DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYY4JyBP' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Bajnoki start a svédeknél | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bajnoki start a svédeknél

2009. szeptember 18. 23:45 © handball.hu

Utolsóként az északi országok közül Svédországban is elkezdődött a bajnoki pontvadászat, amelyben tizenkét csapat küzd a helyezésekért. Az első fordulóban nem sok babér termett a hazai csapatoknak.

Harc Stockholmban Fotó: Molnár István
Harc Stockholmban
Fotó: Molnár István
A hat találkozóból négyszer a látogató csapat hagyta el győztesen a pályát. Összesen 3777 néző látta a mérkőzéseket, ez 630 néző/mérkőzés átlagnak felel meg. Legtöbben a dél-svéd rangadót látták Lund-ben, ahová 1238 néző látogatott ki a Lugi - Eslöv meccsre.

Kedden a tavalyi bajnok Sävehof Västeråsban nyert könnyen, ugyanezen a napon egy meglepetés-eredmény született, amely érdekessé tette a bajnokság kezdetét: a két göteborgi csapat összecsapásán az újonc Kärra nyert az esélyesebbnek tartott BK Heid ellen.

Csütörtökön a fiatal, stockholmi Skuru átgázolt az újonc Rimbo együttesén, 54-18-as győzelemmel, gólrekorddal az "Elitserie" történetében. A továbbra is junior Natalie Hagman (aki részt vett a junior Eb-n nyáron, Magyarországon) tizenhárom gólt szerzett. Hagman egyébként jövő héten a felnőtt kerettel utazik a dániai Világkupára.

Stockholmban is félúton volt egy meglepetés: az egyik tavalyi döntős, a Skövde csapata a félidőben 12-15-ös hátránnyal vonult az öltözőbe, egy, a helyzeteit jól kihasználó Sparvägen ellen. A szünetben a Skövde csapatánál tizenhatodik szezonját kezdő Magnus Frisk edző vélhetően rendet tett a fejekben. Egy "másik" Skövde 15-8-ra hozta a második félidőt, fegyelmezett védekezéssel, és főleg pontos befejezésekkel, egy kissé fáradt ellenféllel a túlsó oldalon.

Eredmények:
Rimbo HK – Skuru IK 18-54
IVH Västerås – IK Sävehof 16-29
HF Kroppskultur Dam – Önnereds HK 33-27
Lugi HF – Team Eslöv IK 28-22
Sparvägens HF – Skövde HF 23-27
BK Heid – Kärra HF 24-26

Svédországi tudósítónktól

© handball.hu

További hírek