DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYxFUjpR' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Szép emlékei vannak Győrről | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Szép emlékei vannak Győrről

2009. február 12. 8:28 © handball.hu

Kíváncsian voltunk arra, vajon mennyire izgatott Kindl Gabriella, a ŽRK Budućnost T-Mobile játékosa a Győri Audi ETO elleni BL-találkozó előtt, hiszen köztudott, hogy a kézilabdázó hosszú éveket töltött a magyar csapatnál.

Szép emlékei vannak Győrről
handball.hu: A hírek szerint lábsérüléssel küzdesz. Mióta tart ez az állapot?
Kindl Gabriella: Mindkét combhajlító izmom meghúzódott a múlt heti, Hypo elleni mérkőzésen, amelyet elég szerencsétlen időpontban, az utazás napján játszottunk le. Ugyan részt vettem a találkozón, utána azonban pár napot pihennem kellett, de a Valcea elleni BL-csatában már pályára léphettem.

handball.hu: Jól belekezdtetek a középdöntő-csoportba, hiszen az első meccsen rögtön megvertétek a Valceát. Ennyire jó formában vagytok, vagy a románok is a tudásuk alatt teljesítettek?
Kindl: Azt hiszem, hogy egyértelműen nagyon harcos a most csapatunk, annak ellenére, hogy jelen pillanatban nehéz helyzetben vagyunk. Már a románok elleni meccs előtt is sok sérültünk volt, én is előtte kezdtem el az edzéseket. Két vállsérültünk is van, akikre egyelőre még nem tudni, hogy műtét, vagy hosszabb pihenő vár. A kezdő jobbszélsőnk, Radicevic pedig bokasérüléssel küzd. Éppen ezért több fiatal is vezető szerepkörbe került már a Valcea ellen is, akik kiválóan megállták a helyüket. Mindannyiunk a maximumot próbálta kiadni magából, mindenki erején felül tett hozzá a győzelemhez.

handball.hu: Adhat ez a siker elég erőt egy esetleges ETO elleni diadalhoz is?
Kindl: Nagyon remélem! Azt is, hogy az összes fiatal hisz majd abban, hogy abszolút megfelelő képességű, és az eddigitől eltérő szerepkörre is alkalmas. Hinniük kell saját magukban és a csapatban. Idén furcsa helyzetbe kerültem, hiszen én vagyok az együttes legidősebb tagja, így más szemszögből, nagy rutinnal a hátam mögött látom a meccseket. Remélem, hogy vasárnap a fiatalok felnőnek a feladathoz, ahogy azt eddig is tették a kiélezett szituációkban.

handball.hu: Elmesélted a többieknek, hogy melyik magyar játékosnál mire kell figyelniük?
Kindl: Nem az én feladatom, hogy ezekre külön felhívjam a figyelmet. Megkaptuk a megfelelő felkészítést, videóelemzéseket néztünk, s nem csak vezetőedzőnk, Zsiga Gyula látott el minket taktikai tanácsokkal, hanem a kapusedzőtől elkezdve a körülöttünk dolgozó utolsó emberig. Én abban tudok segíteni a csapatnak (főképp a fiataloknak), hogy megnyugtassam, összefogjam őket.

handball.hu: Milyen érzés lesz újra a Magvassy Mihály Sportcsarnokban játszani?
Kindl: Nagyon-nagyon szép emlékeim vannak Győrről, élveztem azt a közel hét évet, amit ott töltöttem. Furcsa, de a három év alatt, amióta külföldre igazoltam, egyszer sem játszottam azon a pályán. Biztosan vegyes érzések kavarognak majd bennem, amelyeket megpróbálok figyelmen kívül hagyni. Attól függetlenül a válogatottság-váltás hatása biztosan érezhető lesz majd, de remélem, hogy ez inkább erőt ad. Mint minden csapat, igen sokat változott a Győr is az elmúlt években: rengeteg fiataljuk beérett, ők pedig rutinos válogatott játékosokkal egészülnek ki.

handball.hu: Mesélj egy kicsit a balátlövő posztról: kikkel kell megküzdened a pályára kerülésért? Mennyi lehetőséget kapsz?
Kindl: Az eddigi meccseken, amikor nem volt ennyi sérültünk, leginkább a védekezésben jutottam szerephez, annak az alapembere voltam. Ezenkívül a lerohanásoknál kaptam epizódszerepet a támadásban. A balátlövő poszton a válogatott tagja, a fiatal és tehetséges Marija Jovanovic szerepel. Eddig megpróbáltuk kiegészíteni egymást, adott esetben levettem a terhet a válláról, sokat tudtam a védekezésben és lerohanásoknál is segíteni. Most azonban a sok sérülés miatt változott a helyzet: támadok és védekezek is, ezt pedig nagyon élvezem. Bízom benne, hogy vasárnap is lesz rá energiám, hogy mindkét feladatot tisztességgel ellássam. Remélem, hogy ismételten élhetek a lehetőséggel, és megmutathatom, hogy ott a helyem a támadásban is. Nem tudom, meddig húzódik még a sérüléshullám, lehet, hogy kevés belső emberrel fejezzük be a szezont, de az is elképzelhető, hogy a sorozat végére felépülnek a lányok.

handball.hu: Milyen erőt képviselt a kapusposzt Knezovics leigazolása előtt, illetve milyet most?
Kindl: Sanelával csak nyertünk. Bár előtte sem voltak rossz kapusaink, de ő igazi klasszis. Sokat hozzátett például már a Valcea elleni győzelemhez is. Örülünk, hogy máris kezd beilleszkedni, hiszen bár régebben évekig itt játszott, az a csapat is kicserélődött: mostani társai akkor még gyerekek voltak.

handball.hu: A Krim kapusa, Triffa Ági meccshiányra panaszkodott a múlt heti interjúban. Hasonló a helyzet Nálatok is?
Kindl: Mi idén rengeteget játszottuk a Regionális Ligában, és ezeket a találkozókat nem csak edzésnek vettük, így jól szolgálták a felkészülésünket. Ezzel a ligával szerintem nagyon sokat nyertek azok a csapatok, amelyek nem szerepelnek hazájuk bajnokságában. A szlovénokhoz hasonlóan mi is majd a rájátszásban szállunk be a montenegrói bajnokságba, amely még edzésnek sem illik be. Az időnket maximálisan kihasználtuk: Gyulának köszönhetően magyar és horvát tornákon vettünk részt, így háromszor-négyszer annyi meccsen szerepeltünk, mint tavaly. Se munka-, se mérkőzéshiányra nem panaszkodhatunk. Igen kemény évet kezdtünk el, amely a sűrűsége miatt gyorsan elrepült, és most már hónapokon belül a végére is ér. Még szabad hétvégénk sem nagyon volt, de a karácsonyi ünnepek környékén szerencsém volt, hiszen éppen akkor szerepeltünk a dabasi Szabella-kupán. Ezenkívül talán kétszer voltam otthon, hiszen az 1000 km azért nem Ljubljana-távolság. A repülő nem kifizetődő, kocsival meg rengeteg időt vesz igénybe az út.

handball.hu: Milyen visszhangja volt annak, hogy a jövőben a montenegrói válogatott tagja leszel?
Kindl: Túl sokat erről nem tudok, mert az otthoniak közül főképp a családdal és a barátokkal beszéltem. Ők mindannyian örültek a döntésemnek, mert ha én boldog vagyok, akkor ők is. Akik itt vannak körülöttem Podgoricán, szintén örültek. Csupán egy-egy magyar embertől hallottam negatívumokat, de megpróbálok ezúttal sem nagyon foglalkozni a közvéleménnyel. Mindenkinek van saját véleménye, elképzelése, én pedig a sajátomat követtem.

"Minden teher és nyomás nélkül"

handball.hu

További hírek