DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYcTxTIH' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Tetemes Viborg-előny | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Tetemes Viborg-előny

2009. április 12. 18:14 © handball.hu

Egy rosszul játszó Oltchim, egy jobb napot kifogó Viborg. Ez volt a Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésének reális képe. Szűcsék továbbjutási esélyei jelentősen csökkentek a szombati visszavágó előtt.

Grit Jurack
Grit Jurack
Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés
CS Oltchim Rm. Vâlcea
28 (11)
Viborg HK
34 (16)
Rm. Vâlcea, Traian Sportcsarnok, 2000 néző
Játékvezetők: Korresz, Migasz (GRE)
Ardean Elisei
Maier
Puşcaşu
S. Luca
Manea
Fiera Meiroşu
Lecuşanu
6(2)
5
5(3)
4
3
3
2(2)
Jurack
Mikkelsen
Skov
Vărzaru
Althaus
Kr. Lunde
Lund Nielsen
7(3)
7
5
5
4
4
2
Hétméteresek: 9/7 Hétméteresek: 3/3
Kiállítások: 2 perc Kiállítások: 10 perc
Jól kezdte a Viborg a találkozót, az Oltchimnak így az első percektől kezdve kapaszkodnia kellett. Ami bosszantotta a hazaiakat, hogy Mikkelsen többször is labdát csent s góllal fejezte be támadásait, így mikor már négygólos előnyre tett szert a vendég csapat (14. p.: 6-10), Radu Voina időt kért. Ez aligha segített, hiszen három gólnál közelebb nem férkőztek Lecuşanuék.

Szűcs Gabi a 18. percben állt be, s két akció után le is jött a pályáról, majd később védekezésben újra fent maradhatott. Úgy tűnt, sikeres találata után Ramona Maier a 23. percben rosszul érkezett a bal lábára, de rövidebb ápolás után folytatódhatott a játék. Voina többször forgatta csapatát: a félidő derekán beállt Pidpalovának nem ment a játék, labdákat vesztett el és lövéseit sorra védte Lunde Haraldsen. Ami a vendégeknél Mikkelsen volt a maga öt góljával, azt a hazaiaknál hiába kerestük. Nem volt húzóembere a Vâlceának és Dinu védései is hiányoztak. A félidei eredmény 11-16.

A második játékrészben Kovacsicz is beállt a helyére, ám tíz perc után lecserélte őt Vestergaard edző. A románok ott folytatták, ahol abbahagyták: túl sok labdát elveszítettek, a dánok pedig sikeresen fejezték be akcióikat - többnyire Vărzaru révén. A 39. percre két nagyszerű, gyors akcióval ugyan ismételten feljött az Oltchim háromra (17-20), ám négy perc alatt négy találatot szereztek Lund Nielsenék, így Voina ismét kikérte idejét.

A Vâlcea rohant az eredmény után, többször feléledt a remény, hogy jobban felzárkózik mint eddig, ám Ardean Elisei próbálkozásain kívül talán Steluţa Luca és Puşcaşu hozott csak új színt a játékba. Így a végére maradt a hatgólos Viborg-előny, amelyet igen nehéz lesz ledolgoznia az Oltchimnak a szombati visszavágón.

Azt a mérkőzést is élőben közvetíti az ehfTV.com 14.05-től.

Gigászok csatája

© handball.hu

További hírek