoglalónkban Radu Voina vezetőedző mellett az egykori győri közönségkedvenc Simona Gogârlă is megszólal.

„Elsősorban magunkon kell segítenünk”
- Többször játszottak a Győrrel ebben a szezonban. Számít meglepetésekre?
Radu Voina: Most egy teljesen más jellegű küzdelmet láthatunk majd, mint a csoportmeccsek során. Mindkét oldalon nagy a nyomás, és mindkét csapat tovább akar jutni. Reméljük, hogy a szerencse is velünk lesz, de elsősorban magunkon kell segítenünk. Először is egy jó eredményt kell elérnünk Magyarországon, de előre vetítem, hogy egy esetleges idegenbeli győzelem sem jelent automatikus továbbjutást a számunkra.

- Mennyit számít a magyar közönség által gyakorolt nyomás?
Voina: A győri magyar közönség nagyon civilizált, és a csapatuknak szurkolnak. Ugyanolyan frenetikusak tudnak lenni, mint a mi szurkolóink, de mi ebből a pályán úgysem hallunk semmit. Ezen a szinten már ki kell tudni zárni, ha a szurkolók ellened kiabálnak, vagy épp neked szurkolnak.

- Az utazó keretbe csak két klasszikus szélső van. Ez egy szükségmegoldás?
Voina: Nem! Minden játékosnak meg kell tudni oldani azt a feladatot, amit kap, még akkor is, ha nem az igazi posztján játszik. A szezon elején nagyon jól el voltunk látva széleken, mondhatjuk, az volt a legbiztosabb posztunk, de az élet néha visszatérít a valóság talajára.

- Visszatér Görbicz. Ez egy nagy előny a Győrnek?
Voina: Ilyen az élet. Görbicz jelenléte jelenthet pluszt is, mínuszt is a magyar csapatnak, Végül úgyis csak hat játékos lesz a pályán, de engem nem érdekel a magyar csapat, csak a miénk. Mindenki azt mondja, hogy egy nagyon erős csapatunk van, akitől mindenkinek lehet félnivalója, de ezt be is kell bizonyítanunk.

- Álmodott valamit ezelőtt a mérkőzés előtt?
Voina: Egyfolytában kézilabdáról álmodom, mindenféle csatákról, de babonából nem szoktam róla beszélni.

- Tudja, hogy csak egy lépés választja el Önöket attól, hogy bekerüljenek az Oltchim -történelembe?
Voina: Személy szerint már mindent elértem, nincs szükségem semmire. Játékosként nyertem KEK-et. Legfeljebb a klub miatt, és ezek miatt a csodálatos játékosok miatt lesz ez egy különleges esemény.

- Elmondta a lányoknak, hogy mit jelent döntőt játszani?
Voina: Nem volt rá szükség. Nagyon jól tudják mindannyian, hogy mit jelent egy BL-döntőben szerepelni, elég nagy kézilabdás tapasztalattal rendelkeznek ehhez.

- Mit szokott mondani a játékosainak általában a szünetben?
Voina: Próbáljuk a dolgokat összeszedni, összerázni, idegesebb vagy nyugodtabb hangnemben, attól függ, hogyan zajlott az első félidő. Győrben például utoljára egy nagyon agresszív szünetünk volt, és ennek hatására sikerült felállni, csökkenteni a különbséget, és végül csoportelsőként végezni.

(A Radu Voinával készült interjú eredeti változata a www.prosport.ro oldalon olvasható).A www.prosport.ro "a csillagok háborújának" nevezi a holnapi meccset, főleg Cristina Neagu és Görbicz Anita pályára lépésének fényében. A két csapat hat alkalommal is összecsapott a közelmúltban, de érdekesség, hogy a két kiváló játékos sosem játszott még egymás ellen, különböző okok miatt.

Simona Gogârlă itt még az ETO színeiben
Simona Gogârlă, az egyetlen román kézilabdázó, aki Neaguval és Görbicz Anitával is játszott egy csapatban (előbbivel a Rulmentul Brassónál, utóbbival a Győri ETO-nál) így méltatta a két játékost:

"Teljesen különböző a játékstílusuk. A holnapi mérkőzésen mindkettőjük irigylésre méltó gólétvággyal fog pályára lépni. Cristina Neagu tizenkilenc gólt dobott két mérkőzésen az ukrán válogatottnak, míg Görbicz Anita egy sérülésből visszatérve a hét közepén hét góllal mutatkozott be a Békéscsaba elleni mérkőzésen a bajnokság rájátszásában. Mindketten nagyon ambiciózusak, Anita nagyon nagy tehetség, Cristina még a karrierje elején tart, de nagyon erős lövései vannak. Anita egy irányító, aki a csapatért játszik, a csapat pedig érte. Neagu nagyon jól lő kilenc méterről, de nagy szüksége van a csapata segítségére ahhoz, hogy jól teljesítsen. Különböző játékstílusuk ellenére a posztjaikon a világ legjobbjai között vannak. Két olyan kézilabdázóról van szó, akit csapattársként is és edzőként is szívesen látnék. Velük a csapatban a világ bármelyik klubja verhetetlen lehet".A www.prosport.ro román sportoldalon megjelent hír szerint az Oltchim Rm. Vâlcea egyik fontos játékosa, Adina Meirosu Fiera gyereket vár, jelenleg nyolchetes terhes. Ennek ellenére a huszonöt éves átlövő mégis nevezve lett a Győri Audi ETO KC elleni elődöntőre.

Sz. I.Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés

Győri Audi ETO KCCS Oltchim Rm. Vâlcea
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
április 11., vasárnap, 17.15
Vezeti: Nordine Lazaar, Laurent Reveret (franciák)
TV: Viasat3 – ÉLŐ
Internetes élő közvetítés: www.ehftv.com

Minden vagy semmi – Oltchim módra
"'Csapategységben felénk billen a mérleg"

© handball.hu
Írd meg a véleményed!

Írd meg a véleményed! Eddig 22 hozzászólás érkezett.

Ajánld a cikket másoknak!

Ajánld a cikket másoknak!

További hírek

2019. január 17. 7:38

Schatzl Nadine marad a Népligetben

2019. január 16. 18:59

Fradi-siker az MTK ellen

2019. január 15. 20:31

Szoros győri siker Kisvárdán

2019. január 15. 11:10

Kiss Éva sem vált klubot

2019. január 14. 14:42

Junior világbajnokkal erősít a Győr

2019. január 13. 18:53

Megmentette a két pontot a Csaba

2019. január 12. 19:58

Újabb két pont, gond nélkül

2019. január 12. 18:36

A Fradi nyert, a Kohász kikapott otthon

2019. január 11. 15:24

Újabb újvárosi hosszabbítások

2019. január 9. 19:06

Az esélyesebb csapatok nyertek

2019. január 9. 19:05

Kovacsics az év játékosa

2019. január 9. 8:09

Szucsánszki Zita babát vár

2019. január 8. 7:57

Leynaud marad a győri kapuban

2019. január 6. 17:39

Budaörsön győzött az Újváros

2019. január 5. 17:44

Két ponttal indult a Siófok

2019. január 5. 17:39

Folytatódott a bajnoki pontgyűjtés

2019. január 2. 19:01

Az ETO nyerte 2019 első rangadóját

2018. december 29. 18:08

Az ÉRD és a Vác győzött

2018. december 24. 7:22

Békés, szeretetteljes karácsonyt!

2018. december 20. 11:41

Amorim magyar állampolgár is lett