Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Gigászok csatája

2009. április 11. 7:51 © handball.hu

Mindössze egy nap maradt hátra az Oltchim Rm. Vâlcea történetének legfontosabb összecsapásáig, amely nem más, mint a Viborg elleni Bajnokok Ligája-elődöntő a vâlceai "Traian" Sportcsarnokban.

Gigászok csatája
Mivel mindkét táborban nagyok az elvárások, hatalmas presztízscsatára van kilátás mindkét csapat múltját és jelenét szem előtt tartva, amolyan FC Barcelona - Manchester United csúcsrangadóra, hogy egy hasonlattal éljünk egy más sportágból - írja a ProSport román napilap.

A modern kézilabdázás történetében talán először történik meg, hogy egy román klubcsapat anyagilag is felveszi a versenyt a leggazdagabb európai, de mondhatni, világszerte elismert együttesekkel. Sőt, ezúttal e két alakulat, a Viborg és az Oltchim rendelkezik a legnagyobb költségvetéssel a női kézilabda világában. Talán csak az FCK közelíti meg némileg anyagi téren őket.

A Bajnokok Ligája-győzelem immár kézilabdában sem egyszerű dolog. Ehhez a legkevésbé szerencse, hanem inkább pénz szükségeltetik. Aki ilyesmiről álmodik, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Ezt hamar megtanulták a vâlceai vezetők is, akik erre a szezonra három millió Eurót bocsátottak a csapat rendelkezésére. Ez az összeg bizonyára nagy csábítást jelentett, jelent nem csak a hazai játékosoknak, de egyre több külföldinek is. Már szinte a román válogatott összes tagja vâlceainak mondhatja magát, élükön magával a szövetségi kapitánnyal. Ennek tudatában nyilvánvaló, hogy teljesen kiegyenlítettek az erőviszonyok, és nem csupán a két játékosállomány terén, hanem immár a jutalmazást is tekintve. Mivel a játékosok zsebében továbbra sem kívánunk turkálni, a konkrét összegeket nem nevezzük meg.

Az elődöntő előtt természetesen a résztvevő felek trénerei is elmondták a véleményüket:

Radu Voina, az Oltchim Rm. Vâlcea edzője: "Legalább mindkét játékrész első tizenöt percét megpróbáljuk ugyanazokkal az emberekkel megoldani. Nem ajánlott cserélgetni a Viborg ellen, hiszen a játékosai nagyon hamar indulnak támadásban, legyen az megszerzett labda, vagy középkezdés. Emiatt kár lenne még az elején könnyű gólokat kapnunk a sűrű cserék miatt. A technológia segítségével kielemeztük leendő ellenfelünk minden gyengéjét, erősségét, mondhatom, jól felkészültünk belőlük. Fő erényük a gyors támadás a rendezetlen védekezés ellen és mindenképpen a lerohanás. Ezért nem szabad labdákkal megajándékozni őket, de ha mégis, akkor viszont gyors és minél szervezettebb visszarendeződést kell mutatnunk. A dánok védekezése masszív, ami hátrányt jelenthet, ha nem tudjuk ezt ésszel kihasználni: gyorsan járatni a labdát, és fürgén mozogni a pályán. Szerintem pont saját fegyverükkel, azaz a gyors lerohanásokkal tudjuk leginkább megzavarni játékukat."

Jakob Vestergaard, a Viborg trénere: "Próbálunk legalább egy pontot szerezni idegenben. Tudjuk jól, ez egyáltalán nem lesz egyszerű feladat, de ilyen szinten ez már természetes dolog. Ellenfelünk, a Vâlcea, hasonló stílusban játszik, mint a román válogatott, ami nem meglepő, hiszen nagyjából ugyanazok az emberek alkotják: két villámgyors szélső, kitűnő átlövők, és van egy nagyon jó irányítójuk is. Mindemellett talán elsőként a kapust, Luminiţa Dinut kellett volna említenem, akinek adottságaival tisztában vagyunk. Nálunk Popović mellett sem Aaen, sem pedig Reiche nem vállalhatják a játékot, hiszen mindhárman sérültek."

A bukaresti lap állítása szerint a dánok edzője a román bajnok együttest tartja a Bajnokok Ligája-győzelem második számú favoritjának az osztrák Hypo után. Saját csapata csupán a harmadik a kiemeltek közül éppen a három sérült játékos hiánya miatt, akik közül persze Bojana Popović kiesése fáj a legjobban.

Szűcs Gabriella is megszólalt, és elárulta, hogy számára a Bajnokok Ligája elődöntője a román csapat színeiben eddigi pályafutása legfontosabb momentumát jelenti: "Karrierem csúcspontjának tartom a közelgő összecsapásokat, és remélem, hogy mi jövünk ki jobban a párharcból. Ez nem lesz könnyű. Az egyik legjobb alakulattal mérjük össze tudásunkat, ennek ellenére bízom a döntőbe jutásunkban, sőt, a kupa elhódításában is. Nem tartunk senkitől, mert remek csapatot alkotunk, kitűnő védekezéssel és remek támadással" - mondta a ProSportnak.

Bajnokok Ligája-elődöntő, első mérkőzés
Április 12. (vasárnap)
17.30 CS Oltchim Rm. Vâlcea - Viborg HK
Rm. Vâlcea
internetes élő közvetítés: ehfTV

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi