DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYc7KreK' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "Csoportelsők akartunk lenni" | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Csoportelsők akartunk lenni"

2009. március 25. 10:30 © handball.hu

A handball.hu aziránt érdeklődött a Hypo NÖ vezetőedzőjénél, Németh Andrásnál, hogy milyen előjelekkel várja a csapat a Győri Audi ETO KC elleni BL-elődöntőt.

"Csoportelsők akartunk lenni"
handball.hu: Az utolsó, Viborg elleni meccsen nagy fejetlenség volt, szinte senki nem tudta, hogy ki lesz a csoportelső...
Németh András: Mi elsők akartunk lenni, s én voltam szinte az egyetlen a csapatban, aki tudta, hogy ehhez milyen eredményt kell elérnünk. Mikor azonban a játékosaim azt mondták, hogy nekünk ez az állás jó lesz, akkor engem is elbizonytalanítottak, hiszen tízen voltak egy ellen, úgyhogy hagytam az eseményeket zajlani. Az utolsó tizenöt másodpercben amúgy is kevés sansz volt arra, hogy a Viborg kihagyjon egy ziccert. Nagyjából egy százaléknyi esélyünk volt, amit nem játszottuk meg, mert rossz információkat kaptak a lányok. Én már akkor mondtam, hogy nem jó ez nekünk, de így alakult... Megpróbálom a lehető legjobban felkészíteni a csapatomat az ETO ellen.

handball.hu: A BL szezon elején arra panaszkodtál, hogy szinte alig tudtatok együtt készülni, rosszabb formában van a csapat, mint tavaly. Változott ez a középdöntőcsoportok végére?
Németh: Elégedett voltam a formánkkal. Én sem vártam azt, hogy ilyen szépen belelendülnek a lányok. Persze mindig van hová fejlődni, az a csapat még nem született meg, amelynek ne lehetne csiszolni a játékán.

handball.hu: Mit tippelsz a másik elődöntőpárharc, a Valcea – Viborg csata kimenetelére?
Németh: A legjobb négy közé jutott csapatok mindegyike megnyerte a BL-csoportját, ráadásul az egymás ellen vívott párharcokból is mindannyian egálra jöttek ki (Hypo-Viborg 30-28, Viborg-Hypo 33-31; Valcea-ETO 28-26, ETO-Valcea 30-28 – a szerk.). Innen is látszik, hogy erősebb a mezőny, mint tavaly.

handball.hu: Volt egy kis kavarodás az első elsődöntő-meccs időpontjával. Hogyan jött éppen a húsvéthétfő ötlete?
Németh: Ausztria erősen katolikus ország, ahol az emberek gyakorolják a vallást. Itt nem tudják elképzelni, hogy húsvétkor például egy sporteseményre menjenek, míg a húsvéthétfőnek nincs akkora jelentősége. Magyarországon pedig ez talán fordítva van. Személy szerint a húsvéthétfőt én sem tartom megfelelőnek, persze nekem ebbe nincsen beleszólásom, majd a tévétársaságok döntenek.

handball.hu: Mi a programotok a Győr elleni elődöntőig?
Németh: Befejezzük a balkán bajnokságot, amely nagyszerű lehetőséget nyújt számunkra a felkészülésre, hiszen négy olyan együttes is résztvevője, aki bejutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. Ezt igen nehéz felülmúlni. Utána már csakis az ETO-ra készülünk.

handball.hu: Jövőre a Vácnál folytatod a pályafutásodat. Tudsz-e valamilyen újdonsággal szolgálni ezzel kapcsolatban?
Németh: Abban a pillanatban, amint adódik egy szusszanásnyi időm is, azzal foglalkozom, hogy megteremtsem a megfelelő feltételeket. Szerencsére jól haladunk...

© handball.hu

További hírek