DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY2zrSj3' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Kecskeméten készülnek | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kecskeméten készülnek

2009. október 12. 10:38 © handball.hu

Cikkünkben megtalálhatjátok a Csehország és Azerbajdzsán elleni Eb-selejtezőre készülő válogatott tizenhat fős, szűkített keretét, mely hétfőn Kecskeméten kezdte meg a közös munkát.

Kecskeméten készülnek
A magyar nőikézilabda-válogatott tizenhat fős kerete hétfő reggeltől Kecskeméten készül, ahol csütörtökön lejátssza első európa-bajnoki selejtezőmérkőzését is Csehország legjobbjai ellen.

"Azok a győri sérültek - Hornyák Ágnes és Tomori Zsuzsi -, akik a Világkupára nem tudtak velünk tartani, a Debrecen ellen hála Istennek már pályára tudtak lépni, így újra helyet kapnak a keretben" - kezdte szavait Mátéfi Eszter szövetségi kapitány.

"Elsősorban a védekezést szeretném csütörtökig nagyon jól összerakni. Most már nagyjából rendelkezésemre állnak azok az emberek, akikre számítok, akik jelenleg a legjobb formában vannak, akikről úgy gondolom, hogy per pillanat a legjobbak. Egy olyan hatosfalas védelmet képzelek el, ami például a Világkupán kiválóan működött a franciák ellen. Tomori és Hornyák szerepe adott, hiszen már korábban is védekeztek ugyanazokban a pozíciókban" - tette hozzá.

handball.hu: A támadójáték fejlesztésére is marad időtök ebben a kicsit több mint három napban?
Mátéfi: Pár olyan játékelemet szeretnénk begyakorolni, amelyet már csütörtökön a csehek ellen szeretnék viszontlátni. Három-négy felállásra gondolok a hatos fal ellen, és ugyanennyire a nyitott védekezéssel szemben. Azért nem szeretnék egyelőre sokkal több mindent gyakoroltatni, mert akkor elapróznánk a lényeget, három-négy elemnek azonban könnyebb a fejlesztése ennyi idő alatt. A legfontosabb, hogy mindent precízen és pontosan hajtsunk végre.

handball.hu: Láthatunk esetleg új taktikai elemeket a csehek ellen?
Mátéfi: Vannak a klubokban is megszokott figurák, helycserés pozíciótartásos támadások. A saját csapatomban mindig az ellenfélhez mérten döntjük el, hogy mikor melyiket alkalmazzuk. Nagyon fontos például, hogy a beállók zárása ne csússzon el. Ha egy játékos az ehhez hasonló feladatokat nem tartja be, akkor a másik öt társa hiába próbál előkészíteni.

handball.hu: Mit tudunk csütörtöki ellenfelünkről, Csehországról?
Mátéfi: Kétszer is játszottak a szlovákokkal, akik ellen mindkét alkalommal döntetlent értek el. Úgy gondolom, hogy hasonló játékerőt és stílust is képviselnek, mint ők.

handball.hu: Szépen meneteltek klubcsapatoddal, az idén még veretlen Békéscsabával, így vélhetően igen jókedvűen érkezel a kecskeméti válogatott edzőtáborba...
Mátéfi: Nagyon jó érzés, hogy a Csabánál végzett munka ilyen sikeres és eredményes. Természetesen edzőként nekem is önbizalmat és magabiztosságot adnak az elért eredményeink, hiszen ezek azt igazolják, hogy a jó úton haladunk. Szeretném, ha rövid időn belül a nemzeti csapat tagjaival is ugyanolyan közös nevezőre jutnánk, mint itt, Békéscsabán, ahol már félszavakból is megértjük egymást.

A magyar válogatott Eb-selejtezőre készülő 16 fős kerete:
PASTROVICS Melinda (Alcoa FKC)
HERR Orsolya (Váci NKSE)
PÁLINGER Katalin (Győri Audi ETO KC)
ZÁCSIK Szandra (RK Krim Mercator [szlovén])
VÉRTEN Orsolya (Győri Audi ETO KC)
SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-RightPhone)
KOVACSICS Anikó (Győri Audi ETO KC)
VINCZE Melinda (Alcoa FKC)
BULATH Anita (DVSC-Aquaticum)
SZABÓ Valéria (DVSC-Aquaticum)
TÓTH Katalin (Mondi-Békéscsabai ENKSE)
TÓTH Tímea (Váci NKSE)
BÓDI Bernadett (Mondi-Békéscsabai ENKSE)
ORBÁN Adrienn (Győri Audi ETO KC)
HORNYÁK Ágnes (Győri Audi ETO KC)
TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO KC)

A Világkupán szereplő keretből tehát a sérüléssel bajlódó Kovacsicz Mónikán kívül Kiss Éva, Sopronyi Anett, Szűcs Gabriella és Triffa Ágnes nem tartott a többiekkel.

A selejtező programja:
Október 15. (csütörtök) 19.00 Magyarország - Csehország
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
tv: SportKlub 18.45

Október 18. (vasárnap) 14.00 Azerbajdzsán - Magyarország
Bakı, ABU Sportcsarnok
tv: SportKlub 14.00

Négyen is kikerültek a keretből
Kérdezd Mátéfi Esztert!

© handball.hu

További hírek