DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYNwaAh6' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Már nem örülnek a Viborgnak | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Már nem örülnek a Viborgnak

2009. április 13. 16:10 © handball.hu

A hatalmas előzetes várakozásokhoz hasonló méretű, vagy talán még nagyobb a csalódás a Vâlcea háza táján. A vasárnap hazai pályán a Viborgtól elszenvedett hatgólos vereség után elszállni látszanak a döntős remények.

Már nem örülnek a Viborgnak
A meccset megelőzően folyamatosan nagy örömről beszéltek a románok, amióta megtudták, hogy nem a "befolyásos" Prokop vezette Hypoval kell megmérkőzniük a BL fináléjába jutásért, hanem azzal a Viborggal, amelyet tavaly kétszer is legyőztek a csoportmérkőzések alatt. Ez az öröm tegnap ürömmé változott, miután a döntő elérhetetlen távolságra került számukra a hazai pályán csúnyán elveszített első elődöntőbeli mérkőzésen.

Ezt a szemléletváltozást talán a legjobban a csapatkapitány, Steluţa Luca a Sport.ro televízió riporterének adott nyilatkozatai tükrözik. Alig néhány órával a vasárnapi nagy mérkőzés előtt még a következőket mondta a játékos: "Ha csupán nyolcvan százalékot nyújtunk valódi tudásunkból, akkor nem csak Viborg, de senki nem állhat utunkba. Igaz, most nagy a stressz a csapattagok körében, hiszen sokunk számára ez az első Bajnokok Ligája-elődöntő, ezért nem várható ilyen szintű teljesítmény, de még akkor is legalább háromgólos diadalra számítok együttesünktől".

A mérkőzés után viszont már egészen más volt a véleménye: "A Viborg már száz százalékos mértékben a döntőben érezheti magát. Túl nagy a különbség a két csapat között, hogy akárcsak álmodhassunk is a továbbjutásunkról. Ennek ellenére minden tudásunkat latba vetve játsszuk majd a visszavágót, hogy lemossuk magunkról a ma elszenvedett szégyent".

"Északi lecke" - írta a Gazeta Sporturilor. ”Elképesztően csúnya végkifejlet az Oltchim számára, amely térdre bukva fejezte be az elődöntő első felvonását. Talán az lehet az egyetlen mentsége a katasztrofális szereplésére, hogy története során első alkalommal játszott ilyen magas szinten a BL-ben. Az a Viborg, melyet tavaly a vâlceaiak idegenben és hazai pályán egyaránt legyőztek a csoportkörben, most esélyt sem adott bajnokcsapatunknak, amely az egész meccs folyamán egyetlen alkalommal sem vezetett. Az egyetlen apró, lényegtelen örömteli pillanat legfeljebb az lehetett, amikor 1-1-nél egyenlítettünk. A többi egy tanári módon előadott kézilabda lecke volt a Viborg részéről a "Traian" sportcsarnokban, amelyből reméljük, hogy a mieink is tanultak valamit a következő szezonra tekintve, mert a mostani nemzetközi szereplésünk ezennel befejeződik az egy héten belül sorra kerülő visszavágó után.”

Radu Voina sem találta a szavakat csapata megaláztatása után: "Soha nem láttam az Oltchim együttesét ilyen pocsékul szerepelni. Az is igaz, hogy egy remek ellenféllel álltunk szemben, aki kegyetlenül megbüntette minden ingadozásunkat. Attól tartok, hogy túl nagy lelki teher nyomta a lányok vállát. Innen eredt a megszeppent kezdés, mikor is egyből hátrányba kerültünk, és csak futottunk az eredmény után. Ez pedig lassan, de biztosan felőrölte a játékosaim erejét, így a Viborg már a találkozó vége felé megerőltetés nélkül is nagy fölénnyel nyert. Egyszerűen képtelenek voltunk szétbontani hermetikusan záródó védelmüket. Annak ellenére, hogy tudtuk jól, milyen lerohanásokra képesek, számtalanszor megajándékoztuk őket labdákkal, melyek mindannyiszor biztos kapott gólt jelentettek. Mintha valaki megkötötte volna a karjainkat, lábainkat, annyira tehetetlenül mozogtunk a pályán".

Oana Manea, az Oltchim beállója így ecsetelte a meccs utáni tapasztalatait: "Nem emlékszem, hogy az egész mérkőzés folyamán volt-e sikeres kísérletünk átlövő posztról. Ebből eredt kaotikus játékunk, felismerve eredménytelenségünket a dán fal előtt, szinte kivétel nélkül bepánikoltunk. Az ellenfelünk ezúttal nem kényszerült kilépni az átlövőinkre, hiszen azok nem nagy veszélyt jelentettek, így én is nagyon nehéz helyzetbe kerültem a masszívan védekező embereik gyűrűjében, a szélsőinknek pedig nagyon kevés játékteret engedélyezett. Borzasztó fájó, hogy ez így sikeredett, mert mi nagyon a döntőbe akartunk jutni".

Annak ellenére, hogy egyöttese eléggé bukdácsolt a csoportmeccsek során, és a gyengébb csapatok ellen is képtelen volt akár egy pontot is elcsípni idegenben, van valaki, aki még hisz a továbbjutásban, abban, hogy pont most fog megtörni a jég, és idegenben győzni tudnak. Az Oltchim kapusa, Luminita Dinu ezúttal is pozitívan tekint a jövőbe, és a BL-győzelemről álmodik: "Most jobbak voltak nálunk a dánok. Se védekezésünk, se támadásunk nem volt, sőt, mindezek számtalan technikai hibákkal párosultak. A Viborgnak ellenben minden összejött, így esélyünk sem maradt, hogy felvegyük vele a kesztyűt. A továbbjutás nem úszott el. Igaz, elég nehéz feladatnak ígérkezik a döntőbe jutásunk, de nem lehetetlen".

Tetemes Viborg-előny

© handball.hu
Fotók: Manases Sándor (www.sportoldal.ro)

További hírek