DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYdLPTvK' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Vasárnap sorsolás vár ránk | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Vasárnap sorsolás vár ránk

2008. december 12. 0:18 © handball.hu

Mivel a magyar válogatott nem végez az Eb két legjobb helyén, csak selejtezővel juthat ki a 2009-es kínai világbajnokságra. A párosításokat vasárnap 12.30-kor sorsolják Szkopjéban.

Vasárnap sorsolás vár ránk
Vasárnap délután fél egykor már újra érdeklődéssel figyelünk a szkopjei Borisz Trajkovszki Sportcsarnok eseményeire. Ekkor tartja az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a 2009-es kínai világbajnokság európai selejtezőinek sorsolását. Az előselejtezőket november végén játszották, a három csoportból három válogatott - Hollandia, Montenegró és Szlovákia - jutott tovább.

A vb-címvédő oroszokon kívül az Európa-bajnokság két legjobbja nem kényszerül kvalifikációra, így tizenhárom Eb-helyezett csatlakozik még a fenti három csapathoz a sorsolásban.

Három kalapban helyezkednek el az országok nevei. Az elsőben a fenti három előselejtezős (Hollandia, Montenegró, Szlovákia) és az Eb-n 13-16. helyezett (Szerbia, Franciaország, Ausztria, Portugália) van. A másodikban a 11-12. helyezett (Dánia és Fehéroroszország), a harmadikban pedig - Oroszország és a két legjobb kivételével - az első tíz helyezett.

Először a második kalapban lévő két csapatot sorsolják az első és a harmadik kalapba. Minderre azért van szükség, hogy a középdöntő-csoportok egyik hatodik - azaz az Eb 11. és 12. - helyezettjét se érje hátrány.

Ezután már a párosítások kihúzása következik a két, nyolccsapatossá alakult kalapból.

A vb-selejtezőkre 2009. június 6-7-én illetve 13-14-én kerül sor, a világbajnokság pedig november 29. és december 13. között lesz.

S végül egy érdekesség: a magyaroknak utoljára a 2003-as vb-re, Bosznia-Hercegovina ellen kellett selejtezőt játszania (végül ezüstérmesek lettek a lányok), előtte pedig a 2000-es Eb-re, Csehország ellen (végül aranyérmet szereztek).



Az Eb eddigi helyezései:

7. Macedónia
8. Magyarország
9. Svédország
10. Ukrajna
11. Dánia
12. Fehéroroszország
13. Szerbia
14. Franciaország
15. Ausztria
16. Portugália

handball.hu

További hírek